3 °C

Кметът прие в кабинета си гости-участници във форума "Атмосфера Бъдеще"

  Гостите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ от Московския градски педагогически университет, Иглика Ангелова от БАН и Стоянка Почеканска от МОН бяха приети от кмета на общината Николай Митков в неговия кабинет. Всички те са в Първомай, за да вземат участие във форума „Атмосфера Бъдеще“, създаден по идея на директора Чавдар Здравчев и Иглика Ангелова.

  Тя обобщи и целта на срещата така: „Форумът „Атмосфера Бъдеще“ е първият младежки форум за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

  Ние се радваме, че местната администрация застана до нас още когато се роди идеята. Тя подкрепи учениците в първите, най-ранни интереси в областта на предприемачеството и особено в областта на технологиите и компютърните науки. От тази гледна точка сътрудничеството с общината е продължение на тези дейности. Очакваме стабилност в отношенията ни с тях и развитие на идеята за кариерно ориентиране и се надяваме на публично частно партньорство.

  Гостите споделиха първи впечатления от наблюдаваните от тях уроци по руски език, химия и предприемачество. По време на срещата стана въпрос за атласа за професионално ориентиране, в съставянето на който са взели учени от цял свят и който представя в най-голяма степен съвременни и бъдещи професии.

  Домакини и гости се съгласиха, че подобни форуми биха помогнали на младежите да станат по-мобилни в рамките на страната ни.“Сега когато някой не може да намери реализация на пазара на труда си в Силистра, предпочита да замине в Германия, а не да търси кариера в Стара Загора, например – сподели Иглика Ангелова – добре би било да ориентираме младежите във възможностите на бизнеса ни тук.“

  От своя страна Николай Митков обеща местната администрация да съдейства за утвърждаването на форума, като се надява от двустранен в бъдеще да се превърне в международен, с участието на представители на всички водещи в областта държави.

  В края на срещата от името на МГПУ гостите връчиха на кмета дар – колекция от руски монети.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Бе
   Без коментар
   7 0
   06:05, 30 ное 2019
   Без коментар.
   • По
    Посока
    2 -5
    21:09, 1 дек 2019
    Посоката е ясна - помощ ще дойде от Русия, щом другарите партийни лидери са яко се заели...
  • 2
   Ам
   Ами
   12 0
   17:33, 30 ное 2019
   .... то за отглеждането на кокошки и пуйки не е необходимо образование!
   • Дж
    Джаков
    9 -2
    07:22, 1 дек 2019
    А за отглеждане на весели растения в Драгойновска оранжерия, никакъв интелект.
  • 3
   Пе
   Пейо
   18 -7
   22:46, 30 ное 2019
   За месец-два новоизлюпеният кмет е на път да закрие целият обществен живот в умрелия ни град. Спира всякакви дотации за култура, спорт, туризъм. За дейности които общината е длъжна да поддържа поради една или друга причина. Остават само харчовете за заплати на хрантутниците в общината и за безмислените пари на общинските съветници. Лека полека ще заприличаме на отдавна мъртвата община Чирпан която след управлението на комунягите предаде Богу дух.
   • Къ
    КЪМ пейо
    10 -4
    10:38, 1 дек 2019
    Не ти минава номера" Пейо".Манипулираш както винаги.Какви пари за култура,спорт и туризъм е спрял?Може би имаш предвид онези който са похарчени авансово и сега не могат да се оправдаят... или пък ги няма.?А може би искаш да продължава незаконосъобразното харчене на общински средства .Това ,че някой иска да въведе ред в една разюздана община и да спре течове,не бива да среща яростна съпротива от тези които са загубили властта и привилегиите.Когато се разбере колко и за какви неща е са харчени народни пари,тогава ще стане интересно.!!!
   • Ка
    Как така
    6 0
    21:17, 1 дек 2019
    Недей така, бе Пейо! Само дето приложното колоездене е заменено с руски инвеститори в бъдещи професии... Инвестира се в предприемачество, технологии и компютърни науки, не е шега работа! Защо ни трябва спорт, туризъм и култура? Важна е атмосферата на бъдещето!
   • Бе
    Без Фитков.......По добре
    4 0
    01:26, 3 дек 2019
    Точно ли пък този бряговски фитор ще оправи общината дето е спрял парите на клуба по приложно колоездене на децата А тези деца винаги донасяха призови награди от състезания Просто Срам и Позор. Папазов как можеше да намира пари за всичко.......
  • 4
   55
   55
   6 -2
   06:49, 1 дек 2019
   Симпатяги!!! Начело с кмета. Млади, доволни...Дали да не ги помоля да се ангажират пряко или косвено /чрез свои колеги, медии.../да помогнат да върнем стария вид на любима на много от нас улица "Гимназиална". Може да я наричаме също Прогимназиална, Черковна, Прогимназиално-Черковна, Черковно-Прогимназиална...Улицата от нашето юношество. Половината град е улич в тези две училица - Прогимназия и Гимназия. Но какви Училища бяха!!!! Какви учители имаше!!! Какви директори!!!!
   Защо пиша това ли? Защото е неделя и някой местен може и да реши да почете нещо за култура и образование тук. Затова избрах този материал. Защото, ако не Учител, кой би се ангажирал с подобна кауза?! Ако не до едното училище /другото вече е Затрито и Закрито/, то поне половината град се е извървял до Черквата. Ама и Тя, и нейните енориаши - в калта и листата газят, но никой няма да помисли да помогне. Помните ли Ленинските съботници? Половината население би трябвало да ги помни. Не беше чак толква далече в миналото...Един Съботник - Митков или Черковен, или Попски, както искате го наречете, и проблем няма да има. Ако и В и К си довърши "разкопките".
   Улица "Гимназиална". Любима улица на мнозина от нас. Сега е най-Мръсната улица в града. Вижте сами !!!
   • До
    До 55
    4 -1
    16:35, 1 дек 2019
    Сега на мода е улица "Кочо Честименски", нали натам тръгнаха българите, за да избягат от циганите.....
   • Ка
    Какво ти пречи
    3 -1
    21:23, 1 дек 2019
    55, Какво ти пречи ти да организираш съботник? Осигури материали и техника, покани населението, пък после виж кой ще дойде да те подкрепи и да свърши работата, която явно ти не искаш да свършиш, а само критикуваш!
  • 5
   Пр
   Просто гражданка
   11 -6
   07:16, 1 дек 2019
   Митков.....Изглежда му повярваха. Не всички разбира се. Умните хора разбраха, че този персонаж, дори да искаше да промени нещо към по-добро в Общината нямаше да успее. Има толкова много пречки за подобряването, че той никога не би ги преодолял. Тук са нужни опит, необходими са знания, екип, способност да се удържа удар, издръжливост, пари. Просто неща, които клоунът Митков никога не е имал. Затова умните хора от самото начало разбраха безнадеждността на този избор.
   • Др
    друг
    9 0
    09:18, 1 дек 2019
    Първомайци както и всички българи вече 30г все търсят Месията ,който ще им оправи живота с магическа пръчица,ама и сега не би.Просто този избор беше наказателен вот за предишния.Но все още никой не е разбрал че посоката в която се върви не е правилна.Някои може и да ми опонират от топлото си и синекурно местенце което заемат ,но те в градеца ни са малка част.
  • 6
   Ощ
   Още един
   6 -2
   07:34, 2 дек 2019
   - Тия местни драми почнаха много да ме отегчават. Спори се първосигнално, необосновано и невъзпитано. Изобщо не съм убеден, че хората наистина се вълнуват от темите, по които се изказват. По-скоро търсят истерична изява на личната си неудовлетвореност. Само глупакът има мнение по всички въпроси. А тук едни и същи коментари на просташки език , едни и същи тъпотии предназначени за псевдо интелектуалци. И после се чудим на избора си на хора, които да ни управляват.....те не са по - различни от онези, които се изявяват тук.
   • Пи
    питагор
    0 -1
    13:40, 3 дек 2019
    Паг грешиш ва серсемин ни са напъвай секи човек трябва да има мнение за всичко което го окръжава ва нали затува сме интелигентни жуотни ва но истинския глупак си мисли чи знае всичку ей това е малката разлика ва дету ти ни я схващаш нямаш ли мнение дури и да е грешну значи ти ни си част ут чувешкия род ва а от офчия разбираш ли ся каква глупост си написал.
  • 7
   99
   999
   1 0
   18:09, 3 дек 2019
   До Питагор. Ти пишеш : "истинският глупак си мисли чи знае всичку....", и след това продължаваш :...нямаш ли мнение дури и да е грешну.....". Ти си за психиатър бе *********.
   • Пи
    питагор
    0 0
    06:53, 4 дек 2019
    Ава мумче ти ни можеш да мислиш ва едно е да имаш мнение това пуказва чи поне малко мислиш ва а друго е да си мислиш чи знаеш всичку ва тува са философски пунятия ва ти просто ни можеш да ги разбереш щото тоя който има грешно мнение може да получи съвет ако е малко по умен а глупака който си мисли чи знае всичко действа къту вас ва катигоричен е във всичку но какво да се прай лудите в пърумай се наричат нурмални а нурмалните ги пратат на психиатър ко да се прай тъкъва е съдбата в пърумай ну яз съм наясну с тува ве са опраяйте.
  • 8
   99
   999
   2 0
   18:10, 3 дек 2019
   Тоест сам се квалифицираш като глупак и серсемин.

  Хороскоп за 17.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ви предлага различни възможности. Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат, тъй като днес шансовете ви за успех са особено големи. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Ще останете очаровани от поканата, която ви отправя близък човек.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не пречете на близките си да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми и предразполага към отдих. Днес по-малко съветвайте и станете по-добри. Понякога и без да искате натоварвате околните с претенции и неоснователни забележки. Освободете се от натоварващи мисли.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Повярвайте си и ще успеете. Денят ви предлага разнообразни срещи и ако вложите цялото си очарование имате шанса да ги направите много ползотворни. Не прекалявайте с ласкателствата и вложете повече старание в работата си.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Доброто ви настроение ще проличи от сутринта, може би защото предстоят два почивни дни. По-сериозната причина за него е подобряващите се отношения с човека, който ви е на сърцето. Повечето от вас ще посрещнат предизвикателствата на работното място със знанията и добрата си подготовка.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сработват се добри енергии, които ще ускорят реализирането на финансова сделка. Има предпоставки и за други придобивки от битов и личен характер. Няма да ви липсва добро настроение, а работата ще ви носи доволство. При добро желание можете да постигате разбирателство с хора, които ви правят раздразнителни.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С каквото и да се захванете, вършите го с лекота при това по-добре от планираното. В личен план очаквате нещо да промени плановете ви. Ако се включите навреме, най-вероятно ще успеете да постигнете своето. Не се отказвайте пред каквито и да било трудности. Със съдействието на ваш близък ще преодолеете проблем в личен план.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят се очертава като доста натоварен и изпълнен с перипетии в професионален план. Възможни са недоразумения в отношенията ви с колегите и трайни конфликти. От вас зависи да ги избегнете и дори да си спечелите преимущество от напрегнатите ситуации. Ще ви се отдаде възможност да разрешите наболял семеен проблем и това най-вероятно ще стане съвсем неочаквано и за самите вас.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Напрежението на работното място или в другите ви занимания ще ви направи по-съсредоточени, но не и гневни. Ще се стремите да отхвърлите повече задачи, което в края на деня ще ви се отрази на настроението, в смисъл, че ще останете доволни от свършеното. Ще спазите срокове и договорки, и ще постигнете целите си.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Влагате желание в работата си и това си личи по резултатите. Доволни сте от постигнатото, но това не ви прави по-малко внимателни и към околните. Ще подобрите отношението си към човек, с когото сте имали разногласия и заедно ще пристъпите към изпълнението на обща задача, която ще ви сближи.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вашето добро отношение към работата ви, хората и света ще бъде добре прието и ще се толерира от съдбата. Резултатите от проекта, върху който се трудите, ще подхранят претенциите ви да сте измежду най-добрите в областта на професионалните ви занимания. Вълнуващ флирт ще ви накара да се почувствате палави и игриви.
  17 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  17 яну 2020
  Последни новини