29 °C

Грипът настъпва към Първомай

Грипът обгради Първомайска община. Ваканция заради вирусите получиха учениците от Пловдив, Асеновград и цяла Хасковска област. В Старозагорска област ваканцията вече е прекратена. Последявайки развитието на заболеваемостта през минали години, учениците в Първомайските училища започват да отсъстват по здравословни причини когато в Хасково епидемията започне да отминава. Това означава, че в края на другата седмица -точно в края на първия учебен срок - се очаква грипът да превземе община Първомай.

Дали е удачно в този момент да бъде дадена ваканция, за да се пресече заболеваемостта е тема на дългогодишни спорове. Според мнозина е безсмислено да се прекратяват учебните занятия когато децата вече са болни. Според други дори и да не са в училище, младежите се събират и продължават да обменят вируси.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Да
  Да
  15 0
  11:59, 26 яну 2020
  Чакат още. Толкова е тежък този грип. Децата ходят болни и се заразяват едно на друго. Отделението е пълно.
 • 2
  Ст
  Стига
  13 0
  14:03, 26 яну 2020
  Престанете да си играете със здравето на децата,защо трябва всички да се разболеят и какъв е смисъла след това от ваканция. А за тези,които ще кажат,че децата няма да си стоят в къщи,а ще висят по заведенията- не всички родители са толкова безотговорни,че да си пуснат децата да хаймантосват.
  • Уж
   ужасен
   3 -3
   14:16, 26 яну 2020
   Да, хубаво е да има грипна ваканция за да се предпазят децата, но щом родители пускат децата си болни в училище, ще ги спрат ли здрави да излизат и да контактуват с уж оздравели деца?
   Не вярвам! Ще мина да видя кафетата, колко сме отговорни.... Сигурно 90% ще са ученици
 • 3
  То
  Точно
  13 0
  14:13, 26 яну 2020
  Когато родителите отговарят за децата си и са безотговорни си е техен проблем, но когато не са във ваканция и се заразяват, страдат и отговорните. Какво пречи да ги пуснат?
  • Та
   така е
   7 0
   17:20, 26 яну 2020
   Правилно! Затова нека бъдем отговорни и не пускаме болни деца в училище и детската градина, а ако обявят грипна ваканция да се ограничат контактите!
 • 4
  @#
  @#$
  13 -1
  15:16, 26 яну 2020
  Нека г -н Митков вземе решение за ваканция. Той е кмет и има това право! Да не се съобразява с Пловдив!Ако някое дете се разболее сериозно ще обявят него за виновен! Защо да рискува?
  • Ха
   Хахах
   2 -4
   10:49, 27 яну 2020
   Кмета е виновен,че се разболяват децата?И за това ли?Е хора вие наистина сте много ниско интелигентни!Спрете си децата от безконтролно ходене по градинки и кафенета пък тогава ревете за ваканция!!!
 • 5
  12
  123
  4 -4
  18:24, 26 яну 2020
  Даването на грипна ваканция дори и в Първомай не го прави кмета, а шефа на РЗИ- Пловдив.
  • Wh
   whatever
   7 0
   18:38, 26 яну 2020
   Кметът може да даде 3 дни.
 • 6
  За
  Защо
  3 -5
  23:23, 26 яну 2020
  Може,но защо да ги дава?Нека РЗИ вземе решение кога точно да има ваканция!Ако съм аз ще пусна децата до 4-ти клас,другите да си ходят на училище,защото вместо да са там ,когато са във ваканция ще пълнят заведенията,и безотговорните родители които само питат за ваканция нищо не правят и ги пускат!Така,че дами и господа,когато за всички,тогава и за вас !
 • 7
  12
  1234
  5 0
  23:51, 26 яну 2020
  Най-уязвими са малките деца, които със сигурност няма да са по кафетата! Може би, наистина има нужда от ваканция, преди да достигне пиковият си момент грипа. Нали уж това е идеята?
  • Яв
   Явно
   2 0
   10:06, 27 яну 2020
   Идеята е да се чака да се разболеят и големите, да няма кой да ходи по кафенетата. А вече като всички са болни, няма смисъл от тази ваканция.
 • 8
  За
  Защо
  2 -3
  23:56, 26 яну 2020
  Съгласен съм напълно,че има нужда!Но тук вече става въпрос за други институции!Защо пак към кмета?Да си даде трите дни,после РЗИ ако обяви от следващата седмица ваканцията какво става...разпокъсана работа!Не мислете само за почивки и ваканции,то си има кой да решава тия работи!
 • 9
  Ве
  Венци
  0 0
  11:26, 27 яну 2020
  включително

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини