4 °C

Няма напрежение заради винетките в общината и областта

Изображение 1 от 2

  Община Първомай, както и повечето общини на територията на Пловдивска област, няма проблеми с използването на винетни стикери. Това стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев, на която присъства и кмета на Първомай Николай Митков и колегите му от другите общини. 

  Дани Каназирева подчерта, че казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма. 

  Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то общината трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

  Точно преди година този проблем беше поставен пред общинските съветници в Първомай. Тогавашният кмет Ангел Папазов внесе предложение отсечка от републиканския път от кръстовището до мандрата до моста на Марица в северния край на Първомай, да стане публична общинска собственост, а не държавна както е и в момента.

  С 18 гласа „въздържал се“ старейшините отхвърлиха това предложение, а мотивът им беше, че то би обслужвало крайно ограничен брой жители на града и би било в тежест за цялата община. 

  В Агенция „Пътна инфраструктура“ се работи по проект за изграждане на нов мост, тогава припомни Светозар Славчев. Ако този проект започне да се реализира, това би означавало общината да поддържа пътя до там, който най-вероятно ще бъде разбит. Освен това, за да бъде завършена инфраструктурата, от надлеза до пътя за Градина, трябва да бъде построено кръгово движение, което също попада в този участък и ако отсечката стане публична общинска собственост, както е било предложението, то това съоръжение ще трябва да бъде финансирано с общински средства."

  Така тази отсечка, както и други от пловдивските общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

  В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът е бил преместен. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   ?
   ?
   6 -2
   12:30, 25 фев 2020
   За да ида до градския стадион или до басейна (ако дай боже Бор Чвор го остъви със същото предназначение - обществено ползване, след като го купи на търга) трябва ли ми Винетка ?
   • !!
    !!!
    5 -1
    06:13, 26 фев 2020
    Задай въпроса, когато има реалност да отидеш на Градски басейн!!! Толкова реално, колкото отиваш сега на ресторант "Ловен парк"!!!
  • 2
   До
   до Грета........
   5 0
   12:31, 25 фев 2020
   Предлагам задължителни винетки,а гражданската-по желание!Ползата ще е два пъти по-голяма!
  • 3
   Оп
   Опасен
   5 0
   13:49, 25 фев 2020
   Скоро, ако не вземат мерки за състоянието на надлеза,ще остане само един път за басейна!
   • Ча
    Чапа
    7 -1
    15:10, 25 фев 2020
    Единственият начин да се решават по-сериозните проблеми в тая община е като се докарат телевизиите. Само тогава чиновниците могат да бъдат накарани да изпълзят от дупките си.
   • До
    До Чапа
    11 0
    06:16, 26 фев 2020
    И какво стана като дойдоха телевизиите? Нещо да се промени? Нарочиха една санитарка, че каза истина...Добре , че на нея не й пука особено. Защото е смела жена.
   • Ощ
    Още до Чапа
    3 0
    06:19, 26 фев 2020
    Извинявай Чапа, и прокар имаме...след като идваха телевизии...
   • Пи
    питагор
    2 -5
    08:26, 26 фев 2020
    прокар няма и да имате ва тува чи вярвате на фантазиите на един чувек не означава чи та фантазия трябва да стани риалност ва. Ъм утре някой може и метро да ви убещае ва и ве като малки дица жъ вярвате и телевизии жъ викате и жъ ревете зако в пърумай няма метро не това дето имаме не може да стопанисваме ве сте тръгнали михаля да гоните.
  • 4
   Пр
   Предложение
   5 0
   16:17, 26 фев 2020
   Предлагам на редакцията да трие постовете на Питагор, докато започне да пише разбираемо, защото е дразнещо, а иначе коментарите му са актуални, независимо дали е прав или не. Явно може, но се прави на интересен.
   • Ив
    Иван Маринов
    6 0
    18:30, 26 фев 2020
    Че тя редакцията трябва да трие собствените си материали, защото на моменти са далеч по-неразбираеми и неграмотно написани от писанията на Питагора.
   • ИО
    И още
    2 0
    18:47, 26 фев 2020
    Редакцията да покани Питагор за щатен сътрудник,че той пише повече от Теодора.
   • Пи
    питагор
    2 -1
    20:06, 26 фев 2020
    а яз за втори път предлагам ъ то ридактор дето ми са го сложили за кументарите тедата да го ползва а не да мъ тормози и да ни мога да си напиша кументара къту чист букувец. Иначе яз утдавна съм сътрудник обачи нещатен и то не на та медия неграмотна ъм на пърумайци и най веке на те заспалите сътруднича им да съ събудят ама нищо ни става за сигя дано да съм жив да рукам из тя коментари та дано някой съ събуди.
  • 5
   Ех
   Ех, Питагор
   0 -1
   06:31, 27 фев 2020
   Толкова точни попадения при толкова дразнещ изказ. А можеше сайта да водиш и да ни заливаш с интересна информация. Съдби!
   • До
    До Ех, Питагор
    2 0
    06:55, 27 фев 2020
    Мислиш ли, че може да води сайта? За да го прави му трябва смелостта да излезе с името и лицето си. И информацията може да е интересна, ама трябва да е потвърдена.
   • Пи
    питагор
    1 0
    10:03, 28 фев 2020
    ава мъльчите си ва. вие ма похвалихте и тедата до сега ми е изтрила най-малко 4 коментара ва. така ще ма подложите на коментарен геноцид.

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  29 ное 2020
  Последни новини