Докато плаща първите 3 дни болнични, бизнесът бойкотира тристранката. Преглед на печата

Боклук.

"Дума":

Италия залови 815 тона боклук, предназначен за България

Италианските власти разследват пратка от 815 тона боклуци, за които твърди, че са били предназначени за България. Българските власти също разследват къде е трябвало да бъдат изгорени или заровени отпадъците. Пратката е открита във влак на гара до Милано, съобщават италианските медии. Става дума за бали с пластмаса, гума, тъкани, тетрапак и смесени боклуци.

От нашите власти не е искано разрешение за вноса на тази количества отпадъци, заради инцидента е засилен митническият контрол, съобщиха на съвместен брифинг министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на околната среда и водите Нено Димов.

От Министерството на околната среда и водите нямали информация по случая. Нямало и заявление за превоз на подобен вид отпадъци от Италия. Във връзка със случая министър Нено Димов изпратил писма до отговорните институции да поддържат строг контрол върху вноса на отпадъци.

Спорове.

"24 часа":

Докато плаща първите 3 дни болнични, бизнесът бойкотира тристранката

Работодателите бойкотираха тристранката в четвъртък за минималната заплата, защото искат реформа за болничните и отмяна на задължението им да плащат първите 3 дни. Докато проблемът не влезе в дневния ред на съвета, те няма да се върнат на заседанията.

Още с приемането на бюджета на държавното обществено осигуряване на 4 декември депутатите възложиха на ресорните министерства, здравната каса и НОИ през януари да решат проблема с болничните и темата да се обсъди на тристранния съвет.

На свобода.

"Сега":

Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

След близо два месеца в ареста, кметът на Несебър Николай Димитров излиза на свобода срещу парична гаранция от 40 000 лева, съобщава Лекс.

Това определи Специализирания наказателен съд, който освободи и задържания общински съветник от Несебър Петър Тодоров срещу гаранция от 20 000 лева. Определението на спецсъда обаче не е окончателно и от прокуратурата обявиха, че ще го протестират пред апелативния спецсъд. Заседанието е насрочено за 19 декември, когато ще стане окончателно ясно дали Димитров ще бъде освободен.

Димитров, Тодоров и общинският съветник Георги Георгиев бяха задържани в края на октомври и обвинени за купуване на гласове. Въпреки това, Николай Димитров спечели още на първи тур изборите за кмет на Несебър, след което беше откаран от "Съдебна охрана", за да се закълне като кмет на тържествена церемония в общината, а след това се върна отново в ареста, добавя Лекс.

Такси.

"Монитор":

Трима от четирима у нас подкрепят тола

Трима от четирима българи или 77% от сънародниците ни смятат, че е справедливо тежкотоварните камиони и автобусите да плащат по-високи такси от леките автомобили. Едва 9% пък са на противоположно мнение. Това показват резултатите от социологическо проучване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От анкетираните 72% са чули за планираното въвеждане на тол системата, като 64% смятат, че практиката таксите да са на база изминато разстояние от превозните средства, тегло и екологична категория е добра. Едва 12% пък не смятат така. Според повече от половината българи събраните средства от такси трябва да отиват за изграждането на нови пътища и магистрали, и за поддържането на вече съществуващите

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    **** *******
    1 -1
    09:58, 13 дек 2019
    Кочината отива на закриване.
Последни новини