Младежка благотворителна акция за Свети Валентин в подкрепа на 7-годишния Дани

Общински младежки съвет – Асеновград събра близо 200 лева за благотворителност още преди официалното стартиране на кампанията за Деня на влюбените. Момчетата и момичетата продадоха плюшени мечета и саморъчно изработени възглавници-сърца, в съвместно сътрудничество с ученици от ПГ "Свети Патриарх Евтимий".

Точно в деня на Свети Валентин младежите ще изненадат асеновградчани за първи път с прясно изпечени домашно приготвени курабийки-валентинки. Сладките, 400 на брой и също под формата на сърце, ще изработят от ученици от ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски".

Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа 7-годишния Дани от Асеновград. Момченцето е с диагноза "детски аутизъм" и има говорни нарушения. Към момента той е с 90% увреждане, липса на реч и сензорни проблеми. Нужни са доста средства за лечението му и затова акцията този път е насочена към него.

Възглавници могат да бъдат закупени онлайн. Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да го направят като изпратят съобщение на страницата на Общински младежки съвет във Фейсбук или с коментар под публикацията за Свети Валентин. Цената на една възглавница е в размер на 14 лева, символично избрана заради датата.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Коментари в сайта

Последни новини