-1 °C

Грипът настъпва към Първомай

Грипът обгради Първомайска община. Ваканция заради вирусите получиха учениците от Пловдив, Асеновград и цяла Хасковска област. В Старозагорска област ваканцията вече е прекратена. Последявайки развитието на заболеваемостта през минали години, учениците в Първомайските училища започват да отсъстват по здравословни причини когато в Хасково епидемията започне да отминава. Това означава, че в края на другата седмица -точно в края на първия учебен срок - се очаква грипът да превземе община Първомай.

Дали е удачно в този момент да бъде дадена ваканция, за да се пресече заболеваемостта е тема на дългогодишни спорове. Според мнозина е безсмислено да се прекратяват учебните занятия когато децата вече са болни. Според други дори и да не са в училище, младежите се събират и продължават да обменят вируси.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Да
  Да
  15 0
  11:59, 26 яну 2020
  Чакат още. Толкова е тежък този грип. Децата ходят болни и се заразяват едно на друго. Отделението е пълно.
 • 2
  Ст
  Стига
  13 0
  14:03, 26 яну 2020
  Престанете да си играете със здравето на децата,защо трябва всички да се разболеят и какъв е смисъла след това от ваканция. А за тези,които ще кажат,че децата няма да си стоят в къщи,а ще висят по заведенията- не всички родители са толкова безотговорни,че да си пуснат децата да хаймантосват.
  • Уж
   ужасен
   3 -3
   14:16, 26 яну 2020
   Да, хубаво е да има грипна ваканция за да се предпазят децата, но щом родители пускат децата си болни в училище, ще ги спрат ли здрави да излизат и да контактуват с уж оздравели деца?
   Не вярвам! Ще мина да видя кафетата, колко сме отговорни.... Сигурно 90% ще са ученици
 • 3
  То
  Точно
  13 0
  14:13, 26 яну 2020
  Когато родителите отговарят за децата си и са безотговорни си е техен проблем, но когато не са във ваканция и се заразяват, страдат и отговорните. Какво пречи да ги пуснат?
  • Та
   така е
   7 0
   17:20, 26 яну 2020
   Правилно! Затова нека бъдем отговорни и не пускаме болни деца в училище и детската градина, а ако обявят грипна ваканция да се ограничат контактите!
 • 4
  @#
  @#$
  13 -1
  15:16, 26 яну 2020
  Нека г -н Митков вземе решение за ваканция. Той е кмет и има това право! Да не се съобразява с Пловдив!Ако някое дете се разболее сериозно ще обявят него за виновен! Защо да рискува?
  • Ха
   Хахах
   2 -4
   10:49, 27 яну 2020
   Кмета е виновен,че се разболяват децата?И за това ли?Е хора вие наистина сте много ниско интелигентни!Спрете си децата от безконтролно ходене по градинки и кафенета пък тогава ревете за ваканция!!!
 • 5
  12
  123
  4 -4
  18:24, 26 яну 2020
  Даването на грипна ваканция дори и в Първомай не го прави кмета, а шефа на РЗИ- Пловдив.
  • Wh
   whatever
   7 0
   18:38, 26 яну 2020
   Кметът може да даде 3 дни.
 • 6
  За
  Защо
  3 -5
  23:23, 26 яну 2020
  Може,но защо да ги дава?Нека РЗИ вземе решение кога точно да има ваканция!Ако съм аз ще пусна децата до 4-ти клас,другите да си ходят на училище,защото вместо да са там ,когато са във ваканция ще пълнят заведенията,и безотговорните родители които само питат за ваканция нищо не правят и ги пускат!Така,че дами и господа,когато за всички,тогава и за вас !
 • 7
  12
  1234
  5 0
  23:51, 26 яну 2020
  Най-уязвими са малките деца, които със сигурност няма да са по кафетата! Може би, наистина има нужда от ваканция, преди да достигне пиковият си момент грипа. Нали уж това е идеята?
  • Яв
   Явно
   2 0
   10:06, 27 яну 2020
   Идеята е да се чака да се разболеят и големите, да няма кой да ходи по кафенетата. А вече като всички са болни, няма смисъл от тази ваканция.
 • 8
  За
  Защо
  2 -3
  23:56, 26 яну 2020
  Съгласен съм напълно,че има нужда!Но тук вече става въпрос за други институции!Защо пак към кмета?Да си даде трите дни,после РЗИ ако обяви от следващата седмица ваканцията какво става...разпокъсана работа!Не мислете само за почивки и ваканции,то си има кой да решава тия работи!
 • 9
  Ве
  Венци
  0 0
  11:26, 27 яну 2020
  включително

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини