24 °C

Безработни ще се учат как да учат

ДБТ-Първомай обявява набиране на кандидати, които да бъдат включени в проект „Развитие на работната сила“.

Основната му цел е развитие на човешкия капитал, за да отговори на потребностите на икономиката и да е в състояние за бърза адаптация при настъпването на промени в търсенето на работна сила, породени както от новите технологии, така и при структурни промени.

Основната дейност по проекта ще бъде включване в обучение на 20 безработни лица от приоритетни групи. Лицата ще преминат и обучение по Ключова компетентност „Умение за учене“ и Професионална квалификация „Оператор на компютър“. По време на обучение безработните лица ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10.00лева. Всеки желаещ регистриран в ДБТ-Първомай може да подаде заявление за включване в проекта.

Проектът е насочен към продължително безработни лица;безработни без професионална квалификация;безработни младежи до 29 г.; безработни над 50-годишна възраст; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.Изискването към кандидатите е да притежават минимум основно образование.

Лицата, които проявяват интерес и не са регистрирани като безработни по реда на ЗНЗ могат да подадат заявление за регистрация в ДБТ-Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ма
  Марийка
  8 -11
  08:14, 10 мар 2020
  Ето това е грижата на нашата най социЯлна партия която взе власта в Първомай.
  Партията която се грижи за хората.
  За сега само за определени хора. Дигнахме данъците двойно. Дигнахме си заплатите двойно .Създадохме условия да нахраним гладувалите 16 години нас вашите ръководни партийци.Хора които от сега нататък ще мислим за народа. Онези дори и социално слаби които съкратихме за да сложим наши верни другари сега да ходят да се учат. Само малко търпение да нахраним хората на Илия Ганчев и Руждито и тогава ще мислим и за вас. За вас има коприва по Марица и лапат по запустелите дворове. Пестете парите си за нови данъци и вярвайте на нас хората които зе грижат за вас. Хайде останете със здраве и ни вярвайте. Промяната е близка!
  • Ив
   Иванчо
   14 -4
   08:51, 10 мар 2020
   Марийке, не всичко на този свят е свързано с Партията. И лапад и лапат са две напълно различни неща. Ама ти мислиш само за лапане в преносен смисъл.
 • 2
  Ма
  Марийка Ст.
  6 -7
  11:34, 10 мар 2020
  Когато ни водим ние с най умния човек в общината другаря Митков другарите Ганчев и Ружди когато моята партия е на влас ще има всичко. И лапад и киселец и коприва за вас заплати за нас и светли пътища към терминал 2 за младите хора.
  • Ра
   Работна теорема
   5 0
   15:33, 10 мар 2020
   На тези ако им се учеше, нямаше да са безработни.
  • То
   Тоска
   5 0
   18:38, 10 мар 2020
   Марийке ,досега беше на софрата ,за малко се раздели с нея и взеха да ти се привиждат киселец и коприва.То така ако продължи и талъсъми ще вземат да ти се привиждат.
  • Др
   Друг Иванчо.
   3 0
   10:40, 11 мар 2020
   Миче Ст.Влас е курортно селище.
 • 3
  Фи
  Фить фить
  2 -1
  20:05, 10 мар 2020
  Абе стига сте го плюли това хубаво момче Митков ,албинлия грижовен съпруг и баща майка за цялата община грижи се за всички ,никой не е обидил ами престанете ,ми какво искате повече?

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини