Microsoft разработва безплатен антивирус

Разработката на безплатния антивирусен продукт Morro на Microsoft вече е на стадий тестове. Пакетът както се очаква ще замени услугата на корпорацията Windows Live OneCare.
Новият антивирусен продукт на Microsoft ще притежава базова функционалност и е призван да конкурира евтините решения на Symantec и McAfee.
По всяка вероятност, Morro няма да съдържа допълнителни инструменти за осигуряване на безопасност, например резервно копиране на данни и прецизни настройки на системата.
Представители на корпорацията отбелязват, че пакетът Morro вече е на стадий закрити тестове, в които участват само сътрудници на Microsoft. Публичната бета-версия на пакета се очаква „в най-скоро време".
От 30 юни Microsoft планира да прекрати продажбите на лицензи за Windows Live OneCare. Напомняме, в състава на тази услуга влизат антивирус с автоматично обновявани бази, средства за откриване на шпионски програми, защитна стена, инструменти за резервно копиране на информацията и програма за прецизна настройка на операционните системи Windows.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини