25 °C

Обявиха кампания за набиране на проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания

Община Първомай публикува обява за набиране на проектни предложения за кампания 2020 по компоненти „Достъпна жилищна среда“ и „Лична мобилност“.

Проектите се събират и ще бъдат разглеждани от Министерството на труда и социалната политика. Необходимите документи за кандидатстване се подават до 12.05.2020 г. включително, на хартиен и електронен носител, на място, по куриер или по пощата на адрес:

1051 гр. София

ул. „Триадица” №2

Център за информация и услуги на МТСП (деловодство)

Допустим кандидат, с проектно предложение по компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, е собственик на индивидуална жилищна сграда или член на неговото семейство, който е с трайни увреждания и се придвижва с инвалидна количка. Когато става въпрос за сграда, проектното предложение се подава от сдружението, учредено и вписано по закона за управление на етажната собственост.

Проектните предложения могат да бъдат свързани с извършването на строително-монтажни работи, които да пригодят сградата да бъде удобна както за лицата с увреждания, така и за хората, които полагат грижи за тях.

По компонент 2 „Лична мобилност“ могат да кандидатстват хора без долен или горен крайник, с документи, свидетелстващи за физическата им способност да управляват автомобил. Те могат да направят предложение за реконструкция в моторно превозно средство.

Крайният срок за подаване на документи е 12.05.2020 г. Справки могат да бъдат Дирекция "Социално подпомагане", Първомай. Подробности и документи за кандидатстване са публикувани в страницата на МТСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Er
  error
  12 0
  22:00, 4 мар 2020
  Ми що ни земът да опраят достъпа на инвалиди до общината и по конкретно до третия етаж където се намира 301ви кабинет който ръботи точно с инвалидите и при подаване на документи за винетка или друго е пълен ад да се качи човек и недай си да трябва и нещо да се преснима кошмара е ПЪЛЕН.!!!
 • 2
  То
  Тоско
  6 -6
  06:15, 5 мар 2020
  Хайде наште!
  Властта е наша! Парите са наши! Толкова години гладувахме. Сега парите от големите данъци са наши . Да вземем и от проектите.Малко за Илийката Ганчев а всичко друго за нас. По една капела пари за нас - ръководството на БСП.
  Води ни другарю Митков!
  • ..
   ...................
   1 -1
   13:34, 5 мар 2020
   Води ги другарю Фитков Към дъното
 • 3
  Ку
  Куция
  1 0
  12:54, 5 мар 2020
  Абе Митката нещо се спря с нови назначения и вече не е хич интересно.А трябваше да използва тези дни имаше вятър и доста боклуци се бяха насъбрали все ще си подбереш нещичко.
  • См
   смях
   1 0
   22:14, 5 мар 2020
   Ко пишеш назначава ли?
   Нищо такова,играят си на не се сърди човече, местят се от едно на друго место
 • 4
  То
  Топ
  4 0
  22:17, 5 мар 2020
  Ами нали наглъсиха до 9-то коляно на Светозар родата още ли има?

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини