11 °C

Samsung е пионер в телевизорите с Wi-Fi 6

Samsung е първият производител на телевизори в света, който осигури поддръжка на безжични комуникации Wi-Fi 6 в някои от своите модели. Това са устройства от серията QLED 8K 2020, обявени по-рано тази година.

По време на анонса корейската компания обърна голямо внимание на поддръжката на стандарта ATSC 3.0 за качеството на изображението, на аудио възможностите и различни интерактивни функции.

Тайванският чипмейкър MediaTek разкрива още един любопитен детайл за новите QLED телевизори. Оказва се, че те са първите в света с вградена поддръжка на Wi-Fi 6, осигурена от чипсет именно на MediaTek.

По-конкретно, моделите на Samsung с поддръжка на новия високоскоростен безжичен интерфейс, са Q900 и Q950. Благодарение на Wi-Fi 6, тези телевизори ще могат да стриймват по-гладко 8K видео.

Wi-Fi 6 е новото име на стандарта 802.11ax, при който теоретично могат да се предават безжично данни със скорост до 12 гигабита в секунда (Gbps). Същевременно стандартът предполага намалена консумация на енергия, което е още едно сериозно предимство.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини