28 °C

Отменят всички публични събития в Първомай, дезинфекцират автобуси и обществени сгради

Кметът на община Първомай Николай Митков разпореди превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка с първите случаи на covid -19 в страната. Превенцията е на база на издадена заповед от министъра на здравеопазването. Отменят се всички обществени събития на територията на община Първомай, включително сбирки на танцови състави, театрални постановки, както и събития на открито, където трябва да се събират много хора на едно място. Отменят се всички събития с участието на деца и младежи, както и клубовете на пенсионерите и инвалидите.

С помощта на "Гражданска защита" ще бъдат дезинфекцирани автобусите на градския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, както и пособия за дезинфекция на обувки.

Кметът Митков апелира към всички да спазват указанията на здравните институции.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пи
  питайсзор
  17 -4
  12:48, 9 мар 2020
  Вяло, много вяло - какво е това "апелира"! Кмета заповядва, разпорежда и санкционира, това са извънаредни мерки, а не сбирка на БСП- Бесни Стари Пенсии. И най важното, личния пример.
  • Пи
   питагор
   9 -1
   14:17, 9 мар 2020
   ъм жъ апелира ва като няма кинти да заповядва ко да прай. Той да си дезинфекцира убщинътъ яз у нас съм си дизенфикцирал сичку даже имам още към 40 литра дизинфиктант около 50%. Но това е след дъжд къчулка ва тува трябваше да се прави иежедневно иежеседмично още преди 3 седмици а не се натискаме и си мислим чи жъ нъ отмине та зараза и винету така си мислеше щабове прай ни знам си кво а сига сички мълчат като нафрани щото веке вируса е тук и чука по вратите на хората. Дано да стани по топло скоро та да бъде затрит то вносен вирус иначе лошо къту знам кък дизинфекцират и направо ми се плаче затва нимойте вярвайте на никой мийте си ръцете пийте ракия и кото Бог дал
 • 2
  Ку
  Куртур Трегер
  20 -5
  13:19, 9 мар 2020
  Ами сега, куртурните дейци в читалището няма да имат основание за салам от Инфантис, лютеничка от Партизанин , сиренце от Бор Чвор, винце от Загрей. Ще им секне музата с този некуртурен корона вирус
 • 3
  Zo
  zoro
  10 -7
  13:22, 9 мар 2020
  Супер,
  Няма да има селски пазар.
 • 4
  На
  Наблюдател
  5 -1
  15:04, 9 мар 2020
  Само детските градини в услуга на обществото
 • 5
  На
  Наблюдателка
  5 -7
  15:12, 9 мар 2020
  Когато всички спрат работа,тогава и градините ще затворят!Който няма на разположение гледачки какво да прави?
  • Ма
   Маминка
   2 -5
   06:25, 10 мар 2020
   Как какво?!отпуснати са средтсва за борба с вируса.да ни изплатят заплати ние ще си стоим вкъщи.....
   Ооооо извинявайте,забравих че бъдещето на държавицата не е важно
  • Та
   Татинка
   0 0
   08:40, 11 мар 2020
   Ооо и заплати искате за да си стоите в къщи???Браво браво!
 • 6
  Ск
  Скука
  17 0
  20:32, 9 мар 2020
  В Първомай има такава липса на събития, че въобще не е трудно да се спазват карантинните мерки. Лошото е ,че като отмине вирусът, "карантината" в Първомай ще остане.
 • 7
  Яч
  Ячо
  14 -2
  20:45, 9 мар 2020
  Тука ни събития има, ни публика остана. То и автобусите са един-два... Кви обществени сгради, кви пет лева? Кмета силно ограничи достъпа до Общината, така че тва вече не е обществена сграда. В читалището така или иначе никой не влиза щото няма за какво.
 • 8
  Ки
  Китков
  8 -6
  06:56, 10 мар 2020
  Елате в ресторант „Брягово”!
  Тук така ще се напушите от щастливи оранжерийни билки, че корона вирусът ще бяга на километър от вас.
 • 9
  Ни
  Ни
  1 0
  07:02, 10 мар 2020
  Пазара предполагам и той е забранен?!

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини