Собствениците на изгорелите коли в "Бадема" подозират умишлен палеж

    Собствениците на изгорелите коли в хасковския квартал "Бадема" подозират умишлен палеж. Пожарът е възникнал около 1:30 часа снощи.

    Първо е пламнал лек автомобил Фолскваген Туран, паркиран пред 28-ми блок, където живеел 43-годишният собственик. Той обаче работел в чужбина като арматурист. В апартамента им в жилищната сграда беше съпругата му Хайрие Нури. Тя обясни, че за последно колата им била карана в неделя, заради което отхвърли възможността пожарът да е тръгнал от самозапалване и предположи, че става дума за умишлен палеж. Жената обаче недоумяваше кой може да е злосторника. "Не знам кой може да го е направил, защото с никой нямаме никакви проблеми", заяви хасковлийката, която била безработна заради здравословен проблем. Тя отказа да бъде снимана.

    Хайрие Нури обясни, че разбрала за пожара от съседи снощи, които се обадили на спешния телефон 112. На мястото на инцидента пристигнали пожарникари, но колата вече била опожарена. Въпреки намесата на огнеборците огънят обхванал и паркирания в съседство лек автомобил Опел Астра, собственост на Юсуф Сабри, живеещ също в блока. 56-годишният мъж също разбрал за инцидента от съседи, които забелязали гъсти облаци дим. Докато слезе обаче колата му била засегната от пожара и не могъл да предотврати изгарянето й. Той също предполага, че пожарът е умишлен. "Палеж трябва да е, защото през зимата не може да е друго", каза хасковлията.

    Двете коли са били с дизелови двигатели, но нямали застраховка "Автокаско". Автомобилите са унищожени и днес Опелът бе вдигнат от автовоз с кран и беше откаран на вторични суровини.

    Очаква се експертизата на огнеборците за изясняване причините за пожара, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ам
      Американски КурКосмат
      70 -8
      12:25, 19 фев 2020
      Мишоци ,
      що не подпалите колата на някой чорбаджия или бей ?
    • 2
      За
      Защото
      46 -8
      13:30, 19 фев 2020
      Защото чорбаджията ще им разкаже приказката за имало едно време до девето коляно
    • 3
      На
      Нар
      11 -3
      19:25, 19 фев 2020
      То малко ли коли изгоряха и на чорбаджии, що се страхуваш толкова от чорбаджии?
    • 4
      На
      Нар
      33 -3
      19:28, 19 фев 2020
      То в хасково какви чорбаджии? Само шивачи на адидас и тук там някои сервитьор милионер... Някой далавераджия или трафикант... То друго печалившо ома ли тука... Тея за чорбаджии ли ги имаш?
      • То
        Тоз Пък
        0 0
        11:00, 22 фев 2020
        Щом ги знаеш схемите що не ги правиш...а на гладен корем пишеш по форумите...Шушуминга..хахахах
    Последни новини