4 °C

Диво прасе прекоси центъра на село Дълбок извор и обогати ловджийския фолклор

Диво прасе вчера се появи на главната улица в село Дълбок извор, прекоси го с висока скорост и се скри в гората.

Един от жителите забелязал изскачащото близо до ресторант „Завоя“ животно, бързо изкарал телефона и го заснел. След това показал клипа на кмета на селото Костадин Кротнев. Той го разпратил на няколко ловци и видеото се появило в социалната мрежа. Към момента има над 120 споделяния, предизвикали редица забавни коментари. Според някои глиганът е тръгнал да търси авджии в селото, според други идва на кафе. „Така като го гледам застраховка и винетка ще му трябват“ се шегува някой заради високата скорост, която е развил глиганът. Някои го съжаляват... А Кротнев се е „прицелил“ в председателя на ловната дружинка Петър Солаков, който има механа на центъра на селото:
„Бригада от гората

е дошла на търси

на Петко механата“

Кметът разказва, че това не е първият подобен случай. Преди време в селото се е появила майка с малки прасенца, но тя се е движила само до коритото на реката.

Той е категоричен, че глиганът не е дошъл да търси храна. „Сега по полето е пълно с хана, убеден е той- а селото ни е обградено от четири страни с гора.“ И предполага, че единствената причина за некаканения гост е, че вчера е бил ден за ловни излети. Според него животното е подплашено и дори е убеден, че е подплашено от татаревската дружинка, която го е „изтървала“.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Лу
  Лудото Коле
  6 0
  11:13, 16 дек 2019
  Жуотните отвръщат на удара!
  Авджиите пият и маганят мезета по цял ден, а жуотните превземат теротории - да земат да са стегнат малко!
  ---
  Като го гледам прасето към 100тина кила има!
 • 2
  Та
  Татаревец
  3 -2
  13:15, 16 дек 2019
  Какви времена дойдоха, пари за месо да даваме. Ако е наш, няма как да му се размине.
 • 3
  Въ
  Въй
  4 0
  20:52, 16 дек 2019
  А може да е дошло да си търси предизборното обеание
 • 4
  Фа
  Фак оф П
  0 -6
  21:53, 16 дек 2019
  Прасета, кюфтета, ловджии, чикиджии, комунисти, тр... Виж коментара

Хороскоп за 19.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
19 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
19 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
19 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
19 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
19 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
19 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
19 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
19 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
19 яну 2020
Последни новини