25 °C

Безработни ще се учат как да учат

ДБТ-Първомай обявява набиране на кандидати, които да бъдат включени в проект „Развитие на работната сила“.

Основната му цел е развитие на човешкия капитал, за да отговори на потребностите на икономиката и да е в състояние за бърза адаптация при настъпването на промени в търсенето на работна сила, породени както от новите технологии, така и при структурни промени.

Основната дейност по проекта ще бъде включване в обучение на 20 безработни лица от приоритетни групи. Лицата ще преминат и обучение по Ключова компетентност „Умение за учене“ и Професионална квалификация „Оператор на компютър“. По време на обучение безработните лица ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10.00лева. Всеки желаещ регистриран в ДБТ-Първомай може да подаде заявление за включване в проекта.

Проектът е насочен към продължително безработни лица;безработни без професионална квалификация;безработни младежи до 29 г.; безработни над 50-годишна възраст; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.Изискването към кандидатите е да притежават минимум основно образование.

Лицата, които проявяват интерес и не са регистрирани като безработни по реда на ЗНЗ могат да подадат заявление за регистрация в ДБТ-Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ма
  Марийка
  9 -11
  08:14, 10 мар 2020
  Ето това е грижата на нашата най социЯлна партия която взе власта в Първомай.
  Партията която се грижи за хората.
  За сега само за определени хора. Дигнахме данъците двойно. Дигнахме си заплатите двойно .Създадохме условия да нахраним гладувалите 16 години нас вашите ръководни партийци.Хора които от сега нататък ще мислим за народа. Онези дори и социално слаби които съкратихме за да сложим наши верни другари сега да ходят да се учат. Само малко търпение да нахраним хората на Илия Ганчев и Руждито и тогава ще мислим и за вас. За вас има коприва по Марица и лапат по запустелите дворове. Пестете парите си за нови данъци и вярвайте на нас хората които зе грижат за вас. Хайде останете със здраве и ни вярвайте. Промяната е близка!
  • Ив
   Иванчо
   14 -4
   08:51, 10 мар 2020
   Марийке, не всичко на този свят е свързано с Партията. И лапад и лапат са две напълно различни неща. Ама ти мислиш само за лапане в преносен смисъл.
 • 2
  Ма
  Марийка Ст.
  7 -7
  11:34, 10 мар 2020
  Когато ни водим ние с най умния човек в общината другаря Митков другарите Ганчев и Ружди когато моята партия е на влас ще има всичко. И лапад и киселец и коприва за вас заплати за нас и светли пътища към терминал 2 за младите хора.
  • Ра
   Работна теорема
   5 0
   15:33, 10 мар 2020
   На тези ако им се учеше, нямаше да са безработни.
  • То
   Тоска
   6 0
   18:38, 10 мар 2020
   Марийке ,досега беше на софрата ,за малко се раздели с нея и взеха да ти се привиждат киселец и коприва.То така ако продължи и талъсъми ще вземат да ти се привиждат.
  • Др
   Друг Иванчо.
   3 0
   10:40, 11 мар 2020
   Миче Ст.Влас е курортно селище.
 • 3
  Фи
  Фить фить
  3 -1
  20:05, 10 мар 2020
  Абе стига сте го плюли това хубаво момче Митков ,албинлия грижовен съпруг и баща майка за цялата община грижи се за всички ,никой не е обидил ами престанете ,ми какво искате повече?

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини