13 °C

Продължава растежът на безработицата в общината

Само за месец безработните в общината са станали със 77 повече и вече са 725, което прави 8,24% от трудоспособното население на община Първомай, отчитат от Дирекция „Бюро по труда“, Първомай. Месец по-рано безработицата е била 7,37%.

Нарастването на броя на незаетите жени е по-бързо. Те са 421 от всички безработни или 58%. Увеличава се броят на безработните без квалификация и тези с начално или без образование.

Новорегистрираните в ДБТ, Първомай са 157 лица. С посредничеството на бюрото са започнали работа 64 безработни, като 4 от тях по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  10
  100 те дни
  18 -3
  08:32, 24 фев 2020
  Браво Митков, това отчете ли го през първите 100 дни или нямаше време докато караше ски, и харчеше увеличената си заплата.
  • 07
   077
   6 0
   11:57, 24 фев 2020
   Харчи общински пари,няма и стотинка да даде от своя джоб.
 • 2
  Дж
  джонгата
  7 0
  09:09, 24 фев 2020
  Така е, ще расте безработицата, като не искат милиционери да станат.....
  • Че
   Ченге
   0 -3
   14:03, 25 фев 2020
   Ти си палячо.
  • Дж
   джонгата
   1 0
   12:30, 27 фев 2020
   По-добре палячо, отколкото палячо, който се крие зад значка!
 • 3
  Ба
  баш майстора
  4 -2
  11:14, 24 фев 2020
  докато си развяват коня месните олигарси така ще е микой вече не работи за жълти стотинки
  докараха украинци и те започнаха да бягат чакаме вече виетнамци,китайци и др.
  • Дж
   джонгата
   1 0
   13:54, 25 фев 2020
   И магададахутци да дойдат да работят и те ще избягат, докато бай Ганьовците им се дават пари за уйски и лесни жени, а за заплати не няма да задържат работници.
 • 4
  То
  Тоско
  3 -9
  13:43, 24 фев 2020
  Другаря Митков ще изведе града от кризата. Ще има... Виж коментара
  • Та
   Танас
   5 -3
   17:14, 24 фев 2020
   Някакви лекарства взимаш ли ?
  • То
   Тоско
   6 -3
   19:06, 24 фев 2020
   Нося старите капели на жена си и не съм слънчасал.

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини