Свиленградски граничари задържаха двама трафиканти, опитали се да изнесат 8,4 кг марихуана

На 20.04.2020 г., на зелена граница, край с. Маточина, обл. Хасково, при опит да пренесат марихуана, от България в Турция, българските граждани А.Л., на 53 г., и П.П., на 40 г., са били заловени от служители на Гранична полиция, съобщава Апелативна прокуратура Пловдив. В и около тях са били намерени 2 броя платнени сакове и 2 броя полиетиленови чували, които съдържали суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест се е оказало, че пренасяната стока е  марихуана.

По случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от разследващ полицай при ГПУ - Свиленград.

Двамата са били привлечени към наказателна отговорност за това, че на 20.04.2020 г., в съучастие, като съизвършители, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 8 400 гр и са направили опит да ги пренесат през границата на страната  ни вТурция. Стойността на задържаното вещество е 50 400 лева.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково двамата обвиняеми са били задържани за срок до 72 часа, в който срок в Окръжен съд – Хасково ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Вр
    Врачка
    9 0
    15:21, 22 апр 2020
    А свързани ли са с Първомай, само питам?
    • 12
      1234
      11 0
      21:47, 22 апр 2020
      Личкана и на Руси Козата сина
  • 2
    Вр
    Врачке
    11 0
    15:39, 22 апр 2020
    Генът им е нашенски
  • 3
    ИК
    И кво
    2 -4
    21:43, 22 апр 2020
    И кво ме интересува мен какво хванали на границата леле ква посна манджа
  • 4
    Бр
    Браво
    18 -2
    22:56, 22 апр 2020
    Елитното училище на града пълно с дрога.
    Учителя наркодилър.
    Браво.
  • 5
    Wh
    whatever
    16 0
    23:09, 22 апр 2020
    Te в СУ-то нали са по модерните специалности :D
  • 6
    Ве
    веско
    6 0
    09:42, 23 апр 2020
    Как се казва този П.П
  • 7
    Я
    Я
    4 0
    12:10, 23 апр 2020
    Спипаха Личкана с голямо количество дрога на турската границаПловдивският ретрогерой опитал да премине пеша през браздата, натоварен с марихуана

     Ямбол  Парашкева Иванова

    21.04.2020 16:50  68946 13

         

    Пловдивският ъндърграунд герой от недалечното минало Ангел Личканов е бил арестуван за наркотрафик днес сутринта, научи TrafficNews. Личкана и съучастникът му Петър Петров са били задържани на границата, при опит да преминат нелегално в Турция, натоварени с марихуана. Арестувани са близо до град Елхово, а при обиските у тях са намерени близо 8 килограма трева.

    Според наши източници двамата трафиканти са се опитали да пресекат границата пеш, като в южната ни съседка вероятно ги е чакал купувачът. Двамата са в ареста в Елхово, а случаят е докладван на Окръжна прокуратура - Ямбол. 

    Последният сблъсък на Личкана с правосъдието бе през 2015 година, когато уби 12 -годишно момче, изскочило пред колата му на бул. "Цар Борис Трети Освободител". След приключване на следствието, срещу него не бе повдигнато обвинение, тъй като според събраните доказателства, той не е бил виновен. 

    Тройната експертиза, изготвена по искане на прокуратурата, е  установила, че Личканов е шофирал с 47 км/ч , което е под максимално допустимата скорост в града, момчето е изскочило внезапно на пътното платно и водачът не  е имало как да реагира.

    По тази причина обвиненията срещу него са свалени.

    Личкана е с богата криминална биография и е е излежал две присъди. Нито една от тях обаче не е свързана с наркотици. През 90-те години името му се свързва и с групировката ВИС 2, около която гравитира. Движи се с многобройна охрана. Често се замесва в скандали и побои в нощните клубове под тепетата.  

    На 16 октомври 2012 година  в центъра на Пловдив, недалеч от заведението “Авеню”, двама пловдивски стоматолози - брат и сестра, влизат в спор с Личканов  заради неправилно паркиране. След разменени обиди  Личкана удря шофьора и сестра му. На задната седалка пътува 9-годишната дъщеря на жената. Часове по-късно Личкана е арестуван. Делото приключва с рекордна присъда 2,4 години. 

    Преди това той излежа 8-годишна присъда за рекет на асеновградския бизнесмен Васил Пиронков.  Личкана е категоричен , че  високите присъди,  които получава от  пловдивския съд са тенденциозни и твърди, че е жертва на системна репресия и че го съдят заради името му, а не за това, което е извършил. 

    След като излезе на свобода през 2014 година, в интервю за TrafficNews Личкана заяви, че " в затвора е преосмислил живота и приоритетите си и поема по нов път. "Мисля коренно да променя живота си. Искам да не ме забелязват, да не се набивам на очи" заяви той, а след това коментира, че ще се занимава със земеделие. 

    Към момента не е ясно дали земеделските занимания на Личканов са включвали отглеждането на марихуана или той е само последник в търговската операция. 

    Очаквайте подробности.
    • Вр
      Врачка
      10 -1
      12:46, 23 апр 2020
      Та затова питах дали са свързани с Първомай, не че знаех, но исках журналистите да кажат.
      В всички други сайтове им написаха имената и прякорите преди 2 дни, но само Първомайския ги крие с инициали.
      Бе пишете, нека знаят децата, че няма да имат учител.
  • 8
    Ме
    Мек
    10 -1
    14:33, 23 апр 2020
    Един закръглен, местен любимец пак овдовя.....Няма Гоше, няма Пеше......Мъкааааа...
  • 9
    За
    ЗАПОЗНАТ
    8 -1
    22:20, 23 апр 2020
    Ами като си профукаш всичките пари и даже заложиш и недвижимите си имоти на банка и тях изчаткаш на комар !!! Събираш се с личканчето - брадчеда с малка буква и отиваш в ада !!! Мама отиде в чужбина да праща пари да изплаща кредитите !!! Баба след този случай я отпиши !!! За жена ти и любовниците има и други мъже !!! Е това е ПЕТЪР РУСЕВ ПЕТРОВ - живеещ до магазин - ДИКОВ !!!
  • 10
    Пл
    Плюещия
    4 -1
    08:40, 24 апр 2020
    А така за тоя личкан нормално ма русев не вярвах че е станал муле. Хаиде сега граждани от селски тип плюите да ви видим колко можете поне си имате основание, че иначе много знаете и какви ли не хора бяха наплюти в тоя жълт сайт претендиращ за честност и пезпристрасност.
  • 11
    Тъ
    Тъжна история
    0 0
    17:26, 27 апр 2020
    Много ме е жал за семейството на Петър Русев Петров! Едната му жена го остави, но пък има син, ще е абитюрент. Жалко! Новата му жена и дете това ли заслужаваше? Любовниците му, ок, той си е Курвар. Машинките, ок, той си Комарджия! Ама сега и муле на наркотици??? Ами майка му, заряза си държавната работа да покрива дългове от чужбина! Ами баба му, в края на живота си... Срам! А той си беше добре в у- щето. Но въпреки всичко обичаше децата/ учениците си. И мисля че и те го обичаха. Жалко, просто изгоря! Акъл не дойде ли навреме, бай, бай...
Последни новини