23 °C

Няма напрежение заради винетките в общината и областта

Изображение 1 от 2

  Община Първомай, както и повечето общини на територията на Пловдивска област, няма проблеми с използването на винетни стикери. Това стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев, на която присъства и кмета на Първомай Николай Митков и колегите му от другите общини. 

  Дани Каназирева подчерта, че казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма. 

  Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то общината трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

  Точно преди година този проблем беше поставен пред общинските съветници в Първомай. Тогавашният кмет Ангел Папазов внесе предложение отсечка от републиканския път от кръстовището до мандрата до моста на Марица в северния край на Първомай, да стане публична общинска собственост, а не държавна както е и в момента.

  С 18 гласа „въздържал се“ старейшините отхвърлиха това предложение, а мотивът им беше, че то би обслужвало крайно ограничен брой жители на града и би било в тежест за цялата община. 

  В Агенция „Пътна инфраструктура“ се работи по проект за изграждане на нов мост, тогава припомни Светозар Славчев. Ако този проект започне да се реализира, това би означавало общината да поддържа пътя до там, който най-вероятно ще бъде разбит. Освен това, за да бъде завършена инфраструктурата, от надлеза до пътя за Градина, трябва да бъде построено кръгово движение, което също попада в този участък и ако отсечката стане публична общинска собственост, както е било предложението, то това съоръжение ще трябва да бъде финансирано с общински средства."

  Така тази отсечка, както и други от пловдивските общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

  В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът е бил преместен. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   ?
   ?
   6 -2
   12:30, 25 фев 2020
   За да ида до градския стадион или до басейна (ако дай боже Бор Чвор го остъви със същото предназначение - обществено ползване, след като го купи на търга) трябва ли ми Винетка ?
   • !!
    !!!
    5 -1
    06:13, 26 фев 2020
    Задай въпроса, когато има реалност да отидеш на Градски басейн!!! Толкова реално, колкото отиваш сега на ресторант "Ловен парк"!!!
  • 2
   До
   до Грета........
   5 0
   12:31, 25 фев 2020
   Предлагам задължителни винетки,а гражданската-по желание!Ползата ще е два пъти по-голяма!
  • 3
   Оп
   Опасен
   5 0
   13:49, 25 фев 2020
   Скоро, ако не вземат мерки за състоянието на надлеза,ще остане само един път за басейна!
   • Ча
    Чапа
    7 -1
    15:10, 25 фев 2020
    Единственият начин да се решават по-сериозните проблеми в тая община е като се докарат телевизиите. Само тогава чиновниците могат да бъдат накарани да изпълзят от дупките си.
   • До
    До Чапа
    11 0
    06:16, 26 фев 2020
    И какво стана като дойдоха телевизиите? Нещо да се промени? Нарочиха една санитарка, че каза истина...Добре , че на нея не й пука особено. Защото е смела жена.
   • Ощ
    Още до Чапа
    3 0
    06:19, 26 фев 2020
    Извинявай Чапа, и прокар имаме...след като идваха телевизии...
   • Пи
    питагор
    2 -5
    08:26, 26 фев 2020
    прокар няма и да имате ва тува чи вярвате на фантазиите на един чувек не означава чи та фантазия трябва да стани риалност ва. Ъм утре някой може и метро да ви убещае ва и ве като малки дица жъ вярвате и телевизии жъ викате и жъ ревете зако в пърумай няма метро не това дето имаме не може да стопанисваме ве сте тръгнали михаля да гоните.
  • 4
   Пр
   Предложение
   5 0
   16:17, 26 фев 2020
   Предлагам на редакцията да трие постовете на Питагор, докато започне да пише разбираемо, защото е дразнещо, а иначе коментарите му са актуални, независимо дали е прав или не. Явно може, но се прави на интересен.
   • Ив
    Иван Маринов
    6 0
    18:30, 26 фев 2020
    Че тя редакцията трябва да трие собствените си материали, защото на моменти са далеч по-неразбираеми и неграмотно написани от писанията на Питагора.
   • ИО
    И още
    2 0
    18:47, 26 фев 2020
    Редакцията да покани Питагор за щатен сътрудник,че той пише повече от Теодора.
   • Пи
    питагор
    2 -1
    20:06, 26 фев 2020
    а яз за втори път предлагам ъ то ридактор дето ми са го сложили за кументарите тедата да го ползва а не да мъ тормози и да ни мога да си напиша кументара къту чист букувец. Иначе яз утдавна съм сътрудник обачи нещатен и то не на та медия неграмотна ъм на пърумайци и най веке на те заспалите сътруднича им да съ събудят ама нищо ни става за сигя дано да съм жив да рукам из тя коментари та дано някой съ събуди.
  • 5
   Ех
   Ех, Питагор
   0 -1
   06:31, 27 фев 2020
   Толкова точни попадения при толкова дразнещ изказ. А можеше сайта да водиш и да ни заливаш с интересна информация. Съдби!
   • До
    До Ех, Питагор
    2 0
    06:55, 27 фев 2020
    Мислиш ли, че може да води сайта? За да го прави му трябва смелостта да излезе с името и лицето си. И информацията може да е интересна, ама трябва да е потвърдена.
   • Пи
    питагор
    1 0
    10:03, 28 фев 2020
    ава мъльчите си ва. вие ма похвалихте и тедата до сега ми е изтрила най-малко 4 коментара ва. така ще ма подложите на коментарен геноцид.

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини