Безработни ще се учат как да учат

ДБТ-Първомай обявява набиране на кандидати, които да бъдат включени в проект „Развитие на работната сила“.

Основната му цел е развитие на човешкия капитал, за да отговори на потребностите на икономиката и да е в състояние за бърза адаптация при настъпването на промени в търсенето на работна сила, породени както от новите технологии, така и при структурни промени.

Основната дейност по проекта ще бъде включване в обучение на 20 безработни лица от приоритетни групи. Лицата ще преминат и обучение по Ключова компетентност „Умение за учене“ и Професионална квалификация „Оператор на компютър“. По време на обучение безработните лица ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10.00лева. Всеки желаещ регистриран в ДБТ-Първомай може да подаде заявление за включване в проекта.

Проектът е насочен към продължително безработни лица;безработни без професионална квалификация;безработни младежи до 29 г.; безработни над 50-годишна възраст; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.Изискването към кандидатите е да притежават минимум основно образование.

Лицата, които проявяват интерес и не са регистрирани като безработни по реда на ЗНЗ могат да подадат заявление за регистрация в ДБТ-Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ма
    Марийка
    9 -11
    08:14, 10 мар 2020
    Ето това е грижата на нашата най социЯлна партия която взе власта в Първомай.
    Партията която се грижи за хората.
    За сега само за определени хора. Дигнахме данъците двойно. Дигнахме си заплатите двойно .Създадохме условия да нахраним гладувалите 16 години нас вашите ръководни партийци.Хора които от сега нататък ще мислим за народа. Онези дори и социално слаби които съкратихме за да сложим наши верни другари сега да ходят да се учат. Само малко търпение да нахраним хората на Илия Ганчев и Руждито и тогава ще мислим и за вас. За вас има коприва по Марица и лапат по запустелите дворове. Пестете парите си за нови данъци и вярвайте на нас хората които зе грижат за вас. Хайде останете със здраве и ни вярвайте. Промяната е близка!
    • Ив
      Иванчо
      14 -4
      08:51, 10 мар 2020
      Марийке, не всичко на този свят е свързано с Партията. И лапад и лапат са две напълно различни неща. Ама ти мислиш само за лапане в преносен смисъл.
  • 2
    Ма
    Марийка Ст.
    7 -7
    11:34, 10 мар 2020
    Когато ни водим ние с най умния човек в общината другаря Митков другарите Ганчев и Ружди когато моята партия е на влас ще има всичко. И лапад и киселец и коприва за вас заплати за нас и светли пътища към терминал 2 за младите хора.
    • Ра
      Работна теорема
      5 0
      15:33, 10 мар 2020
      На тези ако им се учеше, нямаше да са безработни.
    • То
      Тоска
      6 0
      18:38, 10 мар 2020
      Марийке ,досега беше на софрата ,за малко се раздели с нея и взеха да ти се привиждат киселец и коприва.То така ако продължи и талъсъми ще вземат да ти се привиждат.
    • Др
      Друг Иванчо.
      3 0
      10:40, 11 мар 2020
      Миче Ст.Влас е курортно селище.
  • 3
    Фи
    Фить фить
    3 -1
    20:05, 10 мар 2020
    Абе стига сте го плюли това хубаво момче Митков ,албинлия грижовен съпруг и баща майка за цялата община грижи се за всички ,никой не е обидил ами престанете ,ми какво искате повече?
Последни новини