38 °C

Обявиха кампания за набиране на проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания

Община Първомай публикува обява за набиране на проектни предложения за кампания 2020 по компоненти „Достъпна жилищна среда“ и „Лична мобилност“.

Проектите се събират и ще бъдат разглеждани от Министерството на труда и социалната политика. Необходимите документи за кандидатстване се подават до 12.05.2020 г. включително, на хартиен и електронен носител, на място, по куриер или по пощата на адрес:

1051 гр. София

ул. „Триадица” №2

Център за информация и услуги на МТСП (деловодство)

Допустим кандидат, с проектно предложение по компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, е собственик на индивидуална жилищна сграда или член на неговото семейство, който е с трайни увреждания и се придвижва с инвалидна количка. Когато става въпрос за сграда, проектното предложение се подава от сдружението, учредено и вписано по закона за управление на етажната собственост.

Проектните предложения могат да бъдат свързани с извършването на строително-монтажни работи, които да пригодят сградата да бъде удобна както за лицата с увреждания, така и за хората, които полагат грижи за тях.

По компонент 2 „Лична мобилност“ могат да кандидатстват хора без долен или горен крайник, с документи, свидетелстващи за физическата им способност да управляват автомобил. Те могат да направят предложение за реконструкция в моторно превозно средство.

Крайният срок за подаване на документи е 12.05.2020 г. Справки могат да бъдат Дирекция "Социално подпомагане", Първомай. Подробности и документи за кандидатстване са публикувани в страницата на МТСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Er
  error
  12 0
  22:00, 4 мар 2020
  Ми що ни земът да опраят достъпа на инвалиди до общината и по конкретно до третия етаж където се намира 301ви кабинет който ръботи точно с инвалидите и при подаване на документи за винетка или друго е пълен ад да се качи човек и недай си да трябва и нещо да се преснима кошмара е ПЪЛЕН.!!!
 • 2
  То
  Тоско
  6 -6
  06:15, 5 мар 2020
  Хайде наште!
  Властта е наша! Парите са наши! Толкова години гладувахме. Сега парите от големите данъци са наши . Да вземем и от проектите.Малко за Илийката Ганчев а всичко друго за нас. По една капела пари за нас - ръководството на БСП.
  Води ни другарю Митков!
  • ..
   ...................
   1 -1
   13:34, 5 мар 2020
   Води ги другарю Фитков Към дъното
 • 3
  Ку
  Куция
  1 0
  12:54, 5 мар 2020
  Абе Митката нещо се спря с нови назначения и вече не е хич интересно.А трябваше да използва тези дни имаше вятър и доста боклуци се бяха насъбрали все ще си подбереш нещичко.
  • См
   смях
   1 0
   22:14, 5 мар 2020
   Ко пишеш назначава ли?
   Нищо такова,играят си на не се сърди човече, местят се от едно на друго место
 • 4
  То
  Топ
  4 0
  22:17, 5 мар 2020
  Ами нали наглъсиха до 9-то коляно на Светозар родата още ли има?

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини