Здравният министър ще промени заповедта си за сезонните работници до утре

Изображение 1 от 2

    Правилата, по които функционира държавата в условията на извънредно положение, ще бъдат променени, а изискването за това е поставило правителството към здравния министър със свое решение от вчера, 13 април.

    Промяната ще касае сезонните земеделски работници - става ясно от публикувано Решение №251 на Министерския съвет за промени в издадените заповеди от министъра на здравеопазването за извънредното положение във връзка с осигуряване на безпрепятствен достъп до транспортните средства, превозващи сезонни работници до обработваемите селскостопански площи.

    Целта му е те да могат да пътуват безпрепятствено до обработваемите селскостопански площи. РМС изисква от министър Кирил Ананиев да направи промяната, считано от утре, 15 април.

    Текстът на решението гласи:

    1. Министърът на здравеопазването да направи необходимите промени в издадените заповеди за извънредното положение, считано от 15 април 2020 г., с които да бъде осигурен безпрепятствен достъп на транспортните средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи.

    2. Транспортните средства по т. 1 да бъдат дезинфекцирани в населените места, от които тръгват, и работодателите да осигуряват на работниците лични предпазни средства – маски и ръкавици.

    3. Водачите на транспортни средства, превозващи сезонни работници, да се легитимират със служебни бележки, издадени от юридически лица със съответния предмет на дейност или от регистрирани земеделски стопани, които да съдържат маршрута и списък на пътниците.

    Източник: offnews

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини