14 °C

Няма опасност за питейната вода на Първомай след замърсяването на Марица край Стамболийски

Няма опасност за питейната вода на Първомай, успокояват от Областна администрация – Пловдив след екологичното бедствие около град Стамболийски, където беше открито огромно количество умряла риба.

Взети са повторни проби от водата, предстои да бъде изследвана  и мъртвата риба в специализирана лаборатория в София, но резултатите ще  бъдат готови през новата седмица.

От ИАРА е направен оглед на реката в целия пловдивски регион, включително до Първомай и друга умряла риба не е открита. Областният управител  Дани Каназирева посочи, че няма риск за качеството на питейната вода в Пловдив. От вчера всички институции, включително и ВиК, са в непрекъснат контакт по между си и се извършват проверки след замърсяването на река Марица в района на Пазарджик и Пловдив.

Въпреки това Каназирева призова хората да преустановят улова на риба по поречието на река Марица и да бъде ограничен  достъпът до водата на домашни животни, докато се изясни естеството на замърсяване на реката и всички проби са в норма.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пи
  питагор
  1 -2
  12:54, 27 яну 2020
  чи тя пърумайската вуда е пълна с уран не сме тръгнали да са плашим от некви измрели риби няма смисъл да ни успукуявате всичко е наред.
 • 2
  !!
  !!!
  2 0
  18:12, 27 яну 2020
  На язовира в с. Брягово да попитам ,къде му изчезнаха водата и рибата, и кой обра парсата?

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини