Стартира конкурсът "С България в сърцето"

празника 3 март стартира и тази година.
След първото издание, в което се включиха над 90 училища и детски градини, той продължи да се развива. Новост е, че идеята на Атанска Велчева и фирмата ѝ „Бендида 66“ среща подкрепа в лицето на община Първомай и съдействието за популяризирането на конкурса от Министерството а образованието.

Сlед миналогодишното издание разбрах колко много са били вдъхновени децата за участие, сподели Атнаска Велчева. Още тогава бях сигурна,че трябва да продължим с тази патриотична инициатива и съм благодарна на г-н Николай Митков, който реши да ни подкрепи.

Конкурсът вече няма да бъде само за украса на класната стая, а за проект на тема “Празнична атмосфера в моя клас/група” и ще се проведе в две категории - Снимки и Видеоклипове, а участниците ще са разелени на две възрастови групи: до 11 години и от 11 до 18 години.

Статутът на конкурса е публикуван на сайта http://bendida-bg.com/ и на фейсбук страницата на конкурса „С България в сърцето”.

Замисълът е деца и ученици с помощта на своите учители и родители да споделят най-въздействащите и емоционално преживени идеи за отбелязването на Трети март, като по този начин изпълнят празника със смисъл и съдържание.
Целите на организаторите на инициативата са формиране на ценности като родолюбие и национално самочувствие, изграждане на положително отношение към българската история от периода на освободителното движение и към героите от Освобождението, познаване на конституционно определените национални символи – знаме, химн и герб на Република България, и възпитаване на подрастващите в уважение към тях.
Участието в конкурса дава възможност за развиване на преносимите умения, свързани с творчеството, с въображението и мисленето на децата и учениците, на уменията за сътрудничество и екипна работа, като се насърчава включването на учители и родители.

Желаещите да се включат могат да изпращат материалите си до 9 март 2020 г. на имейл bednidakonkurs@bav.bg.

Наградите са осигурни от "Бендида 66" и Община Първомай.

Теодора Кирякова
 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    7/
    7/8
    1 -4
    11:02, 12 фев 2020
    Може ли Кирякова да провери защо Хотел "ЛИРА" не присъства в Национален туристически регистър и по-точно Регистъра на местата за настаняване?
  • 2
    Не
    Не става
    4 0
    13:00, 12 фев 2020
    Кирякова не може.
  • 3
    Бн
    БНФ
    8 -1
    21:09, 12 фев 2020
    По този повод има толкова хубави книги за истинската история на България, с автор който живее и работи в града ни.Поканете адвокат Янко Гочев , да го чуят и видят децата в лична среща, за да им разкаже част от вярната,а не тъй дълго преподаваната ни лъжлива история.Не пробутвайте на хората отново измишльотините и псевдопатриотизма си. Мислите ли ,че има нещо по силно от истината? Да живее България!
    • Бн
      БНФ
      4 -1
      09:29, 13 фев 2020
      Извинявам се на г-н.Гочев, и да допълня че той е историк,юрист,и писател за тези които не го познават.
  • 4
    Ър
    ърник
    0 0
    23:00, 14 фев 2020
    Гочев е некадърник

Още новини

Последни новини