10 °C

Организира се автобусен превоз до Шипка на 3 март. Програмата на честванията в общината

Община Първомай организира автобусен превоз за желаещите да присъстват на тържественото честване на 3 март на връх Шипка. Тръгването е на 3 март, в 7.30 от паркинга на общината. Заявки за пътуване се приемат до понеделник, 2 март, на тел. 0336/ 6 22 01 или 0887314183.

В програмата на честването остава традиционното изкачване на връх Драгойна, организирано от туристите на СНЦ „Траки“. Към тях тази година ще се присъединят и други сдружения като „Устремени“, Асеновград и „Ангел Войвода“, Димитровград.

Традиционното шествие в Дебър ще започне в 9 часа от ОУ „Георги Караславов“ и ще завърши с тържествена програма пред библиотеката на читалище „Пробуда“.

С издигане на националния флаг ще започне честването в центъра на общината – Първомай. Церемонията започва в 10.45 на площада пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Празничен концерт са подготвили ученици и учители от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски и Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“.

Тържества се подготвят и в селата Градина, Татарево, Дълбок извор и Караджалово.

Танцов клуб „Евридика“ се присъединява с хоротека „С България в сърцето“ и включване в инициативата „Събуждане с хоро“.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  20 -7
  11:30, 28 фев 2020
  Общината няма пари ,а общинарите не се спряхте
  • Ст
   Станка
   3 -3
   09:15, 1 мар 2020
   Прав си гражданино,вместо да се пилеят пари за излишни воаяжи нека се организира веднъж свястно честване на 3 март,а не с дежурните участници.
  • До
   До Станка
   1 -5
   09:53, 1 мар 2020
   Вие наистина ли мислите, че е по-евтино да се орга... Виж коментара
 • 2
  Се
  Селянка
  9 -13
  12:06, 28 фев 2020
  Мрънкачите и за националния празник ли ще плюят. Виж коментара
 • 3
  Од
  Одисей
  3 -4
  13:47, 28 фев 2020
  Не ви ли е страх от Коронката ?
 • 4
  Де
  Делю
  14 -3
  17:03, 28 фев 2020
  Наистина не мога да намеря логика в това продънената каса на Общината да плаща екскурзията на желаещите да отидат до Шипка. Всеки е свободен да отиде където си иска на националния празник за своя сметка, а Общината следва да организира честванията на своята територия според възможностите и желанието си. Ако 150 човека пожелаят да идат на Шипка, три автобуса ли ще наемат да ги карат? И още 100 души кат се качат на Драгойна и на площада пред читалището ще се разхождат козички и магарета...
  • Ут
   Уточнение
   6 -1
   19:09, 28 фев 2020
   Изкачването до връх Малка Драгойна няма нищо общо със общината
  • Де
   Дечко Петков
   9 -3
   22:36, 28 фев 2020
   “Траки” са храненеци на Общината, при Папаза получаваха 12 000лв. Общински пари. Сега поне им намалиха паричките за безплатни вояжи на 6000 лв.
  • До
   До Дечко Петков
   0 0
   13:30, 2 мар 2020
   Да намалиха ги за да се очистим от авантажия Но не всеки поход ни е безплатен Или това си го мислиш само в болния ти мозък
 • 5
  Сп
  Спартак Тракиецът
  5 -1
  18:29, 28 фев 2020
  Само едно уточнение, изкачването и издигане на знамето е на връх Малка Драгойна, а не на Драгойна!
 • 6
  Пи
  питагор
  4 -5
  06:29, 29 фев 2020
  Тедо за ко ми трийш кументарите ма ти явно се вживяваш в ролята на някой комунистически цензур ма. Нимой са води по акъла на офцято тедо остай ма да пиша свободно хората да знаят а не да блеят в мрак и мъгла яз ни ти съм виновен чи ниграмотно пишеш аку трябва иди в еспуту и запиши всички класове на ново да си опресниш знанията и уменията
  • Ха
   ха ха
   3 -4
   14:09, 29 фев 2020
   Питагор пак жръкна глупост...
 • 7
  Ам
  ама така е
  6 -2
  08:29, 29 фев 2020
  идеята не е лоша, вместо 50 човека да идат с 15 автомобила и да се чудят къде да паркират, качваш се возиш се и за нищо не мислиш! може да се вземе символична такса за билет 5лв например за да не фалира общината!
  ако пък някой има кашлица редно е да си остане вкъщи ;)
  • ..
   ...................
   3 -1
   13:47, 2 мар 2020
   Всеки да си ходи сам на собствена сметка до Шипка Не е нежно да се организира превоз до там за 3 март от общината От това ще се възползват само аватажиите приближени до Фитков
   Аз като реша да ходя някъде си избирам групичка Разделяме си транспортните разходи и потегляме а не чакам жалката ни община да ни организира нещо подобно като "Пампорово" например.
 • 8
  Му
  Мутата
  2 -3
  08:22, 2 мар 2020
  Що кмета дето на лъга да му гласуваме не даде тези пари жамаданките да надуят карнето на площада да се опече някое кифте че и ние да намажем а не руждито да води либовниците си по забави далеч от нас.
  • ..
   .............
   3 0
   13:49, 2 мар 2020
   Прекараха ли ви ........ Сега 4 годинки си мечтайте за "промяна
 • 9
  Че
  Червенотиквеник
  5 0
  22:15, 2 мар 2020
  Общината няма пари а заплатите на кметчетата на Митков двойно... Разни измислени мероприятия... Евала бе кмете!!!!

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини