5 °C

Създадоха екип за социална взаимопомощ. Всеки може да стане доброволец

Със заповед на кмета на община Първомай Николай Митков от днес е създаден Мобилен екип за социална взаимопомощ на гражданите. Екипът ще действа до второ нареждане, а негов координатор е Дарина Мирчева.

Целта на Мобилния екип е във време на социална изолация да помогне на хората с решения на ТЕЛК, на възрастни над 65 години, на млади родители с деца до 3 годишна възраст, на родители на  деца със СОП, на граждани в условията на други обстоятелства, които ограничават свободното им движение.

Мобилният екип за социална взаимопомощ ще откликва и ще помага при заявена нужда и необходимост от гражданите за връзка с личните им лекари и изпълнение на рецепти; за купуване и доставка на хранителни продукти и стоки от първа необходимост или при друга нужда от помощ.   Уточнено е, че хранителните продукти и лекарствата се заплащат от хората, които са ги заявили. Поръчките се изпълняват на следващия ден.

Телефоните за връзка на потребителите с Мобилния екип на община Първомай са стационарен: 0336/6 22 01 и мобилен: 0884015899 и могат да бъдат ползвани всеки ден от 8,30 до 12,00 часа:

На всички членове на Мобилния екип са издадени удостоверения за легитимност с мокър печат на Община Първомай и подпис на кмета.

Граждани биха могли да се включат дейността на екипа. Доброволците могат да се обадят на посочените телефони и да се свържат с  координатора Дарина Мирчева за получаване на указания и удостоверения за легитимност.

Работата на екипа ще се контролира от секретаря на общината Ана Николова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Му
  Мурат
  6 -3
  19:32, 17 мар 2020
  Пак пренебрегнахте Ружди! Оставихте го на общинарките!
  Имайте милост към него! Ще го убиете от изтощение. Ще се наложи да търсим тезгере.
 • 2
  Ко
  Ко каза
  12 -3
  19:59, 17 мар 2020
  Ана Николова координтор без хонорар или дестинация изключенооо.
 • 3
  Па
  Пак ли бе
  9 -2
  20:02, 17 мар 2020
  Ей тия червени тиквички нямат и срам .
 • 4
  12
  123
  9 -4
  21:33, 17 мар 2020
  Абе г - н Мурат единствено това Ружди ще го съсипе лакомията.Този само мисли къде да си напълни търбуха и на кой да направи нещо лошо.
  • 32
   321
   10 -1
   04:39, 18 мар 2020
   Това е приоритет на Фитков. Не му го отнемайте.
 • 5
  Пи
  Питане
  3 0
  14:03, 18 мар 2020
  Къде са мушмороците от БЧК?
 • 6
  Ef
  Ef
  6 0
  17:35, 18 мар 2020
  Ми защо са му на Фитков Да му обират "славата" ли
 • 7
  66
  666
  1 0
  21:47, 18 мар 2020
  Ей, голяма работа сте! Сами си създавате проблеми и после търчите като шантави да ги решавате!

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини