14 °C

Полицията в Първомай предупреждава да спазваме ограниченията

Във връзка с пандемията от коронавирус, Районно управление Първомай предупреждават гражданите да спазват хигиенните и предпазни изисквания наложени от Националния кризисен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването а именно:

 • Не се разрешава масово събиране на хора както в закрити помещения, така и на открито в паркове, междублокови пространства на улици, пред домове и всякакви други места;
 • Препоръчва се на открито, при разговори или при изчакване пред магазин да се спазва разстояние от около 2 метра от други хора в позиция на лицето противоположна на тази на другите;
 • От основно значение е носенето на маски и ръкавици едновременно;
 • Ограничете до минимум движението навън както и социалните си контакти;
 • Наложете забрана за излизане на децата за игра и събирането им на спортни площадки или в районите на училища, площади и други места;
 • Пазете от контакт възрастните хора около вас.

При констатирани случаи на събиране на хора на едно място, без спазване на горните правила, сигнализирайте на телефон 0336 622 11 в дежурната част на Районното управление.

При подадени недействителни сигнали, от виновните лица ще се търси административна и, в определени случаи, наказателна отговорност.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ди
  Димитрина
  6 -4
  15:40, 19 мар 2020
  Къде го видя това НЕразбраното във втора точка? Кой за каквото си мисли!!!
 • 2
  До
  До Димитрина
  6 -5
  15:56, 19 мар 2020
  Димитрина това е писано за грамотни хора.Ти не се притеснявай в Чакърджи сте защитени може нищо да не спазвате.
  • Ди
   Димитрина
   5 -6
   17:17, 19 мар 2020
   Точно така! В Чакърджи сме имунизирани с високи дози домашна ракия и някакъв корона вирус не може да ни уплаши!
  • !!
   !!!
   9 -1
   22:37, 19 мар 2020
   Имате имунизация срещу корона вируса , но срещу простотия нямате !
  • Ча
   Чакърджиец
   4 -2
   15:47, 20 мар 2020
   За момента по-добре да сме имунизирани срещу вируса, защото от него се умира, а от простотия не съм чул някой да е умрял... Да си останем живи и здрави, пък нека да сме прости!...
  • Др
   Друг чакърджиец
   6 0
   16:14, 20 мар 2020
   Пийте си ракийката и не се плашете
   също и новите дрехи си носете!
   Надежда за своето здраве не губете
   и вируса опасен от къщи прогонете!...
   П. П.
   Наздраве за простите чакърджийци!
   Да сме живи и здрави!...
 • 3
  Ах
  АХА
  5 -3
  18:47, 19 мар 2020
  Тия хора ни направиха по-дисциплинирани от през сициализма!
  И то с мирни средства!
  Бог да ни пази!
 • 4
  Не
  не
  3 0
  19:19, 19 мар 2020
  Нямам думи за случващото се тук!
  • Що
   Що
   0 -3
   21:37, 19 мар 2020
   Ми мълчи си.
 • 5
  Ко
  Коко
  3 0
  13:52, 20 мар 2020
  Това ми прилича все повече като в Северна Корея
 • 6
  Ни
  Николай Митков
  2 -2
  01:54, 21 мар 2020
  Апел към ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА И ЩЕ ПИШЕМ И ПО НАГОРЕ !!! Безговорните Работотодатели продължават да работят ! Веднага да се проверят игралните зали - веднага !!! Баничките ! Нехайте !!!
  Шивашките цехове масово работят на територията на общината без предпазни средства и се крият един от друг !
  • Аз
   Аз
   3 0
   14:04, 22 мар 2020
   КМЕТЕ, как не те е срам да злепоставяш така нашата полиция
  • Ид
   идиот
   3 0
   15:14, 22 мар 2020
   Много си прост Николайчо.Много долни хора има в Първомай и ти си един от тях.Все някой ви е виновен.Ти какво направи за да помогнеш по някакъв начин в тази криза бе идиот.Не по нагоре ами на свети Петър пиши ако искаш.
 • 7
  Км
  Кмете ?
  1 0
  14:41, 24 авг 2020
  КОЙ разрешава на сиганите безкрайтите джамбурета и затварянето на цели улици ?
  Не си бърши ръцете с Полицията. Не може едни да спазват мерки и дисциплина а сиганите да правят каквото си искат. И като им напише полицията акт да тичат до Мурат и Руждито да го "оправят" при тебе.

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини