6 °C

Безработни ще се учат как да учат

ДБТ-Първомай обявява набиране на кандидати, които да бъдат включени в проект „Развитие на работната сила“.

Основната му цел е развитие на човешкия капитал, за да отговори на потребностите на икономиката и да е в състояние за бърза адаптация при настъпването на промени в търсенето на работна сила, породени както от новите технологии, така и при структурни промени.

Основната дейност по проекта ще бъде включване в обучение на 20 безработни лица от приоритетни групи. Лицата ще преминат и обучение по Ключова компетентност „Умение за учене“ и Професионална квалификация „Оператор на компютър“. По време на обучение безработните лица ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10.00лева. Всеки желаещ регистриран в ДБТ-Първомай може да подаде заявление за включване в проекта.

Проектът е насочен към продължително безработни лица;безработни без професионална квалификация;безработни младежи до 29 г.; безработни над 50-годишна възраст; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.Изискването към кандидатите е да притежават минимум основно образование.

Лицата, които проявяват интерес и не са регистрирани като безработни по реда на ЗНЗ могат да подадат заявление за регистрация в ДБТ-Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ма
  Марийка
  9 -11
  08:14, 10 мар 2020
  Ето това е грижата на нашата най социЯлна партия която взе власта в Първомай.
  Партията която се грижи за хората.
  За сега само за определени хора. Дигнахме данъците двойно. Дигнахме си заплатите двойно .Създадохме условия да нахраним гладувалите 16 години нас вашите ръководни партийци.Хора които от сега нататък ще мислим за народа. Онези дори и социално слаби които съкратихме за да сложим наши верни другари сега да ходят да се учат. Само малко търпение да нахраним хората на Илия Ганчев и Руждито и тогава ще мислим и за вас. За вас има коприва по Марица и лапат по запустелите дворове. Пестете парите си за нови данъци и вярвайте на нас хората които зе грижат за вас. Хайде останете със здраве и ни вярвайте. Промяната е близка!
  • Ив
   Иванчо
   14 -4
   08:51, 10 мар 2020
   Марийке, не всичко на този свят е свързано с Партията. И лапад и лапат са две напълно различни неща. Ама ти мислиш само за лапане в преносен смисъл.
 • 2
  Ма
  Марийка Ст.
  7 -7
  11:34, 10 мар 2020
  Когато ни водим ние с най умния човек в общината другаря Митков другарите Ганчев и Ружди когато моята партия е на влас ще има всичко. И лапад и киселец и коприва за вас заплати за нас и светли пътища към терминал 2 за младите хора.
  • Ра
   Работна теорема
   5 0
   15:33, 10 мар 2020
   На тези ако им се учеше, нямаше да са безработни.
  • То
   Тоска
   6 0
   18:38, 10 мар 2020
   Марийке ,досега беше на софрата ,за малко се раздели с нея и взеха да ти се привиждат киселец и коприва.То така ако продължи и талъсъми ще вземат да ти се привиждат.
  • Др
   Друг Иванчо.
   3 0
   10:40, 11 мар 2020
   Миче Ст.Влас е курортно селище.
 • 3
  Фи
  Фить фить
  3 -1
  20:05, 10 мар 2020
  Абе стига сте го плюли това хубаво момче Митков ,албинлия грижовен съпруг и баща майка за цялата община грижи се за всички ,никой не е обидил ами престанете ,ми какво искате повече?

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
07 мар 2021
Последни новини