3 °C

Създадоха екип за социална взаимопомощ. Всеки може да стане доброволец

Със заповед на кмета на община Първомай Николай Митков от днес е създаден Мобилен екип за социална взаимопомощ на гражданите. Екипът ще действа до второ нареждане, а негов координатор е Дарина Мирчева.

Целта на Мобилния екип е във време на социална изолация да помогне на хората с решения на ТЕЛК, на възрастни над 65 години, на млади родители с деца до 3 годишна възраст, на родители на  деца със СОП, на граждани в условията на други обстоятелства, които ограничават свободното им движение.

Мобилният екип за социална взаимопомощ ще откликва и ще помага при заявена нужда и необходимост от гражданите за връзка с личните им лекари и изпълнение на рецепти; за купуване и доставка на хранителни продукти и стоки от първа необходимост или при друга нужда от помощ.   Уточнено е, че хранителните продукти и лекарствата се заплащат от хората, които са ги заявили. Поръчките се изпълняват на следващия ден.

Телефоните за връзка на потребителите с Мобилния екип на община Първомай са стационарен: 0336/6 22 01 и мобилен: 0884015899 и могат да бъдат ползвани всеки ден от 8,30 до 12,00 часа:

На всички членове на Мобилния екип са издадени удостоверения за легитимност с мокър печат на Община Първомай и подпис на кмета.

Граждани биха могли да се включат дейността на екипа. Доброволците могат да се обадят на посочените телефони и да се свържат с  координатора Дарина Мирчева за получаване на указания и удостоверения за легитимност.

Работата на екипа ще се контролира от секретаря на общината Ана Николова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Му
  Мурат
  6 -3
  19:32, 17 мар 2020
  Пак пренебрегнахте Ружди! Оставихте го на общинарките!
  Имайте милост към него! Ще го убиете от изтощение. Ще се наложи да търсим тезгере.
 • 2
  Ко
  Ко каза
  13 -3
  19:59, 17 мар 2020
  Ана Николова координтор без хонорар или дестинация изключенооо.
 • 3
  Па
  Пак ли бе
  10 -2
  20:02, 17 мар 2020
  Ей тия червени тиквички нямат и срам .
 • 4
  12
  123
  9 -4
  21:33, 17 мар 2020
  Абе г - н Мурат единствено това Ружди ще го съсипе лакомията.Този само мисли къде да си напълни търбуха и на кой да направи нещо лошо.
  • 32
   321
   11 -1
   04:39, 18 мар 2020
   Това е приоритет на Фитков. Не му го отнемайте.
 • 5
  Пи
  Питане
  3 0
  14:03, 18 мар 2020
  Къде са мушмороците от БЧК?
 • 6
  Ef
  Ef
  6 0
  17:35, 18 мар 2020
  Ми защо са му на Фитков Да му обират "славата" ли
 • 7
  66
  666
  1 0
  21:47, 18 мар 2020
  Ей, голяма работа сте! Сами си създавате проблеми и после търчите като шантави да ги решавате!

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини