Кои са големите победители на наградите БРИТ

Изображение 1 от 2

    Шотландският певец и композитор Луис Капалди и лондонският рапър Дейв получиха основните отличия на церемонията по раздаването на наградите на британската музикална индустрия БРИТ във вторник, съобщи АП.

    Били Айлиш и Тайлър дъ Криейтър бяха сред международните победители на тазгодишното издание на наградите, което беше критикувано за ниския процент на номинираните жени.

    Капалди получи наградата за песен на годината за "Someone You Loved". Той получи приза и за най-добър нов изпълнител на церемонията, която се проведе на лондонската O2 Arena.

    Стормзи взе първото място в категорията най-добър британски самостоятелен изпълнител на годината. Това е вторият път, в който той печели приза. Мейбъл, дъщерята на певицата Нене Чери, стана британска самостоятелна изпълнителка на годината.

    Наградата за най-добра международна самостоятелна изпълнителка отиде у Били Айлиш, която спечели пет награди "Грами" миналия месец. Водещият на церемонията, комикът Джак Уайтхол, определи 18-годишната суперзвезда като "единствения тийнейджър, който кара Грета Тунберг да изглежда мързелива".

    Певицата Селест получи награда БРИТ за изгряваща звезда, "Фоулс" бяха обявени за група на годината, а призът за най-добър международен самостоятелен изпълнител отиде при Тайлър дъ Криейтър. Той иронично благодари на бившата британска министър-председателка Тереза Мей, че преди пет години му забранила да влиза във Великобритания.

    Източник: dariknews.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини