0 °C

Обявиха кампания за набиране на проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания

Община Първомай публикува обява за набиране на проектни предложения за кампания 2020 по компоненти „Достъпна жилищна среда“ и „Лична мобилност“.

Проектите се събират и ще бъдат разглеждани от Министерството на труда и социалната политика. Необходимите документи за кандидатстване се подават до 12.05.2020 г. включително, на хартиен и електронен носител, на място, по куриер или по пощата на адрес:

1051 гр. София

ул. „Триадица” №2

Център за информация и услуги на МТСП (деловодство)

Допустим кандидат, с проектно предложение по компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, е собственик на индивидуална жилищна сграда или член на неговото семейство, който е с трайни увреждания и се придвижва с инвалидна количка. Когато става въпрос за сграда, проектното предложение се подава от сдружението, учредено и вписано по закона за управление на етажната собственост.

Проектните предложения могат да бъдат свързани с извършването на строително-монтажни работи, които да пригодят сградата да бъде удобна както за лицата с увреждания, така и за хората, които полагат грижи за тях.

По компонент 2 „Лична мобилност“ могат да кандидатстват хора без долен или горен крайник, с документи, свидетелстващи за физическата им способност да управляват автомобил. Те могат да направят предложение за реконструкция в моторно превозно средство.

Крайният срок за подаване на документи е 12.05.2020 г. Справки могат да бъдат Дирекция "Социално подпомагане", Първомай. Подробности и документи за кандидатстване са публикувани в страницата на МТСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Er
  error
  12 0
  22:00, 4 мар 2020
  Ми що ни земът да опраят достъпа на инвалиди до общината и по конкретно до третия етаж където се намира 301ви кабинет който ръботи точно с инвалидите и при подаване на документи за винетка или друго е пълен ад да се качи човек и недай си да трябва и нещо да се преснима кошмара е ПЪЛЕН.!!!
 • 2
  То
  Тоско
  6 -6
  06:15, 5 мар 2020
  Хайде наште!
  Властта е наша! Парите са наши! Толкова години гладувахме. Сега парите от големите данъци са наши . Да вземем и от проектите.Малко за Илийката Ганчев а всичко друго за нас. По една капела пари за нас - ръководството на БСП.
  Води ни другарю Митков!
  • ..
   ...................
   1 -1
   13:34, 5 мар 2020
   Води ги другарю Фитков Към дъното
 • 3
  Ку
  Куция
  1 0
  12:54, 5 мар 2020
  Абе Митката нещо се спря с нови назначения и вече не е хич интересно.А трябваше да използва тези дни имаше вятър и доста боклуци се бяха насъбрали все ще си подбереш нещичко.
  • См
   смях
   1 0
   22:14, 5 мар 2020
   Ко пишеш назначава ли?
   Нищо такова,играят си на не се сърди човече, местят се от едно на друго место
 • 4
  То
  Топ
  4 0
  22:17, 5 мар 2020
  Ами нали наглъсиха до 9-то коляно на Светозар родата още ли има?

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини