10+2 филма за цялото семейство, които да гледаме по време на великденските празници

    Има различни вариации на традициите за празнуването на Великден по света, но независимо дали то се случва по православния или католическия календар, едно е неизменно, Великден е време за семейството. Освен забавните активности по боядисването на яйцата, декорацията вкъщи и месенето или опитването на домашни козунаци, гледането на филми заедно също е част от времето в почивните празнични дни. 

    Предложенията ни за празничните дни:

    Лего: Филмът

    Популярността на Lego нараства от самото начало и продължава да е силна и днес. Чудесно преживяване е да изградиш нещо сам или с приятели и семейство, а след това да създадеш история за това, което си направил, използвайки въображението си. Филмът на режисьорите на „Облачно с кюфтета“, пресъздава това преживяване чрез историята на Емет, който държи съдбата на вселената Лего в своите малки жълти ръце, защото се смята, че е специален поради недоразумение. Първият пълнометражен филм „Лего“ е невероятно остроумен, пълен е с поп културни референции, за да забавлява възрастните, а също така е забавен и за децата, така че ще е интересен за цялото семейство!

    Великден под прикритие

    Ерин (Фиона Гюбълман) е маркетинг директор на „Шоколади Кавендиш“ и обожава работата си. Продажбите обаче спадат и тя решава да влезе във фабриката под прикритие, за да разбере каква е причината за това. Представяйки се за Вероника тя се запознава с главния шоколатиер Брайън (Брендън Пени), който й разказва как автоматизацията убива творчеството в работата им и че това е причината клиентите им да се оттеглят. Ерин се въодушевява от идеите на Брайън за връщането на традиционни великденски продукти, а разработването им започва да ги сближава.

    Паркът на чудесата

    Героинята на тази история е Джун, която е благословена с цветно въображение и с помощта на майка си и много креативност вдъхва живот на прекрасен тематичен парк, управляван от говорещи животни. Магическото място обаче е застрашено, когато поради тъжно семейно събитие малкото момиче започва да пренебрегва мечтания свят, създаден от въображението му. За щастие Джун стига до парка на чудесата, който наистина съществува дълбоко в гората, за да го спаси. След тази прекрасна, забавна и страхотна приказка, малките със сигурност ще бъдат още по-развълнувани да рисуват великденски яйца, а по-големите си припомнят, че паркът на чудесата не бива да се изоставя, дори и след като сме пораснали.

    Уинтър: историята на един делфин

    Този сгряващ сърцето филм, в който участват Хари Конник-младши, Морган Фрийман и Ашли Джъд, ни учи на важността на постоянството, уважението и любовта към природата. Интровертно и самотно момче, Сойер открива Уинтър, делфин, хванат и ранен в капан за раци. Животът на животното е спасен, но опашката му трябва да бъде ампутирана, така че шансовете му за оцеляване са малки. Момчето не се отказва от битката и убеждава лекар да му създаде протезна опашка за делфина. Този семеен филм е базиран на истинска история, а главната роля на животните се играе от истинският делфин Уинтър.

    Приказки за лека нощ

    Може да е трудно да си представим Адам Сандлър, който е известен с комедиите си 18+, в семейна комедия, въпреки че основно играе инфантилен мъж. Може би пък точно тези роли правят успешно, комик лесно се вмъква в ролята на Скитър, който е напълно некомпетентен в гледането на деца, но се оказва в ситуация да трябва да приспи децата на по-голямата си сестра. Приключенията в космоса, дивия запад или в средните векове магически се превръщат в реалност ... добавени от самите деца в приказката. Така че Скитър наистина трябва да се бори за щастлив край на собствената си приказка. Към Адам Сандлър се присъединяват Кортни Кокс, Гай Пиърс, Тереза Палмър, Ръсел Бранд и Роб Шнайдър и морското свинче-актьор Бъгси.

    Феноменалните

    Невероятно остроумната анимация на Брад Бърд е кръстоска между шпионски филм и филм за супергерой. Фантастичната четворка среща Джеймс Бонд в този анимационен шедьовър, който е семеен филм във всеки смисъл на думата: сюжетът се фокусира върху невероятно семейство, което спасява света и чиито приключения ще зарадват всички на възраст между 0 и 100 години. След като гледате филма може да възникне вълнуващ разговор, за това кой каква суперсила би имал, защото, във филма, суперсилите отразяват личността на героите в етапа от живота им, в който се намират. Таткото притежава огромна сила и може да направи всичко за близките си, майката може да поддържа семейството със силата на гъвкавостта, тийнейджърката, предпочита да бъде невидима, брат й е неудържимо бърз, а най-малкия член на семейството отразява безграничния потенциал и бързо развитие на бебетата.

    Омагьосана

    Прекрасната Ейми Адамс играе главната роля в този филм за сърдечна анимационна принцеса, която се озовава в реалността в съвременна Америка, или по-точно в Ню Йорк. Филмът се забавлява с ирационалните елементи на жанра, като същевременно се възползват от тях. Резултатът е много песни в стила на Дисни и щипка сладост, подправена с малко пародия, които правят филма свеж и приятен за гледане. Двамата красиви принцове, които се състезават за вниманието на принцеса Жизел са Патрик Демпси от д-р Шепърд „Анатомията на Грей“ и Джеймс Марсдън, Теди от „Западен свят“, а прекрасната Сюзън Сарандън е на висота в ролята на злата кралица.

    Херкулес

    Остроумен диалог и текстове, закачливи мелодии, прелестни поддържащи герои, всички допринасят за поотупването от прахта на гръко-римския мит и го преобличат в Дисни приказка. Хадес иска да завземе трона на Олимп и ще го грабне, ако Херкулес не се намеси. Но за да направи това, той първо трябва да осъзнае с помощта на своя наставник Фил, че силата и логиката не са достатъчни, за да стане истински герой и има нужда да отвори сърцето си.

    Дъмбо, ремастерирана анимация от 1941 и Дъмбо, игрален филм от 2019

    Както класическата анимация от Дисни от 1941 г., така и игралната адаптация на Тим Бъртън, разказват историята на малкия Дъмбо с огромните уши. Една история за това как можем да превърнем недостатъците си в предимства, ако упорстваме и ако имаме поне един добър приятел, който вярва в нас. В новата версия на прекрасния анимационен филм Тим Бъртън и сценаристът Ерън Крюгер (Братя Грим) повдигат важни теми като защитата на животните и силата на обикновените хора, когато обединяват усилията си. Визуално зашеметяващият игрален филм включва прелестно-реалистичен компютърен слон и блестящи актьори като Колин Фарел, Дани ДеВито, Майкъл Кийтън и Ева Грийн.

    Аладин, анимация от 1992 и игрален филм Аладин, игрален филм от 2019

    Както и при Дъмбо, както анимацията, така и игралният филм за Аладин са достъпни в HBO GO. Зарядът от оригиналната Дисни анимация от 1992 се пренася в игралната версия на Гай Ричи от миналата година. Филмът остава верен на духа на оригинала като включва всички любими песни с добавя и нови. Оттам нататък разликите с анимацията са съществени, особено в избора на позициите на главните герои. Обитателят на синята лампа е изигран от Уил Смит, Аладин е леко мекушав, докато принцеса Жасмин, изиграна от Наоми Скот, е доста по-волева и еманципирана. Посланието на история обаче е едно и също и то е , че същността е зад повърхността.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини