32 °C

Организира се автобусен превоз до Шипка на 3 март. Програмата на честванията в общината

Община Първомай организира автобусен превоз за желаещите да присъстват на тържественото честване на 3 март на връх Шипка. Тръгването е на 3 март, в 7.30 от паркинга на общината. Заявки за пътуване се приемат до понеделник, 2 март, на тел. 0336/ 6 22 01 или 0887314183.

В програмата на честването остава традиционното изкачване на връх Драгойна, организирано от туристите на СНЦ „Траки“. Към тях тази година ще се присъединят и други сдружения като „Устремени“, Асеновград и „Ангел Войвода“, Димитровград.

Традиционното шествие в Дебър ще започне в 9 часа от ОУ „Георги Караславов“ и ще завърши с тържествена програма пред библиотеката на читалище „Пробуда“.

С издигане на националния флаг ще започне честването в центъра на общината – Първомай. Церемонията започва в 10.45 на площада пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Празничен концерт са подготвили ученици и учители от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски и Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“.

Тържества се подготвят и в селата Градина, Татарево, Дълбок извор и Караджалово.

Танцов клуб „Евридика“ се присъединява с хоротека „С България в сърцето“ и включване в инициативата „Събуждане с хоро“.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  20 -7
  11:30, 28 фев 2020
  Общината няма пари ,а общинарите не се спряхте
  • Ст
   Станка
   3 -3
   09:15, 1 мар 2020
   Прав си гражданино,вместо да се пилеят пари за излишни воаяжи нека се организира веднъж свястно честване на 3 март,а не с дежурните участници.
  • До
   До Станка
   1 -5
   09:53, 1 мар 2020
   Вие наистина ли мислите, че е по-евтино да се орга... Виж коментара
 • 2
  Се
  Селянка
  9 -13
  12:06, 28 фев 2020
  Мрънкачите и за националния празник ли ще плюят. Виж коментара
 • 3
  Од
  Одисей
  3 -4
  13:47, 28 фев 2020
  Не ви ли е страх от Коронката ?
 • 4
  Де
  Делю
  14 -3
  17:03, 28 фев 2020
  Наистина не мога да намеря логика в това продънената каса на Общината да плаща екскурзията на желаещите да отидат до Шипка. Всеки е свободен да отиде където си иска на националния празник за своя сметка, а Общината следва да организира честванията на своята територия според възможностите и желанието си. Ако 150 човека пожелаят да идат на Шипка, три автобуса ли ще наемат да ги карат? И още 100 души кат се качат на Драгойна и на площада пред читалището ще се разхождат козички и магарета...
  • Ут
   Уточнение
   6 -1
   19:09, 28 фев 2020
   Изкачването до връх Малка Драгойна няма нищо общо със общината
  • Де
   Дечко Петков
   9 -3
   22:36, 28 фев 2020
   “Траки” са храненеци на Общината, при Папаза получаваха 12 000лв. Общински пари. Сега поне им намалиха паричките за безплатни вояжи на 6000 лв.
  • До
   До Дечко Петков
   0 0
   13:30, 2 мар 2020
   Да намалиха ги за да се очистим от авантажия Но не всеки поход ни е безплатен Или това си го мислиш само в болния ти мозък
 • 5
  Сп
  Спартак Тракиецът
  5 -1
  18:29, 28 фев 2020
  Само едно уточнение, изкачването и издигане на знамето е на връх Малка Драгойна, а не на Драгойна!
 • 6
  Пи
  питагор
  4 -5
  06:29, 29 фев 2020
  Тедо за ко ми трийш кументарите ма ти явно се вживяваш в ролята на някой комунистически цензур ма. Нимой са води по акъла на офцято тедо остай ма да пиша свободно хората да знаят а не да блеят в мрак и мъгла яз ни ти съм виновен чи ниграмотно пишеш аку трябва иди в еспуту и запиши всички класове на ново да си опресниш знанията и уменията
  • Ха
   ха ха
   3 -4
   14:09, 29 фев 2020
   Питагор пак жръкна глупост...
 • 7
  Ам
  ама така е
  6 -2
  08:29, 29 фев 2020
  идеята не е лоша, вместо 50 човека да идат с 15 автомобила и да се чудят къде да паркират, качваш се возиш се и за нищо не мислиш! може да се вземе символична такса за билет 5лв например за да не фалира общината!
  ако пък някой има кашлица редно е да си остане вкъщи ;)
  • ..
   ...................
   3 -1
   13:47, 2 мар 2020
   Всеки да си ходи сам на собствена сметка до Шипка Не е нежно да се организира превоз до там за 3 март от общината От това ще се възползват само аватажиите приближени до Фитков
   Аз като реша да ходя някъде си избирам групичка Разделяме си транспортните разходи и потегляме а не чакам жалката ни община да ни организира нещо подобно като "Пампорово" например.
 • 8
  Му
  Мутата
  2 -3
  08:22, 2 мар 2020
  Що кмета дето на лъга да му гласуваме не даде тези пари жамаданките да надуят карнето на площада да се опече някое кифте че и ние да намажем а не руждито да води либовниците си по забави далеч от нас.
  • ..
   .............
   3 0
   13:49, 2 мар 2020
   Прекараха ли ви ........ Сега 4 годинки си мечтайте за "промяна
 • 9
  Че
  Червенотиквеник
  5 0
  22:15, 2 мар 2020
  Общината няма пари а заплатите на кметчетата на Митков двойно... Разни измислени мероприятия... Евала бе кмете!!!!

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини