Ракетата на Джеф Безос достигна космоса (видео)

Изображение 1 от 2

    Blue Origin, космическата компания, собственост на изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос, направи 12-то тестово изстрелване без екипаж на своята ракета New Shepard в сряда, като отложи първите полети с пътници до 2020 година.

    По предварителна информация 18-метровата суборбитална ракета е достигнала надморска височина 105 километра, преминавайки международно признатата граница с космоса, известна като линията на Карман.

    Капсулата на върха един ден ще превозва шест пасажери в пътуване с времетраене общо 10 минути и цена  половин милион долара.

    Ракетите, тествани от 2015 г., са многократно използваеми, за разлика от тези от ерата на ранните космически полети. Тази, която излетя в сряда, вече беше има пет предишни изстрелвания.

    Бустерът направи контролирано вертикално кацане обратно на Земята, докато капсулата полетя надолу към земята минути след това, като се приземи с три парашута.

    Компанията бе насрочила за края на 2019 г. първите си полети с пасажери на борда, но тази цел сега изглежда почти невъзможна.

    Другата компания, участваща в надпреварата за космическия туризъм, е Virgin Galactic, основана от британския милиардер Ричард Брансън, която се надява да превози пътниците до границата на космоса в кораб с форма на самолет, който се изстрелва от Boeing 747 на голяма надморска височина ,

    Virgin също заяви, че първите ѝ редовни полети са насрочени през 2020 год..

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини