9 °C

Грипът настъпва към Първомай

Грипът обгради Първомайска община. Ваканция заради вирусите получиха учениците от Пловдив, Асеновград и цяла Хасковска област. В Старозагорска област ваканцията вече е прекратена. Последявайки развитието на заболеваемостта през минали години, учениците в Първомайските училища започват да отсъстват по здравословни причини когато в Хасково епидемията започне да отминава. Това означава, че в края на другата седмица -точно в края на първия учебен срок - се очаква грипът да превземе община Първомай.

Дали е удачно в този момент да бъде дадена ваканция, за да се пресече заболеваемостта е тема на дългогодишни спорове. Според мнозина е безсмислено да се прекратяват учебните занятия когато децата вече са болни. Според други дори и да не са в училище, младежите се събират и продължават да обменят вируси.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Да
  Да
  15 0
  11:59, 26 яну 2020
  Чакат още. Толкова е тежък този грип. Децата ходят болни и се заразяват едно на друго. Отделението е пълно.
 • 2
  Ст
  Стига
  13 0
  14:03, 26 яну 2020
  Престанете да си играете със здравето на децата,защо трябва всички да се разболеят и какъв е смисъла след това от ваканция. А за тези,които ще кажат,че децата няма да си стоят в къщи,а ще висят по заведенията- не всички родители са толкова безотговорни,че да си пуснат децата да хаймантосват.
  • Уж
   ужасен
   3 -3
   14:16, 26 яну 2020
   Да, хубаво е да има грипна ваканция за да се предпазят децата, но щом родители пускат децата си болни в училище, ще ги спрат ли здрави да излизат и да контактуват с уж оздравели деца?
   Не вярвам! Ще мина да видя кафетата, колко сме отговорни.... Сигурно 90% ще са ученици
 • 3
  То
  Точно
  13 0
  14:13, 26 яну 2020
  Когато родителите отговарят за децата си и са безотговорни си е техен проблем, но когато не са във ваканция и се заразяват, страдат и отговорните. Какво пречи да ги пуснат?
  • Та
   така е
   7 0
   17:20, 26 яну 2020
   Правилно! Затова нека бъдем отговорни и не пускаме болни деца в училище и детската градина, а ако обявят грипна ваканция да се ограничат контактите!
 • 4
  @#
  @#$
  13 -1
  15:16, 26 яну 2020
  Нека г -н Митков вземе решение за ваканция. Той е кмет и има това право! Да не се съобразява с Пловдив!Ако някое дете се разболее сериозно ще обявят него за виновен! Защо да рискува?
  • Ха
   Хахах
   2 -4
   10:49, 27 яну 2020
   Кмета е виновен,че се разболяват децата?И за това ли?Е хора вие наистина сте много ниско интелигентни!Спрете си децата от безконтролно ходене по градинки и кафенета пък тогава ревете за ваканция!!!
 • 5
  12
  123
  4 -4
  18:24, 26 яну 2020
  Даването на грипна ваканция дори и в Първомай не го прави кмета, а шефа на РЗИ- Пловдив.
  • Wh
   whatever
   7 0
   18:38, 26 яну 2020
   Кметът може да даде 3 дни.
 • 6
  За
  Защо
  3 -5
  23:23, 26 яну 2020
  Може,но защо да ги дава?Нека РЗИ вземе решение кога точно да има ваканция!Ако съм аз ще пусна децата до 4-ти клас,другите да си ходят на училище,защото вместо да са там ,когато са във ваканция ще пълнят заведенията,и безотговорните родители които само питат за ваканция нищо не правят и ги пускат!Така,че дами и господа,когато за всички,тогава и за вас !
 • 7
  12
  1234
  5 0
  23:51, 26 яну 2020
  Най-уязвими са малките деца, които със сигурност няма да са по кафетата! Може би, наистина има нужда от ваканция, преди да достигне пиковият си момент грипа. Нали уж това е идеята?
  • Яв
   Явно
   2 0
   10:06, 27 яну 2020
   Идеята е да се чака да се разболеят и големите, да няма кой да ходи по кафенетата. А вече като всички са болни, няма смисъл от тази ваканция.
 • 8
  За
  Защо
  2 -3
  23:56, 26 яну 2020
  Съгласен съм напълно,че има нужда!Но тук вече става въпрос за други институции!Защо пак към кмета?Да си даде трите дни,после РЗИ ако обяви от следващата седмица ваканцията какво става...разпокъсана работа!Не мислете само за почивки и ваканции,то си има кой да решава тия работи!
 • 9
  Ве
  Венци
  0 0
  11:26, 27 яну 2020
  включително

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
23 окт 2020
Последни новини