Първомай почете паметта на героите, донесли Свободата

     С издигането на националния флаг пред парадния строй на ученици от град Първомай беше отбелязан днес 3 март.

    Националният празник започна със заупокойна молитва за героите, донесли свободата на България, отслужена от отец Александър пред войнишкия паметник в двора на дебърската църква.

    Традиционното шествие мина през местата, означени с паметни плочи за героите, донесли свободата: четникът Никола Гатев, ген. Гурко и опълченецът Иван Паничаров.

    Емоционална програма изнесоха ученици от ОУ „Георги Караславов“ и самодейците от съставите на НЧ „Пробуда“.

    Официалните лица, между които кметът Николай Митков, председателят на общинския съвет Христо Вълчев и секретарят на общината Ана Николова уважиха събитието, а след това се отправиха към центъра на Първомай, за да присъстват на ритуала по издигане на националния трибагреник.

    След церемонията присъстващите бяха поканени на тържествен концерт с участието на ученици  от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски и Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ..
      .............
      2 -1
      13:44, 5 мар 2020
      По пошло честване на 3 март не бях виждал Къде беше почетната рота от Асеновградския гарнизон а другарю Фитков Или си мислите че с едно поднасяне на венци пред паметника на Ангел Войвода че сте го отпразнували Защо не изпратихте отиващите до Шипка или туристите които тръгнаха за връх Малка Драгойна или те за вас са никои????
    Последни новини