13 °C

Златаровчета зарадваха децата от ЦНСТ

Изображение 1 от 2

    3-ти б клас от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Първомай, с техния преподавател Невена Чалъкова зарадваха децата от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в гр. Първомай. Учениците организираха благотворителен базар с ръчно изработени от тях кукли, за да подкрепят своите връстници.

    Със събраната сума от 160 лв. са закупени кухненски уреди и кухненски прибори, за да се допринесе за уюта в Центъра за настаняване от семеен тип, където живеят децата. По този начин децата от ЦНСТ Първомай бяха още по-мотивирани да тренират своите домакински и готварски умения, за някои от които това се е превърнало в истинска страст.

    На специална среща в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ на 24.01.2020 г. децата от ЦНСТ връчиха благодарствено писмо и специално изработено табло-проект „Бъдещо приятелство“ на учениците – емоционален момент, изпълнен с усмивки, неизразима признателност и вълнение от споделеното време и преживявания.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Wh
      Whatever
      9 -1
      23:31, 24 яну 2020
      Защо не пишете за постоянното полицейско присъствие в ЦНСТ, за тормоза, който се оказва върху работещите там, за боищата, за лицата, употребяващи и може би дори продаващи различни.. билки.. Дори за тормоза над хората в Дебър. За това, че каквото и да стане и полиция и Закрилата вдигат рамене, защото са с вързани ръце?
      А защо не и за поредната ЛЪЖА на Папазов, че това ще е дом за деца с увреждания?
    • 2
      Да
      Дали или
      4 -2
      08:26, 25 яну 2020
      Интересен коментар.
      Кой ли би работил там ако е тормозен на работното си място? Вързан ли е или????пълно недоумение.
      А дали някой се замисля за тези деца,как да им помага,приобщава,подкрепя?
      Не са ли част от нашето общество?
      Какво то прави за тях,какво добро направи ти за тях?
    • 3
      00
      007
      9 0
      09:53, 25 яну 2020
      Там се отглеждат малолетни престъпници пазени от закона.Та те откраднаха колелото на детето на директорката на ЦНСТ.Нямат и малко уважение към никого дори дарител, гледат само материалната страна.Не искат да се интегрират.
    • 4
      00
      008
      5 -3
      10:24, 25 яну 2020
      Типично по Дервенски
      Кой ви дава право да коментирате неща, които далеч на са ви ясни?
      Да опорочите едно прекрасно дело, една огромна благородност на децата и родителите осъществили благотворителност и подкрепа, мислещи по-различно от вас!
      Все още съхранени Хора, притежаващи човечност и доброта.
      Вместо да си губите времето да оплюете някой по добре се замислете.
      • Wh
        Whatever
        2 0
        14:15, 25 яну 2020
        Никой не се опитва да омаловажи делото на децата, дори напротив, похвално е и точно такова мислене трябва да се възпитава.
        В случая те правят нещо добро, защото вярват в това, ти правиш генерални заключения за дервенци, защото вярваш в това. Никой няма право да ви съди, че не сте запознати с тази не красива действителност...
    • 5
      Zz
      Zzzzz
      7 0
      10:40, 25 яну 2020
      А защо не кажето, защо дома премина в ръцете на не правителствена организация, и пропъдиха свесните възпитатели. Или всичко като в тази държава да се вземат едни пари пък децата кучета ги яли
    • 6
      Те
      Теодора Кирякова
      3 -4
      10:51, 25 яну 2020
      Оказва се, че има хора (или поне един човек), които знаят много неизвестни неща за ЦНСТ. С удоволствие ще Ви дадем възможност да ни ги разкриете и да ги направите достояние на всички. Разбира сеосвен с факти, че е добре да бъдат подкрепени и с автор (дори и да не го публикуваме). Хубав ден!
    • 7
      Wh
      Whatever
      7 0
      11:18, 25 яну 2020
      Теодора Кирякова, не е един човек, много хора са... Дори не е тайна, а нещо съвсем явно случващо се. Преди около 2 години се проведе голяма среща в ЦНСТ точно по този повод с участие на персонал, родители, полиция, учители, кметски наместник и представители на Закрилата и НИЩО... Както 007 се изрази законът ги пази и никой няма никакви правомощия и дори полицайте не смеят да се намесят.
    • 8
      00
      007
      3 0
      12:57, 25 яну 2020
      Към Т.Кирякова ,а защо нищо не написа за обраните деца в Първомай прибиращи се от училище. Защо мълчат родителите. А след проведената голяма среща какво стана едно голямо нищо, и по този случай ще се изразя като 008 Дервенец решил да ги нахрани 2,3 потребитела /така ги водят социалните/ и те за благодарност му крадат всички луканки.
    • 9
      Мъ
      Мълчалив
      6 0
      16:26, 25 яну 2020
      Като толкова искате да знаете за всички престъпления на децата в ЦНСТ, питайте Закрила на детето в Първомай те са органа дето трябва да предприеме нещо. Има бити деца от училище и подадени сигнали, но Закрилата МЪЛЧАТ. Има бити и удряни учители от училището и персонал от дома има и сигнали, но Закрилата МЪЛЧАТ. Има кражби, заплахи, и още хиляди неща ама на всички подадени сигнали към Закрилата те МЪЛЧАТ и нищо не правят. На тия деца никой нищо не може да им каже нито учителите нито хората от дома, ама само някой на тях да им направи нещо и идват сто институции да проверяват и да ги защитават. Закрилата пазят престъпниците от дома а нашите деца кой ще ги пази? И точно щото тия деца знаят че никой нищо не може да им направи си правят каквото искат.
      • 🔞
        🔞
        1 0
        19:22, 25 яну 2020
        Номер девет поздравления 👏👏👏👍👍👍👍👍. Това за което пишеш е абсолютен факт, и го знам че го има в общината ❗❗❗❗ Всички напъни на боклука с ник 0 0 8, са безпочвени ❗❗❗❗ Най доброто решение за него и лайняния му род са, венец,камбана, варено жито и цветя 👎👎👎👎👎👊👊👊👊
    • 10
      55
      55
      2 -3
      17:44, 25 яну 2020
      То като се знае кой е директора на закрилата ами ще мълчат разбира се.
      • Ди
        Дима Костова
        1 0
        13:13, 27 яну 2020
        Засрамете се. Опропастихте инициативата на децата от СОУ, а как обидихте тези, дошли да получат дарението си?! Защо не си погледнем нашите проблеми и да оставим хората да си гледат работата.
    • 11
      Wh
      Whatever
      0 0
      09:22, 28 яну 2020
      Една от "обидените" от снимката нима не беше хваната да краде миналата седмица от конкретен супермаркет? Или да посочвам кой точно?
      Дима, защо е този коментар? Да се опита да прикрие собствената ти безпомощност и може би безполезност в работата ти с тези деца ли? Не работеше ли ти там. С какви очи пишеш наистина?
    • 12
      Да
      Да
      0 0
      16:40, 28 яну 2020
      Престанете не е детето от снимката!
      Прекалихте!
      Що отрова се изля от възрастни хора за деца!
    Последни новини