19 °C

Отменят всички публични събития в Първомай, дезинфекцират автобуси и обществени сгради

Кметът на община Първомай Николай Митков разпореди превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка с първите случаи на covid -19 в страната. Превенцията е на база на издадена заповед от министъра на здравеопазването. Отменят се всички обществени събития на територията на община Първомай, включително сбирки на танцови състави, театрални постановки, както и събития на открито, където трябва да се събират много хора на едно място. Отменят се всички събития с участието на деца и младежи, както и клубовете на пенсионерите и инвалидите.

С помощта на "Гражданска защита" ще бъдат дезинфекцирани автобусите на градския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, както и пособия за дезинфекция на обувки.

Кметът Митков апелира към всички да спазват указанията на здравните институции.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пи
  питайсзор
  17 -4
  12:48, 9 мар 2020
  Вяло, много вяло - какво е това "апелира"! Кмета заповядва, разпорежда и санкционира, това са извънаредни мерки, а не сбирка на БСП- Бесни Стари Пенсии. И най важното, личния пример.
  • Пи
   питагор
   9 -1
   14:17, 9 мар 2020
   ъм жъ апелира ва като няма кинти да заповядва ко да прай. Той да си дезинфекцира убщинътъ яз у нас съм си дизенфикцирал сичку даже имам още към 40 литра дизинфиктант около 50%. Но това е след дъжд къчулка ва тува трябваше да се прави иежедневно иежеседмично още преди 3 седмици а не се натискаме и си мислим чи жъ нъ отмине та зараза и винету така си мислеше щабове прай ни знам си кво а сига сички мълчат като нафрани щото веке вируса е тук и чука по вратите на хората. Дано да стани по топло скоро та да бъде затрит то вносен вирус иначе лошо къту знам кък дизинфекцират и направо ми се плаче затва нимойте вярвайте на никой мийте си ръцете пийте ракия и кото Бог дал
 • 2
  Ку
  Куртур Трегер
  20 -5
  13:19, 9 мар 2020
  Ами сега, куртурните дейци в читалището няма да имат основание за салам от Инфантис, лютеничка от Партизанин , сиренце от Бор Чвор, винце от Загрей. Ще им секне музата с този некуртурен корона вирус
 • 3
  Zo
  zoro
  10 -7
  13:22, 9 мар 2020
  Супер,
  Няма да има селски пазар.
 • 4
  На
  Наблюдател
  5 -1
  15:04, 9 мар 2020
  Само детските градини в услуга на обществото
 • 5
  На
  Наблюдателка
  5 -7
  15:12, 9 мар 2020
  Когато всички спрат работа,тогава и градините ще затворят!Който няма на разположение гледачки какво да прави?
  • Ма
   Маминка
   2 -5
   06:25, 10 мар 2020
   Как какво?!отпуснати са средтсва за борба с вируса.да ни изплатят заплати ние ще си стоим вкъщи.....
   Ооооо извинявайте,забравих че бъдещето на държавицата не е важно
  • Та
   Татинка
   0 0
   08:40, 11 мар 2020
   Ооо и заплати искате за да си стоите в къщи???Браво браво!
 • 6
  Ск
  Скука
  17 0
  20:32, 9 мар 2020
  В Първомай има такава липса на събития, че въобще не е трудно да се спазват карантинните мерки. Лошото е ,че като отмине вирусът, "карантината" в Първомай ще остане.
 • 7
  Яч
  Ячо
  14 -2
  20:45, 9 мар 2020
  Тука ни събития има, ни публика остана. То и автобусите са един-два... Кви обществени сгради, кви пет лева? Кмета силно ограничи достъпа до Общината, така че тва вече не е обществена сграда. В читалището така или иначе никой не влиза щото няма за какво.
 • 8
  Ки
  Китков
  8 -6
  06:56, 10 мар 2020
  Елате в ресторант „Брягово”!
  Тук така ще се напушите от щастливи оранжерийни билки, че корона вирусът ще бяга на километър от вас.
 • 9
  Ни
  Ни
  1 0
  07:02, 10 мар 2020
  Пазара предполагам и той е забранен?!

Хороскоп за 10.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
10 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
10 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
10 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
10 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
10 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
10 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
10 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
10 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
10 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
10 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
10 апр 2021
Последни новини