Професионалният футбол може да изчезне, предупреди шефът на Ла Лига

Решението на френското правителство да забрани провеждането на спортни събития до септември и да прекрати преждевременно футболното първенство поставя цялата индустрия под заплаха. Такова мнение изрази президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

Ръководителят на испанската лига смята, че това са крайни мерки и футболът не представлява масова заплаха.

"Не разбирам защо може да бъде по-опасно да се играе футбол пред празни трибуни, като се вземат всички предпазни мерки, отколкото да се работи на поточна линия или да сте на лодка в открито море", коментира Тебас.

"Ако важни икономическии сектори не могат да бъдат рестартирани по безопасен и контролиран начин, то те могат да изчезнат. Това важи в пълна сила и за професионалния футбол."

Във вторник испанският премиер Педро Санчес обяви вдигането на някои от забраните в страната. Сред тях са и разрешение за индивидуални тренировки за професионални спортисти.

Ла Лига работи по план за тестване на футболистите и рестартиране на първенството.

Междувременно президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи заяви, че клубът ще играе домакинските си мачове в Шампионската лига извън Франция. "Планираме да участваме в Шампионската лига с разрешение от УЕФА, когато и където и да е. Ако не е възможно да играем във Франция, ще играем в чужбина при най-добрите условия за нашите футболисти и безопасност за целия ни персонал."

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини