9 °C

Няма напрежение заради винетките в общината и областта

Изображение 1 от 2

  Община Първомай, както и повечето общини на територията на Пловдивска област, няма проблеми с използването на винетни стикери. Това стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев, на която присъства и кмета на Първомай Николай Митков и колегите му от другите общини. 

  Дани Каназирева подчерта, че казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма. 

  Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то общината трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

  Точно преди година този проблем беше поставен пред общинските съветници в Първомай. Тогавашният кмет Ангел Папазов внесе предложение отсечка от републиканския път от кръстовището до мандрата до моста на Марица в северния край на Първомай, да стане публична общинска собственост, а не държавна както е и в момента.

  С 18 гласа „въздържал се“ старейшините отхвърлиха това предложение, а мотивът им беше, че то би обслужвало крайно ограничен брой жители на града и би било в тежест за цялата община. 

  В Агенция „Пътна инфраструктура“ се работи по проект за изграждане на нов мост, тогава припомни Светозар Славчев. Ако този проект започне да се реализира, това би означавало общината да поддържа пътя до там, който най-вероятно ще бъде разбит. Освен това, за да бъде завършена инфраструктурата, от надлеза до пътя за Градина, трябва да бъде построено кръгово движение, което също попада в този участък и ако отсечката стане публична общинска собственост, както е било предложението, то това съоръжение ще трябва да бъде финансирано с общински средства."

  Така тази отсечка, както и други от пловдивските общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

  В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът е бил преместен. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   ?
   ?
   6 -2
   12:30, 25 фев 2020
   За да ида до градския стадион или до басейна (ако дай боже Бор Чвор го остъви със същото предназначение - обществено ползване, след като го купи на търга) трябва ли ми Винетка ?
   • !!
    !!!
    5 -1
    06:13, 26 фев 2020
    Задай въпроса, когато има реалност да отидеш на Градски басейн!!! Толкова реално, колкото отиваш сега на ресторант "Ловен парк"!!!
  • 2
   До
   до Грета........
   5 0
   12:31, 25 фев 2020
   Предлагам задължителни винетки,а гражданската-по желание!Ползата ще е два пъти по-голяма!
  • 3
   Оп
   Опасен
   5 0
   13:49, 25 фев 2020
   Скоро, ако не вземат мерки за състоянието на надлеза,ще остане само един път за басейна!
   • Ча
    Чапа
    7 -1
    15:10, 25 фев 2020
    Единственият начин да се решават по-сериозните проблеми в тая община е като се докарат телевизиите. Само тогава чиновниците могат да бъдат накарани да изпълзят от дупките си.
   • До
    До Чапа
    11 0
    06:16, 26 фев 2020
    И какво стана като дойдоха телевизиите? Нещо да се промени? Нарочиха една санитарка, че каза истина...Добре , че на нея не й пука особено. Защото е смела жена.
   • Ощ
    Още до Чапа
    3 0
    06:19, 26 фев 2020
    Извинявай Чапа, и прокар имаме...след като идваха телевизии...
   • Пи
    питагор
    2 -5
    08:26, 26 фев 2020
    прокар няма и да имате ва тува чи вярвате на фантазиите на един чувек не означава чи та фантазия трябва да стани риалност ва. Ъм утре някой може и метро да ви убещае ва и ве като малки дица жъ вярвате и телевизии жъ викате и жъ ревете зако в пърумай няма метро не това дето имаме не може да стопанисваме ве сте тръгнали михаля да гоните.
  • 4
   Пр
   Предложение
   5 0
   16:17, 26 фев 2020
   Предлагам на редакцията да трие постовете на Питагор, докато започне да пише разбираемо, защото е дразнещо, а иначе коментарите му са актуални, независимо дали е прав или не. Явно може, но се прави на интересен.
   • Ив
    Иван Маринов
    6 0
    18:30, 26 фев 2020
    Че тя редакцията трябва да трие собствените си материали, защото на моменти са далеч по-неразбираеми и неграмотно написани от писанията на Питагора.
   • ИО
    И още
    2 0
    18:47, 26 фев 2020
    Редакцията да покани Питагор за щатен сътрудник,че той пише повече от Теодора.
   • Пи
    питагор
    2 -1
    20:06, 26 фев 2020
    а яз за втори път предлагам ъ то ридактор дето ми са го сложили за кументарите тедата да го ползва а не да мъ тормози и да ни мога да си напиша кументара къту чист букувец. Иначе яз утдавна съм сътрудник обачи нещатен и то не на та медия неграмотна ъм на пърумайци и най веке на те заспалите сътруднича им да съ събудят ама нищо ни става за сигя дано да съм жив да рукам из тя коментари та дано някой съ събуди.
  • 5
   Ех
   Ех, Питагор
   0 -1
   06:31, 27 фев 2020
   Толкова точни попадения при толкова дразнещ изказ. А можеше сайта да водиш и да ни заливаш с интересна информация. Съдби!
   • До
    До Ех, Питагор
    2 0
    06:55, 27 фев 2020
    Мислиш ли, че може да води сайта? За да го прави му трябва смелостта да излезе с името и лицето си. И информацията може да е интересна, ама трябва да е потвърдена.
   • Пи
    питагор
    1 0
    10:03, 28 фев 2020
    ава мъльчите си ва. вие ма похвалихте и тедата до сега ми е изтрила най-малко 4 коментара ва. така ще ма подложите на коментарен геноцид.

  Хороскоп за 28.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
  28 фев 2021
  Последни новини