16 °C

Отменят всички публични събития в Първомай, дезинфекцират автобуси и обществени сгради

Кметът на община Първомай Николай Митков разпореди превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка с първите случаи на covid -19 в страната. Превенцията е на база на издадена заповед от министъра на здравеопазването. Отменят се всички обществени събития на територията на община Първомай, включително сбирки на танцови състави, театрални постановки, както и събития на открито, където трябва да се събират много хора на едно място. Отменят се всички събития с участието на деца и младежи, както и клубовете на пенсионерите и инвалидите.

С помощта на "Гражданска защита" ще бъдат дезинфекцирани автобусите на градския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, както и пособия за дезинфекция на обувки.

Кметът Митков апелира към всички да спазват указанията на здравните институции.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пи
  питайсзор
  17 -4
  12:48, 9 мар 2020
  Вяло, много вяло - какво е това "апелира"! Кмета заповядва, разпорежда и санкционира, това са извънаредни мерки, а не сбирка на БСП- Бесни Стари Пенсии. И най важното, личния пример.
  • Пи
   питагор
   9 -1
   14:17, 9 мар 2020
   ъм жъ апелира ва като няма кинти да заповядва ко да прай. Той да си дезинфекцира убщинътъ яз у нас съм си дизенфикцирал сичку даже имам още към 40 литра дизинфиктант около 50%. Но това е след дъжд къчулка ва тува трябваше да се прави иежедневно иежеседмично още преди 3 седмици а не се натискаме и си мислим чи жъ нъ отмине та зараза и винету така си мислеше щабове прай ни знам си кво а сига сички мълчат като нафрани щото веке вируса е тук и чука по вратите на хората. Дано да стани по топло скоро та да бъде затрит то вносен вирус иначе лошо къту знам кък дизинфекцират и направо ми се плаче затва нимойте вярвайте на никой мийте си ръцете пийте ракия и кото Бог дал
 • 2
  Ку
  Куртур Трегер
  20 -5
  13:19, 9 мар 2020
  Ами сега, куртурните дейци в читалището няма да имат основание за салам от Инфантис, лютеничка от Партизанин , сиренце от Бор Чвор, винце от Загрей. Ще им секне музата с този некуртурен корона вирус
 • 3
  Zo
  zoro
  10 -7
  13:22, 9 мар 2020
  Супер,
  Няма да има селски пазар.
 • 4
  На
  Наблюдател
  5 -1
  15:04, 9 мар 2020
  Само детските градини в услуга на обществото
 • 5
  На
  Наблюдателка
  5 -7
  15:12, 9 мар 2020
  Когато всички спрат работа,тогава и градините ще затворят!Който няма на разположение гледачки какво да прави?
  • Ма
   Маминка
   2 -5
   06:25, 10 мар 2020
   Как какво?!отпуснати са средтсва за борба с вируса.да ни изплатят заплати ние ще си стоим вкъщи.....
   Ооооо извинявайте,забравих че бъдещето на държавицата не е важно
  • Та
   Татинка
   0 0
   08:40, 11 мар 2020
   Ооо и заплати искате за да си стоите в къщи???Браво браво!
 • 6
  Ск
  Скука
  17 0
  20:32, 9 мар 2020
  В Първомай има такава липса на събития, че въобще не е трудно да се спазват карантинните мерки. Лошото е ,че като отмине вирусът, "карантината" в Първомай ще остане.
 • 7
  Яч
  Ячо
  14 -2
  20:45, 9 мар 2020
  Тука ни събития има, ни публика остана. То и автобусите са един-два... Кви обществени сгради, кви пет лева? Кмета силно ограничи достъпа до Общината, така че тва вече не е обществена сграда. В читалището така или иначе никой не влиза щото няма за какво.
 • 8
  Ки
  Китков
  8 -6
  06:56, 10 мар 2020
  Елате в ресторант „Брягово”!
  Тук така ще се напушите от щастливи оранжерийни билки, че корона вирусът ще бяга на километър от вас.
 • 9
  Ни
  Ни
  1 0
  07:02, 10 мар 2020
  Пазара предполагам и той е забранен?!

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини