4 °C

Няма напрежение заради винетките в общината и областта

Изображение 1 от 2

  Община Първомай, както и повечето общини на територията на Пловдивска област, няма проблеми с използването на винетни стикери. Това стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев, на която присъства и кмета на Първомай Николай Митков и колегите му от другите общини. 

  Дани Каназирева подчерта, че казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма. 

  Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то общината трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

  Точно преди година този проблем беше поставен пред общинските съветници в Първомай. Тогавашният кмет Ангел Папазов внесе предложение отсечка от републиканския път от кръстовището до мандрата до моста на Марица в северния край на Първомай, да стане публична общинска собственост, а не държавна както е и в момента.

  С 18 гласа „въздържал се“ старейшините отхвърлиха това предложение, а мотивът им беше, че то би обслужвало крайно ограничен брой жители на града и би било в тежест за цялата община. 

  В Агенция „Пътна инфраструктура“ се работи по проект за изграждане на нов мост, тогава припомни Светозар Славчев. Ако този проект започне да се реализира, това би означавало общината да поддържа пътя до там, който най-вероятно ще бъде разбит. Освен това, за да бъде завършена инфраструктурата, от надлеза до пътя за Градина, трябва да бъде построено кръгово движение, което също попада в този участък и ако отсечката стане публична общинска собственост, както е било предложението, то това съоръжение ще трябва да бъде финансирано с общински средства."

  Така тази отсечка, както и други от пловдивските общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

  В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът е бил преместен. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   ?
   ?
   6 -2
   12:30, 25 фев 2020
   За да ида до градския стадион или до басейна (ако дай боже Бор Чвор го остъви със същото предназначение - обществено ползване, след като го купи на търга) трябва ли ми Винетка ?
   • !!
    !!!
    5 -1
    06:13, 26 фев 2020
    Задай въпроса, когато има реалност да отидеш на Градски басейн!!! Толкова реално, колкото отиваш сега на ресторант "Ловен парк"!!!
  • 2
   До
   до Грета........
   5 0
   12:31, 25 фев 2020
   Предлагам задължителни винетки,а гражданската-по желание!Ползата ще е два пъти по-голяма!
  • 3
   Оп
   Опасен
   5 0
   13:49, 25 фев 2020
   Скоро, ако не вземат мерки за състоянието на надлеза,ще остане само един път за басейна!
   • Ча
    Чапа
    7 -1
    15:10, 25 фев 2020
    Единственият начин да се решават по-сериозните проблеми в тая община е като се докарат телевизиите. Само тогава чиновниците могат да бъдат накарани да изпълзят от дупките си.
   • До
    До Чапа
    11 0
    06:16, 26 фев 2020
    И какво стана като дойдоха телевизиите? Нещо да се промени? Нарочиха една санитарка, че каза истина...Добре , че на нея не й пука особено. Защото е смела жена.
   • Ощ
    Още до Чапа
    3 0
    06:19, 26 фев 2020
    Извинявай Чапа, и прокар имаме...след като идваха телевизии...
   • Пи
    питагор
    2 -5
    08:26, 26 фев 2020
    прокар няма и да имате ва тува чи вярвате на фантазиите на един чувек не означава чи та фантазия трябва да стани риалност ва. Ъм утре някой може и метро да ви убещае ва и ве като малки дица жъ вярвате и телевизии жъ викате и жъ ревете зако в пърумай няма метро не това дето имаме не може да стопанисваме ве сте тръгнали михаля да гоните.
  • 4
   Пр
   Предложение
   5 0
   16:17, 26 фев 2020
   Предлагам на редакцията да трие постовете на Питагор, докато започне да пише разбираемо, защото е дразнещо, а иначе коментарите му са актуални, независимо дали е прав или не. Явно може, но се прави на интересен.
   • Ив
    Иван Маринов
    6 0
    18:30, 26 фев 2020
    Че тя редакцията трябва да трие собствените си материали, защото на моменти са далеч по-неразбираеми и неграмотно написани от писанията на Питагора.
   • ИО
    И още
    2 0
    18:47, 26 фев 2020
    Редакцията да покани Питагор за щатен сътрудник,че той пише повече от Теодора.
   • Пи
    питагор
    2 -1
    20:06, 26 фев 2020
    а яз за втори път предлагам ъ то ридактор дето ми са го сложили за кументарите тедата да го ползва а не да мъ тормози и да ни мога да си напиша кументара къту чист букувец. Иначе яз утдавна съм сътрудник обачи нещатен и то не на та медия неграмотна ъм на пърумайци и най веке на те заспалите сътруднича им да съ събудят ама нищо ни става за сигя дано да съм жив да рукам из тя коментари та дано някой съ събуди.
  • 5
   Ех
   Ех, Питагор
   0 -1
   06:31, 27 фев 2020
   Толкова точни попадения при толкова дразнещ изказ. А можеше сайта да водиш и да ни заливаш с интересна информация. Съдби!
   • До
    До Ех, Питагор
    2 0
    06:55, 27 фев 2020
    Мислиш ли, че може да води сайта? За да го прави му трябва смелостта да излезе с името и лицето си. И информацията може да е интересна, ама трябва да е потвърдена.
   • Пи
    питагор
    1 0
    10:03, 28 фев 2020
    ава мъльчите си ва. вие ма похвалихте и тедата до сега ми е изтрила най-малко 4 коментара ва. така ще ма подложите на коментарен геноцид.

  Хороскоп за 02.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
  02 апр 2020
  Последни новини