38 °C

Безработни ще се учат как да учат

ДБТ-Първомай обявява набиране на кандидати, които да бъдат включени в проект „Развитие на работната сила“.

Основната му цел е развитие на човешкия капитал, за да отговори на потребностите на икономиката и да е в състояние за бърза адаптация при настъпването на промени в търсенето на работна сила, породени както от новите технологии, така и при структурни промени.

Основната дейност по проекта ще бъде включване в обучение на 20 безработни лица от приоритетни групи. Лицата ще преминат и обучение по Ключова компетентност „Умение за учене“ и Професионална квалификация „Оператор на компютър“. По време на обучение безработните лица ще получават стипендия за всеки присъствен ден в размер на 10.00лева. Всеки желаещ регистриран в ДБТ-Първомай може да подаде заявление за включване в проекта.

Проектът е насочен към продължително безработни лица;безработни без професионална квалификация;безработни младежи до 29 г.; безработни над 50-годишна възраст; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.Изискването към кандидатите е да притежават минимум основно образование.

Лицата, които проявяват интерес и не са регистрирани като безработни по реда на ЗНЗ могат да подадат заявление за регистрация в ДБТ-Първомай.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ма
  Марийка
  9 -11
  08:14, 10 мар 2020
  Ето това е грижата на нашата най социЯлна партия която взе власта в Първомай.
  Партията която се грижи за хората.
  За сега само за определени хора. Дигнахме данъците двойно. Дигнахме си заплатите двойно .Създадохме условия да нахраним гладувалите 16 години нас вашите ръководни партийци.Хора които от сега нататък ще мислим за народа. Онези дори и социално слаби които съкратихме за да сложим наши верни другари сега да ходят да се учат. Само малко търпение да нахраним хората на Илия Ганчев и Руждито и тогава ще мислим и за вас. За вас има коприва по Марица и лапат по запустелите дворове. Пестете парите си за нови данъци и вярвайте на нас хората които зе грижат за вас. Хайде останете със здраве и ни вярвайте. Промяната е близка!
  • Ив
   Иванчо
   14 -4
   08:51, 10 мар 2020
   Марийке, не всичко на този свят е свързано с Партията. И лапад и лапат са две напълно различни неща. Ама ти мислиш само за лапане в преносен смисъл.
 • 2
  Ма
  Марийка Ст.
  7 -7
  11:34, 10 мар 2020
  Когато ни водим ние с най умния човек в общината другаря Митков другарите Ганчев и Ружди когато моята партия е на влас ще има всичко. И лапад и киселец и коприва за вас заплати за нас и светли пътища към терминал 2 за младите хора.
  • Ра
   Работна теорема
   5 0
   15:33, 10 мар 2020
   На тези ако им се учеше, нямаше да са безработни.
  • То
   Тоска
   6 0
   18:38, 10 мар 2020
   Марийке ,досега беше на софрата ,за малко се раздели с нея и взеха да ти се привиждат киселец и коприва.То така ако продължи и талъсъми ще вземат да ти се привиждат.
  • Др
   Друг Иванчо.
   3 0
   10:40, 11 мар 2020
   Миче Ст.Влас е курортно селище.
 • 3
  Фи
  Фить фить
  3 -1
  20:05, 10 мар 2020
  Абе стига сте го плюли това хубаво момче Митков ,албинлия грижовен съпруг и баща майка за цялата община грижи се за всички ,никой не е обидил ами престанете ,ми какво искате повече?

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини