2 °C

Полицията в Първомай предупреждава да спазваме ограниченията

Във връзка с пандемията от коронавирус, Районно управление Първомай предупреждават гражданите да спазват хигиенните и предпазни изисквания наложени от Националния кризисен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването а именно:

 • Не се разрешава масово събиране на хора както в закрити помещения, така и на открито в паркове, междублокови пространства на улици, пред домове и всякакви други места;
 • Препоръчва се на открито, при разговори или при изчакване пред магазин да се спазва разстояние от около 2 метра от други хора в позиция на лицето противоположна на тази на другите;
 • От основно значение е носенето на маски и ръкавици едновременно;
 • Ограничете до минимум движението навън както и социалните си контакти;
 • Наложете забрана за излизане на децата за игра и събирането им на спортни площадки или в районите на училища, площади и други места;
 • Пазете от контакт възрастните хора около вас.

При констатирани случаи на събиране на хора на едно място, без спазване на горните правила, сигнализирайте на телефон 0336 622 11 в дежурната част на Районното управление.

При подадени недействителни сигнали, от виновните лица ще се търси административна и, в определени случаи, наказателна отговорност.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ди
  Димитрина
  6 -4
  15:40, 19 мар 2020
  Къде го видя това НЕразбраното във втора точка? Кой за каквото си мисли!!!
 • 2
  До
  До Димитрина
  6 -5
  15:56, 19 мар 2020
  Димитрина това е писано за грамотни хора.Ти не се притеснявай в Чакърджи сте защитени може нищо да не спазвате.
  • Ди
   Димитрина
   5 -6
   17:17, 19 мар 2020
   Точно така! В Чакърджи сме имунизирани с високи дози домашна ракия и някакъв корона вирус не може да ни уплаши!
  • !!
   !!!
   9 -1
   22:37, 19 мар 2020
   Имате имунизация срещу корона вируса , но срещу простотия нямате !
  • Ча
   Чакърджиец
   4 -2
   15:47, 20 мар 2020
   За момента по-добре да сме имунизирани срещу вируса, защото от него се умира, а от простотия не съм чул някой да е умрял... Да си останем живи и здрави, пък нека да сме прости!...
  • Др
   Друг чакърджиец
   6 0
   16:14, 20 мар 2020
   Пийте си ракийката и не се плашете
   също и новите дрехи си носете!
   Надежда за своето здраве не губете
   и вируса опасен от къщи прогонете!...
   П. П.
   Наздраве за простите чакърджийци!
   Да сме живи и здрави!...
 • 3
  Ах
  АХА
  5 -3
  18:47, 19 мар 2020
  Тия хора ни направиха по-дисциплинирани от през сициализма!
  И то с мирни средства!
  Бог да ни пази!
 • 4
  Не
  не
  3 0
  19:19, 19 мар 2020
  Нямам думи за случващото се тук!
  • Що
   Що
   0 -3
   21:37, 19 мар 2020
   Ми мълчи си.
 • 5
  Ко
  Коко
  3 0
  13:52, 20 мар 2020
  Това ми прилича все повече като в Северна Корея
 • 6
  Ни
  Николай Митков
  2 -2
  01:54, 21 мар 2020
  Апел към ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА И ЩЕ ПИШЕМ И ПО НАГОРЕ !!! Безговорните Работотодатели продължават да работят ! Веднага да се проверят игралните зали - веднага !!! Баничките ! Нехайте !!!
  Шивашките цехове масово работят на територията на общината без предпазни средства и се крият един от друг !
  • Аз
   Аз
   3 0
   14:04, 22 мар 2020
   КМЕТЕ, как не те е срам да злепоставяш така нашата полиция
  • Ид
   идиот
   3 0
   15:14, 22 мар 2020
   Много си прост Николайчо.Много долни хора има в Първомай и ти си един от тях.Все някой ви е виновен.Ти какво направи за да помогнеш по някакъв начин в тази криза бе идиот.Не по нагоре ами на свети Петър пиши ако искаш.
 • 7
  Км
  Кмете ?
  1 0
  14:41, 24 авг 2020
  КОЙ разрешава на сиганите безкрайтите джамбурета и затварянето на цели улици ?
  Не си бърши ръцете с Полицията. Не може едни да спазват мерки и дисциплина а сиганите да правят каквото си искат. И като им напише полицията акт да тичат до Мурат и Руждито да го "оправят" при тебе.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини