12 °C

Закриват езеровското училище?

    От следващата учебна година най-вероятно училището в село Езерово ще бъде закрито. Това бе една от новините, които дойдоха от общественото обсъждане на бюджет 2020 на община Първомай.

    В хода на дискусията стана ясно, че са предвидени 55 000 лв. за закриването на ОУ „Христо Ботев“ в село Езерово.

    Бяхме там преди седмица, сподели ресорният зам.-кмет Радослава Ставрева. Базата е в потресаващо състояние. Разговаряхме с родителите и те са съгласни, че е по-добре децата да учат другаде.

    Предвидените 55 000 лева са за разплащане с НАП, които са запорирали сметките на школото и за покриването на други дългове.

    По закон 22-та (към момента) ученици от Езерово трябва да бъдат извозвани до най-близкото село – Бяла река.

    Сега предстои процедура, според която първо Общинският съвет на Първомай да вземе решение, че е необходима такава реформа в образователната структура на общината. След това се прави проверка от РУО, които трябва да дадат своето становище по въпроса и да се направи мотивирано предложение на МОН за закриването на училището.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Им
      име
      7 -3
      12:17, 23 яну 2020
      Работа, работа, работа...ИДИОТИ!!! Затриха държавата!!!
    • 2
      Wh
      whatever
      15 -2
      13:33, 23 яну 2020
      Какъв е смисълът в подобни селища, в които не останаха хора да се държат на изкуствено дишане подобни училища с по няколко деца в смесени паралелки и с никак не малки бюджети спрямо това, което са.
      Хората от образованието в града, от учители до директори, от години искат тази промяна и най- сетне нещо може да се случи, но защо само Езерово, има още поне 1-2, които са в същото положение.
      • Гр
        Гражданин
        8 -1
        16:56, 23 яну 2020
        Подкрепям whatever! Какви са тези луди пари за тоалетни и ремонти в селски училища, които след 2-3 години ще се наложи да ги закриват?! Слети паралелки = липса на качествено образование = излишни заплати за учители, предпочитащи тишината и спокойствието в селата. А може би някой сега си благоустроява училище, което след няколко години ще купи изгодно?
      • Ма
        Машала
        6 -2
        12:54, 24 яну 2020
        Предлагам на горните да продължат да лобират за закриване на училищата и паралелно с това за откриването на джамии, медресета и "Пършинги" в същите населени места.
    • 3
      Дя
      Дядо
      9 -4
      19:55, 23 яну 2020
      На това му казват болезнени реформи.Които другарите не смеееха да направят когато им се казваше да сторят.Така беше и с Булгартабак,така беше и с цялата държава.На тия които им говореха кое е правилното което трябва да се направи,и мислеха по различно от тях ,набързо лепнаха етикет предатели,и продължиха по леката и меката.Мислеха ,че ще се изложат по вече, отколкото им се полага ,и продължиха както си знаят ,и както десетилетия правеха.Ама този свят е създаден от Бог,и няма нищо случайно.Проблема е в това ,че те са атеисти и не вярват.Мислеха ,че са нещо повече и ,че с отлагане във времето може пък и да се размине. Да,ама не.Сега са училищата.Наред са вече и цели населени места.Само ,че за това не са виновни Ран и Ът,нито Америка,нито капиталистите.Виновни са бетонните им глави.Защото не гледат накъде върви останалия свят. За пример и сравнение вижте,Полша,Чехия,Унгария,Румъния,Словакия,Словения,Хърватска, да не прекалявам с останалия ЕС.Вие сега кажете:кой е предателя?По вярно би било : кой е човек ,и кой не? Аз ,или тия които ни докараха до това дередже.Вместо да строим училища,ние затваряме.И това ако е правилна и успешна политика ,то аз съм съм извънземно.
      • Wh
        whatever
        2 -2
        21:18, 23 яну 2020
        Oк, строй училища... Ама кой ще вкараш в тях?
      • Мл
        младеж
        3 -1
        11:29, 25 яну 2020
        А бре, дядка като ти чета писанията гарантирам ,че ти си някакъв демократичен недорасляк ,който не вижда нещата по-далеч от носа си! Според твоята логика ,дайте да закрием предприятията ,защото били стари и не работели,дайте да закрием училищата защото няма кой да учи в тях,закрийте и ткзс - тата ,защото са остаряла форма на производство- е и какво се получи? Една пропаднала държава без икономика и стихийно селско стопанство,внасяща традиционни за България продукти и зеленчуци ,които се оказват с най-ниско качество,предизвикващи болести на потребителите, но огромни печалби на внасящите ги тарикати.Държавите за които ти пишеш не унищожиха нищо от структурата си, а само я НАДГРАДИХА ,а у нас се появиха разни неграмотници, които разрушиха всичко.Така че прочети или най-малкото попитай по-старите около теб и си задавай по-често важния въпрос в живота -ЗАЩО Е ТАКА и кой го прави?
    • 4
      Въ
      Въй
      3 -1
      20:03, 23 яну 2020
      Абе простотията ви край няма.
      • 12
        123
        5 -1
        06:45, 24 яну 2020
        Във всички приказки глупакът е Иванчо, но тук глупакът е Николайчо.
    • 5
      Дя
      Дядо до както и да е
      2 0
      23:54, 23 яну 2020
      Ъм нали и яз тва казвам ба момче.Ни слушаш дяда си.Училището е важно нещо,за тва, ни е трябвало да я докарваш до там ,чи да няма сиге кой да флява в тях ба чедо.Убразованието трудно флява,и много лесно излява.За тва неска жъ зътваряме место да утваряме.Ку ма разбираш де.За тва и яз съм съгласен ,чи ни трябва да са харчат бедава народни пари и да са затварят щом са я докарали до там.В Пърумай има училища кът слънце.Ъм жъ карат дицата в града и сетне жъ си ги връщът.Нит съ първите нит жъ съ последните.Сам чи къкто са я пудкарали дънь стане така ,чи те училища дъ заторят след няква и друга година и тях.Щот аку стане тва,сяташ ли са ви къде жъ сте?Аку мъ разбираш де.
      • Пи
        ПИТАГОР
        3 0
        09:52, 24 яну 2020
        Ава дядка яз къту един прурок на свършека на пърумай много пъти съм придлагал да заторим и пърумай щото и не са мъчим по същия начин за който обясняваш ама ни го затварят щото и ти си къту другите ва за едно може за друго ни може димек да са затваря училището а не и пърумай да затваряме да затваряме сичку и да турним поантата ама никой ни ще натиска се до край.
    Последни новини