3 °C

Организира се автобусен превоз до Шипка на 3 март. Програмата на честванията в общината

Община Първомай организира автобусен превоз за желаещите да присъстват на тържественото честване на 3 март на връх Шипка. Тръгването е на 3 март, в 7.30 от паркинга на общината. Заявки за пътуване се приемат до понеделник, 2 март, на тел. 0336/ 6 22 01 или 0887314183.

В програмата на честването остава традиционното изкачване на връх Драгойна, организирано от туристите на СНЦ „Траки“. Към тях тази година ще се присъединят и други сдружения като „Устремени“, Асеновград и „Ангел Войвода“, Димитровград.

Традиционното шествие в Дебър ще започне в 9 часа от ОУ „Георги Караславов“ и ще завърши с тържествена програма пред библиотеката на читалище „Пробуда“.

С издигане на националния флаг ще започне честването в центъра на общината – Първомай. Церемонията започва в 10.45 на площада пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Празничен концерт са подготвили ученици и учители от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски и Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“.

Тържества се подготвят и в селата Градина, Татарево, Дълбок извор и Караджалово.

Танцов клуб „Евридика“ се присъединява с хоротека „С България в сърцето“ и включване в инициативата „Събуждане с хоро“.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  20 -7
  11:30, 28 фев 2020
  Общината няма пари ,а общинарите не се спряхте
  • Ст
   Станка
   3 -3
   09:15, 1 мар 2020
   Прав си гражданино,вместо да се пилеят пари за излишни воаяжи нека се организира веднъж свястно честване на 3 март,а не с дежурните участници.
  • До
   До Станка
   1 -5
   09:53, 1 мар 2020
   Вие наистина ли мислите, че е по-евтино да се орга... Виж коментара
 • 2
  Се
  Селянка
  9 -13
  12:06, 28 фев 2020
  Мрънкачите и за националния празник ли ще плюят. Виж коментара
 • 3
  Од
  Одисей
  3 -4
  13:47, 28 фев 2020
  Не ви ли е страх от Коронката ?
 • 4
  Де
  Делю
  14 -3
  17:03, 28 фев 2020
  Наистина не мога да намеря логика в това продънената каса на Общината да плаща екскурзията на желаещите да отидат до Шипка. Всеки е свободен да отиде където си иска на националния празник за своя сметка, а Общината следва да организира честванията на своята територия според възможностите и желанието си. Ако 150 човека пожелаят да идат на Шипка, три автобуса ли ще наемат да ги карат? И още 100 души кат се качат на Драгойна и на площада пред читалището ще се разхождат козички и магарета...
  • Ут
   Уточнение
   6 -1
   19:09, 28 фев 2020
   Изкачването до връх Малка Драгойна няма нищо общо със общината
  • Де
   Дечко Петков
   9 -3
   22:36, 28 фев 2020
   “Траки” са храненеци на Общината, при Папаза получаваха 12 000лв. Общински пари. Сега поне им намалиха паричките за безплатни вояжи на 6000 лв.
  • До
   До Дечко Петков
   0 0
   13:30, 2 мар 2020
   Да намалиха ги за да се очистим от авантажия Но не всеки поход ни е безплатен Или това си го мислиш само в болния ти мозък
 • 5
  Сп
  Спартак Тракиецът
  5 -1
  18:29, 28 фев 2020
  Само едно уточнение, изкачването и издигане на знамето е на връх Малка Драгойна, а не на Драгойна!
 • 6
  Пи
  питагор
  4 -5
  06:29, 29 фев 2020
  Тедо за ко ми трийш кументарите ма ти явно се вживяваш в ролята на някой комунистически цензур ма. Нимой са води по акъла на офцято тедо остай ма да пиша свободно хората да знаят а не да блеят в мрак и мъгла яз ни ти съм виновен чи ниграмотно пишеш аку трябва иди в еспуту и запиши всички класове на ново да си опресниш знанията и уменията
  • Ха
   ха ха
   3 -4
   14:09, 29 фев 2020
   Питагор пак жръкна глупост...
 • 7
  Ам
  ама така е
  6 -2
  08:29, 29 фев 2020
  идеята не е лоша, вместо 50 човека да идат с 15 автомобила и да се чудят къде да паркират, качваш се возиш се и за нищо не мислиш! може да се вземе символична такса за билет 5лв например за да не фалира общината!
  ако пък някой има кашлица редно е да си остане вкъщи ;)
  • ..
   ...................
   3 -1
   13:47, 2 мар 2020
   Всеки да си ходи сам на собствена сметка до Шипка Не е нежно да се организира превоз до там за 3 март от общината От това ще се възползват само аватажиите приближени до Фитков
   Аз като реша да ходя някъде си избирам групичка Разделяме си транспортните разходи и потегляме а не чакам жалката ни община да ни организира нещо подобно като "Пампорово" например.
 • 8
  Му
  Мутата
  2 -3
  08:22, 2 мар 2020
  Що кмета дето на лъга да му гласуваме не даде тези пари жамаданките да надуят карнето на площада да се опече някое кифте че и ние да намажем а не руждито да води либовниците си по забави далеч от нас.
  • ..
   .............
   3 0
   13:49, 2 мар 2020
   Прекараха ли ви ........ Сега 4 годинки си мечтайте за "промяна
 • 9
  Че
  Червенотиквеник
  5 0
  22:15, 2 мар 2020
  Общината няма пари а заплатите на кметчетата на Митков двойно... Разни измислени мероприятия... Евала бе кмете!!!!

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини