0 °C

Отменят всички публични събития в Първомай, дезинфекцират автобуси и обществени сгради

Кметът на община Първомай Николай Митков разпореди превантивни мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, включително и във връзка с първите случаи на covid -19 в страната. Превенцията е на база на издадена заповед от министъра на здравеопазването. Отменят се всички обществени събития на територията на община Първомай, включително сбирки на танцови състави, театрални постановки, както и събития на открито, където трябва да се събират много хора на едно място. Отменят се всички събития с участието на деца и младежи, както и клубовете на пенсионерите и инвалидите.

С помощта на "Гражданска защита" ще бъдат дезинфекцирани автобусите на градския транспорт. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, училища, обществени сгради, както и пособия за дезинфекция на обувки.

Кметът Митков апелира към всички да спазват указанията на здравните институции.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пи
  питайсзор
  17 -4
  12:48, 9 мар 2020
  Вяло, много вяло - какво е това "апелира"! Кмета заповядва, разпорежда и санкционира, това са извънаредни мерки, а не сбирка на БСП- Бесни Стари Пенсии. И най важното, личния пример.
  • Пи
   питагор
   9 -1
   14:17, 9 мар 2020
   ъм жъ апелира ва като няма кинти да заповядва ко да прай. Той да си дезинфекцира убщинътъ яз у нас съм си дизенфикцирал сичку даже имам още към 40 литра дизинфиктант около 50%. Но това е след дъжд къчулка ва тува трябваше да се прави иежедневно иежеседмично още преди 3 седмици а не се натискаме и си мислим чи жъ нъ отмине та зараза и винету така си мислеше щабове прай ни знам си кво а сига сички мълчат като нафрани щото веке вируса е тук и чука по вратите на хората. Дано да стани по топло скоро та да бъде затрит то вносен вирус иначе лошо къту знам кък дизинфекцират и направо ми се плаче затва нимойте вярвайте на никой мийте си ръцете пийте ракия и кото Бог дал
 • 2
  Ку
  Куртур Трегер
  20 -5
  13:19, 9 мар 2020
  Ами сега, куртурните дейци в читалището няма да имат основание за салам от Инфантис, лютеничка от Партизанин , сиренце от Бор Чвор, винце от Загрей. Ще им секне музата с този некуртурен корона вирус
 • 3
  Zo
  zoro
  10 -7
  13:22, 9 мар 2020
  Супер,
  Няма да има селски пазар.
 • 4
  На
  Наблюдател
  5 -1
  15:04, 9 мар 2020
  Само детските градини в услуга на обществото
 • 5
  На
  Наблюдателка
  5 -7
  15:12, 9 мар 2020
  Когато всички спрат работа,тогава и градините ще затворят!Който няма на разположение гледачки какво да прави?
  • Ма
   Маминка
   2 -5
   06:25, 10 мар 2020
   Как какво?!отпуснати са средтсва за борба с вируса.да ни изплатят заплати ние ще си стоим вкъщи.....
   Ооооо извинявайте,забравих че бъдещето на държавицата не е важно
  • Та
   Татинка
   0 0
   08:40, 11 мар 2020
   Ооо и заплати искате за да си стоите в къщи???Браво браво!
 • 6
  Ск
  Скука
  17 0
  20:32, 9 мар 2020
  В Първомай има такава липса на събития, че въобще не е трудно да се спазват карантинните мерки. Лошото е ,че като отмине вирусът, "карантината" в Първомай ще остане.
 • 7
  Яч
  Ячо
  14 -2
  20:45, 9 мар 2020
  Тука ни събития има, ни публика остана. То и автобусите са един-два... Кви обществени сгради, кви пет лева? Кмета силно ограничи достъпа до Общината, така че тва вече не е обществена сграда. В читалището така или иначе никой не влиза щото няма за какво.
 • 8
  Ки
  Китков
  8 -6
  06:56, 10 мар 2020
  Елате в ресторант „Брягово”!
  Тук така ще се напушите от щастливи оранжерийни билки, че корона вирусът ще бяга на километър от вас.
 • 9
  Ни
  Ни
  1 0
  07:02, 10 мар 2020
  Пазара предполагам и той е забранен?!

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини