6 °C

Обявиха кампания за набиране на проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания

Община Първомай публикува обява за набиране на проектни предложения за кампания 2020 по компоненти „Достъпна жилищна среда“ и „Лична мобилност“.

Проектите се събират и ще бъдат разглеждани от Министерството на труда и социалната политика. Необходимите документи за кандидатстване се подават до 12.05.2020 г. включително, на хартиен и електронен носител, на място, по куриер или по пощата на адрес:

1051 гр. София

ул. „Триадица” №2

Център за информация и услуги на МТСП (деловодство)

Допустим кандидат, с проектно предложение по компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, е собственик на индивидуална жилищна сграда или член на неговото семейство, който е с трайни увреждания и се придвижва с инвалидна количка. Когато става въпрос за сграда, проектното предложение се подава от сдружението, учредено и вписано по закона за управление на етажната собственост.

Проектните предложения могат да бъдат свързани с извършването на строително-монтажни работи, които да пригодят сградата да бъде удобна както за лицата с увреждания, така и за хората, които полагат грижи за тях.

По компонент 2 „Лична мобилност“ могат да кандидатстват хора без долен или горен крайник, с документи, свидетелстващи за физическата им способност да управляват автомобил. Те могат да направят предложение за реконструкция в моторно превозно средство.

Крайният срок за подаване на документи е 12.05.2020 г. Справки могат да бъдат Дирекция "Социално подпомагане", Първомай. Подробности и документи за кандидатстване са публикувани в страницата на МТСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Er
  error
  12 0
  22:00, 4 мар 2020
  Ми що ни земът да опраят достъпа на инвалиди до общината и по конкретно до третия етаж където се намира 301ви кабинет който ръботи точно с инвалидите и при подаване на документи за винетка или друго е пълен ад да се качи човек и недай си да трябва и нещо да се преснима кошмара е ПЪЛЕН.!!!
 • 2
  То
  Тоско
  6 -6
  06:15, 5 мар 2020
  Хайде наште!
  Властта е наша! Парите са наши! Толкова години гладувахме. Сега парите от големите данъци са наши . Да вземем и от проектите.Малко за Илийката Ганчев а всичко друго за нас. По една капела пари за нас - ръководството на БСП.
  Води ни другарю Митков!
  • ..
   ...................
   1 -1
   13:34, 5 мар 2020
   Води ги другарю Фитков Към дъното
 • 3
  Ку
  Куция
  1 0
  12:54, 5 мар 2020
  Абе Митката нещо се спря с нови назначения и вече не е хич интересно.А трябваше да използва тези дни имаше вятър и доста боклуци се бяха насъбрали все ще си подбереш нещичко.
  • См
   смях
   1 0
   22:14, 5 мар 2020
   Ко пишеш назначава ли?
   Нищо такова,играят си на не се сърди човече, местят се от едно на друго место
 • 4
  То
  Топ
  4 0
  22:17, 5 мар 2020
  Ами нали наглъсиха до 9-то коляно на Светозар родата още ли има?

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
07 мар 2021

Случаен виц

Последни новини