-1 °C

Организира се автобусен превоз до Шипка на 3 март. Програмата на честванията в общината

Община Първомай организира автобусен превоз за желаещите да присъстват на тържественото честване на 3 март на връх Шипка. Тръгването е на 3 март, в 7.30 от паркинга на общината. Заявки за пътуване се приемат до понеделник, 2 март, на тел. 0336/ 6 22 01 или 0887314183.

В програмата на честването остава традиционното изкачване на връх Драгойна, организирано от туристите на СНЦ „Траки“. Към тях тази година ще се присъединят и други сдружения като „Устремени“, Асеновград и „Ангел Войвода“, Димитровград.

Традиционното шествие в Дебър ще започне в 9 часа от ОУ „Георги Караславов“ и ще завърши с тържествена програма пред библиотеката на читалище „Пробуда“.

С издигане на националния флаг ще започне честването в центъра на общината – Първомай. Церемонията започва в 10.45 на площада пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Празничен концерт са подготвили ученици и учители от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и ПГСС „Васил Левски и Певческия фолклорен ансамбъл „Първомай“.

Тържества се подготвят и в селата Градина, Татарево, Дълбок извор и Караджалово.

Танцов клуб „Евридика“ се присъединява с хоротека „С България в сърцето“ и включване в инициативата „Събуждане с хоро“.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  20 -7
  11:30, 28 фев 2020
  Общината няма пари ,а общинарите не се спряхте
  • Ст
   Станка
   3 -3
   09:15, 1 мар 2020
   Прав си гражданино,вместо да се пилеят пари за излишни воаяжи нека се организира веднъж свястно честване на 3 март,а не с дежурните участници.
  • До
   До Станка
   1 -5
   09:53, 1 мар 2020
   Вие наистина ли мислите, че е по-евтино да се орга... Виж коментара
 • 2
  Се
  Селянка
  9 -13
  12:06, 28 фев 2020
  Мрънкачите и за националния празник ли ще плюят. Виж коментара
 • 3
  Од
  Одисей
  3 -4
  13:47, 28 фев 2020
  Не ви ли е страх от Коронката ?
 • 4
  Де
  Делю
  14 -3
  17:03, 28 фев 2020
  Наистина не мога да намеря логика в това продънената каса на Общината да плаща екскурзията на желаещите да отидат до Шипка. Всеки е свободен да отиде където си иска на националния празник за своя сметка, а Общината следва да организира честванията на своята територия според възможностите и желанието си. Ако 150 човека пожелаят да идат на Шипка, три автобуса ли ще наемат да ги карат? И още 100 души кат се качат на Драгойна и на площада пред читалището ще се разхождат козички и магарета...
  • Ут
   Уточнение
   6 -1
   19:09, 28 фев 2020
   Изкачването до връх Малка Драгойна няма нищо общо със общината
  • Де
   Дечко Петков
   9 -3
   22:36, 28 фев 2020
   “Траки” са храненеци на Общината, при Папаза получаваха 12 000лв. Общински пари. Сега поне им намалиха паричките за безплатни вояжи на 6000 лв.
  • До
   До Дечко Петков
   0 0
   13:30, 2 мар 2020
   Да намалиха ги за да се очистим от авантажия Но не всеки поход ни е безплатен Или това си го мислиш само в болния ти мозък
 • 5
  Сп
  Спартак Тракиецът
  5 -1
  18:29, 28 фев 2020
  Само едно уточнение, изкачването и издигане на знамето е на връх Малка Драгойна, а не на Драгойна!
 • 6
  Пи
  питагор
  4 -5
  06:29, 29 фев 2020
  Тедо за ко ми трийш кументарите ма ти явно се вживяваш в ролята на някой комунистически цензур ма. Нимой са води по акъла на офцято тедо остай ма да пиша свободно хората да знаят а не да блеят в мрак и мъгла яз ни ти съм виновен чи ниграмотно пишеш аку трябва иди в еспуту и запиши всички класове на ново да си опресниш знанията и уменията
  • Ха
   ха ха
   3 -4
   14:09, 29 фев 2020
   Питагор пак жръкна глупост...
 • 7
  Ам
  ама така е
  6 -2
  08:29, 29 фев 2020
  идеята не е лоша, вместо 50 човека да идат с 15 автомобила и да се чудят къде да паркират, качваш се возиш се и за нищо не мислиш! може да се вземе символична такса за билет 5лв например за да не фалира общината!
  ако пък някой има кашлица редно е да си остане вкъщи ;)
  • ..
   ...................
   3 -1
   13:47, 2 мар 2020
   Всеки да си ходи сам на собствена сметка до Шипка Не е нежно да се организира превоз до там за 3 март от общината От това ще се възползват само аватажиите приближени до Фитков
   Аз като реша да ходя някъде си избирам групичка Разделяме си транспортните разходи и потегляме а не чакам жалката ни община да ни организира нещо подобно като "Пампорово" например.
 • 8
  Му
  Мутата
  2 -3
  08:22, 2 мар 2020
  Що кмета дето на лъга да му гласуваме не даде тези пари жамаданките да надуят карнето на площада да се опече някое кифте че и ние да намажем а не руждито да води либовниците си по забави далеч от нас.
  • ..
   .............
   3 0
   13:49, 2 мар 2020
   Прекараха ли ви ........ Сега 4 годинки си мечтайте за "промяна
 • 9
  Че
  Червенотиквеник
  5 0
  22:15, 2 мар 2020
  Общината няма пари а заплатите на кметчетата на Митков двойно... Разни измислени мероприятия... Евала бе кмете!!!!

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини