24 °C

Организира се автобусен превоз до Шипка на 3 март. Програмата на честванията в общината

Община Първомай организира автобусен превоз за желаещите да присъстват на тържественото честване на 3 март на връх Шипка. Тръгването е на 3 март, в 7.30 от паркинга на общината. Заявки за пътуване се приемат до понеделник, 2 март, на тел. 0336/ 6 22 01 или 0887314183.

В програмата на честването остава традиционното изкачване на връх Драгойна, организирано от туристите на СНЦ „Траки“. Към тях тази година ще се присъединят и други сдружения като „Устремени“, Асеновград и „Ангел Войвода“, Димитровград.

Традиционното шествие в Дебър ще започне в 9 часа от ОУ „Георги Караславов“ и ще завърши с тържествена програма пред библиотеката на читалище „Пробуда“.

С издигане на националния флаг ще започне честването в центъра на общината – Първомай. Церемонията започва в 10.45 на площада пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Празничен концерт са подготвили ученици и учители от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски и Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“.

Тържества се подготвят и в селата Градина, Татарево, Дълбок извор и Караджалово.

Танцов клуб „Евридика“ се присъединява с хоротека „С България в сърцето“ и включване в инициативата „Събуждане с хоро“.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  20 -7
  11:30, 28 фев 2020
  Общината няма пари ,а общинарите не се спряхте
  • Ст
   Станка
   3 -3
   09:15, 1 мар 2020
   Прав си гражданино,вместо да се пилеят пари за излишни воаяжи нека се организира веднъж свястно честване на 3 март,а не с дежурните участници.
  • До
   До Станка
   1 -5
   09:53, 1 мар 2020
   Вие наистина ли мислите, че е по-евтино да се орга... Виж коментара
 • 2
  Се
  Селянка
  9 -13
  12:06, 28 фев 2020
  Мрънкачите и за националния празник ли ще плюят. Виж коментара
 • 3
  Од
  Одисей
  3 -4
  13:47, 28 фев 2020
  Не ви ли е страх от Коронката ?
 • 4
  Де
  Делю
  14 -3
  17:03, 28 фев 2020
  Наистина не мога да намеря логика в това продънената каса на Общината да плаща екскурзията на желаещите да отидат до Шипка. Всеки е свободен да отиде където си иска на националния празник за своя сметка, а Общината следва да организира честванията на своята територия според възможностите и желанието си. Ако 150 човека пожелаят да идат на Шипка, три автобуса ли ще наемат да ги карат? И още 100 души кат се качат на Драгойна и на площада пред читалището ще се разхождат козички и магарета...
  • Ут
   Уточнение
   6 -1
   19:09, 28 фев 2020
   Изкачването до връх Малка Драгойна няма нищо общо със общината
  • Де
   Дечко Петков
   9 -3
   22:36, 28 фев 2020
   “Траки” са храненеци на Общината, при Папаза получаваха 12 000лв. Общински пари. Сега поне им намалиха паричките за безплатни вояжи на 6000 лв.
  • До
   До Дечко Петков
   0 0
   13:30, 2 мар 2020
   Да намалиха ги за да се очистим от авантажия Но не всеки поход ни е безплатен Или това си го мислиш само в болния ти мозък
 • 5
  Сп
  Спартак Тракиецът
  5 -1
  18:29, 28 фев 2020
  Само едно уточнение, изкачването и издигане на знамето е на връх Малка Драгойна, а не на Драгойна!
 • 6
  Пи
  питагор
  4 -5
  06:29, 29 фев 2020
  Тедо за ко ми трийш кументарите ма ти явно се вживяваш в ролята на някой комунистически цензур ма. Нимой са води по акъла на офцято тедо остай ма да пиша свободно хората да знаят а не да блеят в мрак и мъгла яз ни ти съм виновен чи ниграмотно пишеш аку трябва иди в еспуту и запиши всички класове на ново да си опресниш знанията и уменията
  • Ха
   ха ха
   3 -4
   14:09, 29 фев 2020
   Питагор пак жръкна глупост...
 • 7
  Ам
  ама така е
  6 -2
  08:29, 29 фев 2020
  идеята не е лоша, вместо 50 човека да идат с 15 автомобила и да се чудят къде да паркират, качваш се возиш се и за нищо не мислиш! може да се вземе символична такса за билет 5лв например за да не фалира общината!
  ако пък някой има кашлица редно е да си остане вкъщи ;)
  • ..
   ...................
   3 -1
   13:47, 2 мар 2020
   Всеки да си ходи сам на собствена сметка до Шипка Не е нежно да се организира превоз до там за 3 март от общината От това ще се възползват само аватажиите приближени до Фитков
   Аз като реша да ходя някъде си избирам групичка Разделяме си транспортните разходи и потегляме а не чакам жалката ни община да ни организира нещо подобно като "Пампорово" например.
 • 8
  Му
  Мутата
  2 -3
  08:22, 2 мар 2020
  Що кмета дето на лъга да му гласуваме не даде тези пари жамаданките да надуят карнето на площада да се опече някое кифте че и ние да намажем а не руждито да води либовниците си по забави далеч от нас.
  • ..
   .............
   3 0
   13:49, 2 мар 2020
   Прекараха ли ви ........ Сега 4 годинки си мечтайте за "промяна
 • 9
  Че
  Червенотиквеник
  5 0
  22:15, 2 мар 2020
  Общината няма пари а заплатите на кметчетата на Митков двойно... Разни измислени мероприятия... Евала бе кмете!!!!

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини