30 °C

Създадоха екип за социална взаимопомощ. Всеки може да стане доброволец

Със заповед на кмета на община Първомай Николай Митков от днес е създаден Мобилен екип за социална взаимопомощ на гражданите. Екипът ще действа до второ нареждане, а негов координатор е Дарина Мирчева.

Целта на Мобилния екип е във време на социална изолация да помогне на хората с решения на ТЕЛК, на възрастни над 65 години, на млади родители с деца до 3 годишна възраст, на родители на  деца със СОП, на граждани в условията на други обстоятелства, които ограничават свободното им движение.

Мобилният екип за социална взаимопомощ ще откликва и ще помага при заявена нужда и необходимост от гражданите за връзка с личните им лекари и изпълнение на рецепти; за купуване и доставка на хранителни продукти и стоки от първа необходимост или при друга нужда от помощ.   Уточнено е, че хранителните продукти и лекарствата се заплащат от хората, които са ги заявили. Поръчките се изпълняват на следващия ден.

Телефоните за връзка на потребителите с Мобилния екип на община Първомай са стационарен: 0336/6 22 01 и мобилен: 0884015899 и могат да бъдат ползвани всеки ден от 8,30 до 12,00 часа:

На всички членове на Мобилния екип са издадени удостоверения за легитимност с мокър печат на Община Първомай и подпис на кмета.

Граждани биха могли да се включат дейността на екипа. Доброволците могат да се обадят на посочените телефони и да се свържат с  координатора Дарина Мирчева за получаване на указания и удостоверения за легитимност.

Работата на екипа ще се контролира от секретаря на общината Ана Николова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Му
  Мурат
  6 -3
  19:32, 17 мар 2020
  Пак пренебрегнахте Ружди! Оставихте го на общинарките!
  Имайте милост към него! Ще го убиете от изтощение. Ще се наложи да търсим тезгере.
 • 2
  Ко
  Ко каза
  13 -3
  19:59, 17 мар 2020
  Ана Николова координтор без хонорар или дестинация изключенооо.
 • 3
  Па
  Пак ли бе
  10 -2
  20:02, 17 мар 2020
  Ей тия червени тиквички нямат и срам .
 • 4
  12
  123
  9 -4
  21:33, 17 мар 2020
  Абе г - н Мурат единствено това Ружди ще го съсипе лакомията.Този само мисли къде да си напълни търбуха и на кой да направи нещо лошо.
  • 32
   321
   11 -1
   04:39, 18 мар 2020
   Това е приоритет на Фитков. Не му го отнемайте.
 • 5
  Пи
  Питане
  3 0
  14:03, 18 мар 2020
  Къде са мушмороците от БЧК?
 • 6
  Ef
  Ef
  6 0
  17:35, 18 мар 2020
  Ми защо са му на Фитков Да му обират "славата" ли
 • 7
  66
  666
  1 0
  21:47, 18 мар 2020
  Ей, голяма работа сте! Сами си създавате проблеми и после търчите като шантави да ги решавате!

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини