29 °C

Полицията в Първомай предупреждава да спазваме ограниченията

Във връзка с пандемията от коронавирус, Районно управление Първомай предупреждават гражданите да спазват хигиенните и предпазни изисквания наложени от Националния кризисен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването а именно:

 • Не се разрешава масово събиране на хора както в закрити помещения, така и на открито в паркове, междублокови пространства на улици, пред домове и всякакви други места;
 • Препоръчва се на открито, при разговори или при изчакване пред магазин да се спазва разстояние от около 2 метра от други хора в позиция на лицето противоположна на тази на другите;
 • От основно значение е носенето на маски и ръкавици едновременно;
 • Ограничете до минимум движението навън както и социалните си контакти;
 • Наложете забрана за излизане на децата за игра и събирането им на спортни площадки или в районите на училища, площади и други места;
 • Пазете от контакт възрастните хора около вас.

При констатирани случаи на събиране на хора на едно място, без спазване на горните правила, сигнализирайте на телефон 0336 622 11 в дежурната част на Районното управление.

При подадени недействителни сигнали, от виновните лица ще се търси административна и, в определени случаи, наказателна отговорност.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ди
  Димитрина
  6 -4
  15:40, 19 мар 2020
  Къде го видя това НЕразбраното във втора точка? Кой за каквото си мисли!!!
 • 2
  До
  До Димитрина
  5 -5
  15:56, 19 мар 2020
  Димитрина това е писано за грамотни хора.Ти не се притеснявай в Чакърджи сте защитени може нищо да не спазвате.
  • Ди
   Димитрина
   4 -6
   17:17, 19 мар 2020
   Точно така! В Чакърджи сме имунизирани с високи дози домашна ракия и някакъв корона вирус не може да ни уплаши!
  • !!
   !!!
   8 -1
   22:37, 19 мар 2020
   Имате имунизация срещу корона вируса , но срещу простотия нямате !
  • Ча
   Чакърджиец
   4 -1
   15:47, 20 мар 2020
   За момента по-добре да сме имунизирани срещу вируса, защото от него се умира, а от простотия не съм чул някой да е умрял... Да си останем живи и здрави, пък нека да сме прости!...
  • Др
   Друг чакърджиец
   5 0
   16:14, 20 мар 2020
   Пийте си ракийката и не се плашете
   също и новите дрехи си носете!
   Надежда за своето здраве не губете
   и вируса опасен от къщи прогонете!...
   П. П.
   Наздраве за простите чакърджийци!
   Да сме живи и здрави!...
 • 3
  Ах
  АХА
  4 -3
  18:47, 19 мар 2020
  Тия хора ни направиха по-дисциплинирани от през сициализма!
  И то с мирни средства!
  Бог да ни пази!
 • 4
  Не
  не
  3 0
  19:19, 19 мар 2020
  Нямам думи за случващото се тук!
  • Що
   Що
   0 -3
   21:37, 19 мар 2020
   Ми мълчи си.
 • 5
  Ко
  Коко
  2 0
  13:52, 20 мар 2020
  Това ми прилича все повече като в Северна Корея
 • 6
  Ни
  Николай Митков
  1 -2
  01:54, 21 мар 2020
  Апел към ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА И ЩЕ ПИШЕМ И ПО НАГОРЕ !!! Безговорните Работотодатели продължават да работят ! Веднага да се проверят игралните зали - веднага !!! Баничките ! Нехайте !!!
  Шивашките цехове масово работят на територията на общината без предпазни средства и се крият един от друг !
  • Аз
   Аз
   3 0
   14:04, 22 мар 2020
   КМЕТЕ, как не те е срам да злепоставяш така нашата полиция
  • Ид
   идиот
   3 0
   15:14, 22 мар 2020
   Много си прост Николайчо.Много долни хора има в Първомай и ти си един от тях.Все някой ви е виновен.Ти какво направи за да помогнеш по някакъв начин в тази криза бе идиот.Не по нагоре ами на свети Петър пиши ако искаш.

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
16 юли 2020
Последни новини