21 °C

Отменят всички публични събития в Първомай, дезинфекцират автобуси и обществени сгради

Кметът на община Първомай Николай Митков разпореди превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка с първите случаи на covid -19 в страната. Превенцията е на база на издадена заповед от министъра на здравеопазването. Отменят се всички обществени събития на територията на община Първомай, включително сбирки на танцови състави, театрални постановки, както и събития на открито, където трябва да се събират много хора на едно място. Отменят се всички събития с участието на деца и младежи, както и клубовете на пенсионерите и инвалидите.

С помощта на "Гражданска защита" ще бъдат дезинфекцирани автобусите на градския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, както и пособия за дезинфекция на обувки.

Кметът Митков апелира към всички да спазват указанията на здравните институции.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пи
  питайсзор
  17 -4
  12:48, 9 мар 2020
  Вяло, много вяло - какво е това "апелира"! Кмета заповядва, разпорежда и санкционира, това са извънаредни мерки, а не сбирка на БСП- Бесни Стари Пенсии. И най важното, личния пример.
  • Пи
   питагор
   9 -1
   14:17, 9 мар 2020
   ъм жъ апелира ва като няма кинти да заповядва ко да прай. Той да си дезинфекцира убщинътъ яз у нас съм си дизенфикцирал сичку даже имам още към 40 литра дизинфиктант около 50%. Но това е след дъжд къчулка ва тува трябваше да се прави иежедневно иежеседмично още преди 3 седмици а не се натискаме и си мислим чи жъ нъ отмине та зараза и винету така си мислеше щабове прай ни знам си кво а сига сички мълчат като нафрани щото веке вируса е тук и чука по вратите на хората. Дано да стани по топло скоро та да бъде затрит то вносен вирус иначе лошо къту знам кък дизинфекцират и направо ми се плаче затва нимойте вярвайте на никой мийте си ръцете пийте ракия и кото Бог дал
 • 2
  Ку
  Куртур Трегер
  20 -5
  13:19, 9 мар 2020
  Ами сега, куртурните дейци в читалището няма да имат основание за салам от Инфантис, лютеничка от Партизанин , сиренце от Бор Чвор, винце от Загрей. Ще им секне музата с този некуртурен корона вирус
 • 3
  Zo
  zoro
  10 -7
  13:22, 9 мар 2020
  Супер,
  Няма да има селски пазар.
 • 4
  На
  Наблюдател
  5 -1
  15:04, 9 мар 2020
  Само детските градини в услуга на обществото
 • 5
  На
  Наблюдателка
  5 -7
  15:12, 9 мар 2020
  Когато всички спрат работа,тогава и градините ще затворят!Който няма на разположение гледачки какво да прави?
  • Ма
   Маминка
   2 -5
   06:25, 10 мар 2020
   Как какво?!отпуснати са средтсва за борба с вируса.да ни изплатят заплати ние ще си стоим вкъщи.....
   Ооооо извинявайте,забравих че бъдещето на държавицата не е важно
  • Та
   Татинка
   0 0
   08:40, 11 мар 2020
   Ооо и заплати искате за да си стоите в къщи???Браво браво!
 • 6
  Ск
  Скука
  17 0
  20:32, 9 мар 2020
  В Първомай има такава липса на събития, че въобще не е трудно да се спазват карантинните мерки. Лошото е ,че като отмине вирусът, "карантината" в Първомай ще остане.
 • 7
  Яч
  Ячо
  14 -2
  20:45, 9 мар 2020
  Тука ни събития има, ни публика остана. То и автобусите са един-два... Кви обществени сгради, кви пет лева? Кмета силно ограничи достъпа до Общината, така че тва вече не е обществена сграда. В читалището така или иначе никой не влиза щото няма за какво.
 • 8
  Ки
  Китков
  8 -6
  06:56, 10 мар 2020
  Елате в ресторант „Брягово”!
  Тук така ще се напушите от щастливи оранжерийни билки, че корона вирусът ще бяга на километър от вас.
 • 9
  Ни
  Ни
  1 0
  07:02, 10 мар 2020
  Пазара предполагам и той е забранен?!

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини