Руското разузнаване се занимава с международни проблеми, а не с Божков

СВР отрича информацията, че ръководителят на службата е искал освобождаване на български бизнесмен. На среща с министър-председателя на ОАЕ те говорят за двустранно сътрудничество и международна сигурност - директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин не обсъди на срещата с премиера на Обединените арабски емирства освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който е задържан по искане на България, съобщи пред ТАСС шефът на пресцентъра на СВР Сергей Иванов.

Наришкин бе на посещение в ОАЕ на 11 и 12 февруари. "Директорът на Службата за външно разузнаване наистина имаше много продуктивни преговори с премиера на ОАЕ, шейхът на Дубай, Мохамед бин Рашид Ал Мактум, но разговорът бе изключително за международни проблеми в областта на сигурността и двустранното сътрудничество", каза Иванов.

Той обясни, че световните информационни агенции пускат слух, че Наришкин на среща с министър-председателя на ОАЕ е поискал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, който е задържан по искане на България. 

"Информационната стръв" бе лансирана не от кой да е, а от самия заместник-председател на Българското Народно събрание Валери Симеонов. Само болното въображение на заместник-председателя на Народното събрание Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, може да включи въпрос за български предприемач в дневния ред на тази уважавани хора. Да влошаването е извън сезона", завърши Иванов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини