17 °C

Полицията в Първомай предупреждава да спазваме ограниченията

Във връзка с пандемията от коронавирус, Районно управление Първомай предупреждават гражданите да спазват хигиенните и предпазни изисквания наложени от Националния кризисен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването а именно:

 • Не се разрешава масово събиране на хора както в закрити помещения, така и на открито в паркове, междублокови пространства на улици, пред домове и всякакви други места;
 • Препоръчва се на открито, при разговори или при изчакване пред магазин да се спазва разстояние от около 2 метра от други хора в позиция на лицето противоположна на тази на другите;
 • От основно значение е носенето на маски и ръкавици едновременно;
 • Ограничете до минимум движението навън както и социалните си контакти;
 • Наложете забрана за излизане на децата за игра и събирането им на спортни площадки или в районите на училища, площади и други места;
 • Пазете от контакт възрастните хора около вас.

При констатирани случаи на събиране на хора на едно място, без спазване на горните правила, сигнализирайте на телефон 0336 622 11 в дежурната част на Районното управление.

При подадени недействителни сигнали, от виновните лица ще се търси административна и, в определени случаи, наказателна отговорност.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ди
  Димитрина
  6 -4
  15:40, 19 мар 2020
  Къде го видя това НЕразбраното във втора точка? Кой за каквото си мисли!!!
 • 2
  До
  До Димитрина
  5 -5
  15:56, 19 мар 2020
  Димитрина това е писано за грамотни хора.Ти не се притеснявай в Чакърджи сте защитени може нищо да не спазвате.
  • Ди
   Димитрина
   4 -6
   17:17, 19 мар 2020
   Точно така! В Чакърджи сме имунизирани с високи дози домашна ракия и някакъв корона вирус не може да ни уплаши!
  • !!
   !!!
   8 -1
   22:37, 19 мар 2020
   Имате имунизация срещу корона вируса , но срещу простотия нямате !
  • Ча
   Чакърджиец
   4 -1
   15:47, 20 мар 2020
   За момента по-добре да сме имунизирани срещу вируса, защото от него се умира, а от простотия не съм чул някой да е умрял... Да си останем живи и здрави, пък нека да сме прости!...
  • Др
   Друг чакърджиец
   5 0
   16:14, 20 мар 2020
   Пийте си ракийката и не се плашете
   също и новите дрехи си носете!
   Надежда за своето здраве не губете
   и вируса опасен от къщи прогонете!...
   П. П.
   Наздраве за простите чакърджийци!
   Да сме живи и здрави!...
 • 3
  Ах
  АХА
  4 -3
  18:47, 19 мар 2020
  Тия хора ни направиха по-дисциплинирани от през сициализма!
  И то с мирни средства!
  Бог да ни пази!
 • 4
  Не
  не
  3 0
  19:19, 19 мар 2020
  Нямам думи за случващото се тук!
  • Що
   Що
   0 -3
   21:37, 19 мар 2020
   Ми мълчи си.
 • 5
  Ко
  Коко
  2 0
  13:52, 20 мар 2020
  Това ми прилича все повече като в Северна Корея
 • 6
  Ни
  Николай Митков
  1 -2
  01:54, 21 мар 2020
  Апел към ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА И ЩЕ ПИШЕМ И ПО НАГОРЕ !!! Безговорните Работотодатели продължават да работят ! Веднага да се проверят игралните зали - веднага !!! Баничките ! Нехайте !!!
  Шивашките цехове масово работят на територията на общината без предпазни средства и се крият един от друг !
  • Аз
   Аз
   3 0
   14:04, 22 мар 2020
   КМЕТЕ, как не те е срам да злепоставяш така нашата полиция
  • Ид
   идиот
   3 0
   15:14, 22 мар 2020
   Много си прост Николайчо.Много долни хора има в Първомай и ти си един от тях.Все някой ви е виновен.Ти какво направи за да помогнеш по някакъв начин в тази криза бе идиот.Не по нагоре ами на свети Петър пиши ако искаш.

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини