Ботевци почетоха патрона си

Изображение 1 от 5

    Ученици и учители от НУ „Христо Ботев“, Първомай отбелязаха 172 години от рождението на своя патрон.

    С кратка и емоционана програма децата се представиха пред своите учители, родители и близки и заместник-кмета на общината Радослава Ставрева, топло посрещната от учениците, на които до скоро беше директор.

    Приветствие поднесе изпълняващата длъжността директор Невяна Йоловкса. Тя подчерта, че всички трябва с гордост да носят в сърцата си делото на Ботев и да се опитат да го продължат: така както той е обединявал народа в борба за свобода, така учители и ученици да вървят обединени към знание. Накрая припомни думите на поета: „Големите работи се вършат от малки хора“.

    Възпитаниците на Мария Грозева, Таня Станчева, Сияна Антонова и Атанаска Славова пяха и рецитираха стихове от и за Ботев. Учениците изгледаха кратък филм за живота своя патрон, а след това показаха знания, отговаряйки на въпроси от биографията му.


    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      За
      зам.кмет Радослава
      1 -1
      22:37, 10 яну 2020
      Децата не са виновни ! Дай БОЖЕ да не ги възпитат като комунисти !
      • Пи
        питагор
        1 -1
        07:39, 11 яну 2020
        Бог е отредил чрез неговите креатури офцято че в пърумай комунизма ще тържествува след много много години кугато не веке сме отишли в по добрия пърумай там до фиганято единственото място подвластно на комунизма жъ е пърумай. Той ще стане един вид защитен комунистически резерват част от световното политическо наследство ще идват туристи от целия свят да видят последния бастион на комунизма в европа и може би в света и така пак ще имаме възможност да станем туристическа дистинацция.
    • 2
      Ед
      един
      1 -1
      10:57, 11 яну 2020
      Престани с твоите глупости .Комунистите измряха, а сегашните си нямат хал хабер от комунизма,но и да припомня, когато бяха те все още живи беше много по-добре отсега.
    Последни новини