5 °C

Грипът настъпва към Първомай

Грипът обгради Първомайска община. Ваканция заради вирусите получиха учениците от Пловдив, Асеновград и цяла Хасковска област. В Старозагорска област ваканцията вече е прекратена. Последявайки развитието на заболеваемостта през минали години, учениците в Първомайските училища започват да отсъстват по здравословни причини когато в Хасково епидемията започне да отминава. Това означава, че в края на другата седмица -точно в края на първия учебен срок - се очаква грипът да превземе община Първомай.

Дали е удачно в този момент да бъде дадена ваканция, за да се пресече заболеваемостта е тема на дългогодишни спорове. Според мнозина е безсмислено да се прекратяват учебните занятия когато децата вече са болни. Според други дори и да не са в училище, младежите се събират и продължават да обменят вируси.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Да
  Да
  15 0
  11:59, 26 яну 2020
  Чакат още. Толкова е тежък този грип. Децата ходят болни и се заразяват едно на друго. Отделението е пълно.
 • 2
  Ст
  Стига
  13 0
  14:03, 26 яну 2020
  Престанете да си играете със здравето на децата,защо трябва всички да се разболеят и какъв е смисъла след това от ваканция. А за тези,които ще кажат,че децата няма да си стоят в къщи,а ще висят по заведенията- не всички родители са толкова безотговорни,че да си пуснат децата да хаймантосват.
  • Уж
   ужасен
   3 -3
   14:16, 26 яну 2020
   Да, хубаво е да има грипна ваканция за да се предпазят децата, но щом родители пускат децата си болни в училище, ще ги спрат ли здрави да излизат и да контактуват с уж оздравели деца?
   Не вярвам! Ще мина да видя кафетата, колко сме отговорни.... Сигурно 90% ще са ученици
 • 3
  То
  Точно
  13 0
  14:13, 26 яну 2020
  Когато родителите отговарят за децата си и са безотговорни си е техен проблем, но когато не са във ваканция и се заразяват, страдат и отговорните. Какво пречи да ги пуснат?
  • Та
   така е
   7 0
   17:20, 26 яну 2020
   Правилно! Затова нека бъдем отговорни и не пускаме болни деца в училище и детската градина, а ако обявят грипна ваканция да се ограничат контактите!
 • 4
  @#
  @#$
  13 -1
  15:16, 26 яну 2020
  Нека г -н Митков вземе решение за ваканция. Той е кмет и има това право! Да не се съобразява с Пловдив!Ако някое дете се разболее сериозно ще обявят него за виновен! Защо да рискува?
  • Ха
   Хахах
   2 -4
   10:49, 27 яну 2020
   Кмета е виновен,че се разболяват децата?И за това ли?Е хора вие наистина сте много ниско интелигентни!Спрете си децата от безконтролно ходене по градинки и кафенета пък тогава ревете за ваканция!!!
 • 5
  12
  123
  4 -4
  18:24, 26 яну 2020
  Даването на грипна ваканция дори и в Първомай не го прави кмета, а шефа на РЗИ- Пловдив.
  • Wh
   whatever
   7 0
   18:38, 26 яну 2020
   Кметът може да даде 3 дни.
 • 6
  За
  Защо
  3 -5
  23:23, 26 яну 2020
  Може,но защо да ги дава?Нека РЗИ вземе решение кога точно да има ваканция!Ако съм аз ще пусна децата до 4-ти клас,другите да си ходят на училище,защото вместо да са там ,когато са във ваканция ще пълнят заведенията,и безотговорните родители които само питат за ваканция нищо не правят и ги пускат!Така,че дами и господа,когато за всички,тогава и за вас !
 • 7
  12
  1234
  5 0
  23:51, 26 яну 2020
  Най-уязвими са малките деца, които със сигурност няма да са по кафетата! Може би, наистина има нужда от ваканция, преди да достигне пиковият си момент грипа. Нали уж това е идеята?
  • Яв
   Явно
   2 0
   10:06, 27 яну 2020
   Идеята е да се чака да се разболеят и големите, да няма кой да ходи по кафенетата. А вече като всички са болни, няма смисъл от тази ваканция.
 • 8
  За
  Защо
  2 -3
  23:56, 26 яну 2020
  Съгласен съм напълно,че има нужда!Но тук вече става въпрос за други институции!Защо пак към кмета?Да си даде трите дни,после РЗИ ако обяви от следващата седмица ваканцията какво става...разпокъсана работа!Не мислете само за почивки и ваканции,то си има кой да решава тия работи!
 • 9
  Ве
  Венци
  0 0
  11:26, 27 яну 2020
  включително

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини