Обявиха кампания за набиране на проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания

Община Първомай публикува обява за набиране на проектни предложения за кампания 2020 по компоненти „Достъпна жилищна среда“ и „Лична мобилност“.

Проектите се събират и ще бъдат разглеждани от Министерството на труда и социалната политика. Необходимите документи за кандидатстване се подават до 12.05.2020 г. включително, на хартиен и електронен носител, на място, по куриер или по пощата на адрес:

1051 гр. София

ул. „Триадица” №2

Център за информация и услуги на МТСП (деловодство)

Допустим кандидат, с проектно предложение по компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, е собственик на индивидуална жилищна сграда или член на неговото семейство, който е с трайни увреждания и се придвижва с инвалидна количка. Когато става въпрос за сграда, проектното предложение се подава от сдружението, учредено и вписано по закона за управление на етажната собственост.

Проектните предложения могат да бъдат свързани с извършването на строително-монтажни работи, които да пригодят сградата да бъде удобна както за лицата с увреждания, така и за хората, които полагат грижи за тях.

По компонент 2 „Лична мобилност“ могат да кандидатстват хора без долен или горен крайник, с документи, свидетелстващи за физическата им способност да управляват автомобил. Те могат да направят предложение за реконструкция в моторно превозно средство.

Крайният срок за подаване на документи е 12.05.2020 г. Справки могат да бъдат Дирекция "Социално подпомагане", Първомай. Подробности и документи за кандидатстване са публикувани в страницата на МТСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Er
    error
    12 0
    22:00, 4 мар 2020
    Ми що ни земът да опраят достъпа на инвалиди до общината и по конкретно до третия етаж където се намира 301ви кабинет който ръботи точно с инвалидите и при подаване на документи за винетка или друго е пълен ад да се качи човек и недай си да трябва и нещо да се преснима кошмара е ПЪЛЕН.!!!
  • 2
    То
    Тоско
    6 -6
    06:15, 5 мар 2020
    Хайде наште!
    Властта е наша! Парите са наши! Толкова години гладувахме. Сега парите от големите данъци са наши . Да вземем и от проектите.Малко за Илийката Ганчев а всичко друго за нас. По една капела пари за нас - ръководството на БСП.
    Води ни другарю Митков!
    • ..
      ...................
      1 -1
      13:34, 5 мар 2020
      Води ги другарю Фитков Към дъното
  • 3
    Ку
    Куция
    1 0
    12:54, 5 мар 2020
    Абе Митката нещо се спря с нови назначения и вече не е хич интересно.А трябваше да използва тези дни имаше вятър и доста боклуци се бяха насъбрали все ще си подбереш нещичко.
    • См
      смях
      1 0
      22:14, 5 мар 2020
      Ко пишеш назначава ли?
      Нищо такова,играят си на не се сърди човече, местят се от едно на друго место
  • 4
    То
    Топ
    4 0
    22:17, 5 мар 2020
    Ами нали наглъсиха до 9-то коляно на Светозар родата още ли има?
Последни новини