5 °C

Кметът прие в кабинета си гости-участници във форума "Атмосфера Бъдеще"

  Гостите на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ от Московския градски педагогически университет, Иглика Ангелова от БАН и Стоянка Почеканска от МОН бяха приети от кмета на общината Николай Митков в неговия кабинет. Всички те са в Първомай, за да вземат участие във форума „Атмосфера Бъдеще“, създаден по идея на директора Чавдар Здравчев и Иглика Ангелова.

  Тя обобщи и целта на срещата така: „Форумът „Атмосфера Бъдеще“ е първият младежки форум за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

  Ние се радваме, че местната администрация застана до нас още когато се роди идеята. Тя подкрепи учениците в първите, най-ранни интереси в областта на предприемачеството и особено в областта на технологиите и компютърните науки. От тази гледна точка сътрудничеството с общината е продължение на тези дейности. Очакваме стабилност в отношенията ни с тях и развитие на идеята за кариерно ориентиране и се надяваме на публично частно партньорство.

  Гостите споделиха първи впечатления от наблюдаваните от тях уроци по руски език, химия и предприемачество. По време на срещата стана въпрос за атласа за професионално ориентиране, в съставянето на който са взели учени от цял свят и който представя в най-голяма степен съвременни и бъдещи професии.

  Домакини и гости се съгласиха, че подобни форуми биха помогнали на младежите да станат по-мобилни в рамките на страната ни.“Сега когато някой не може да намери реализация на пазара на труда си в Силистра, предпочита да замине в Германия, а не да търси кариера в Стара Загора, например – сподели Иглика Ангелова – добре би било да ориентираме младежите във възможностите на бизнеса ни тук.“

  От своя страна Николай Митков обеща местната администрация да съдейства за утвърждаването на форума, като се надява от двустранен в бъдеще да се превърне в международен, с участието на представители на всички водещи в областта държави.

  В края на срещата от името на МГПУ гостите връчиха на кмета дар – колекция от руски монети.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Бе
   Без коментар
   7 0
   06:05, 30 ное 2019
   Без коментар.
   • По
    Посока
    2 -5
    21:09, 1 дек 2019
    Посоката е ясна - помощ ще дойде от Русия, щом другарите партийни лидери са яко се заели...
  • 2
   Ам
   Ами
   12 0
   17:33, 30 ное 2019
   .... то за отглеждането на кокошки и пуйки не е необходимо образование!
   • Дж
    Джаков
    9 -2
    07:22, 1 дек 2019
    А за отглеждане на весели растения в Драгойновска оранжерия, никакъв интелект.
  • 3
   Пе
   Пейо
   18 -7
   22:46, 30 ное 2019
   За месец-два новоизлюпеният кмет е на път да закрие целият обществен живот в умрелия ни град. Спира всякакви дотации за култура, спорт, туризъм. За дейности които общината е длъжна да поддържа поради една или друга причина. Остават само харчовете за заплати на хрантутниците в общината и за безмислените пари на общинските съветници. Лека полека ще заприличаме на отдавна мъртвата община Чирпан която след управлението на комунягите предаде Богу дух.
   • Къ
    КЪМ пейо
    10 -4
    10:38, 1 дек 2019
    Не ти минава номера" Пейо".Манипулираш както винаги.Какви пари за култура,спорт и туризъм е спрял?Може би имаш предвид онези който са похарчени авансово и сега не могат да се оправдаят... или пък ги няма.?А може би искаш да продължава незаконосъобразното харчене на общински средства .Това ,че някой иска да въведе ред в една разюздана община и да спре течове,не бива да среща яростна съпротива от тези които са загубили властта и привилегиите.Когато се разбере колко и за какви неща е са харчени народни пари,тогава ще стане интересно.!!!
   • Ка
    Как така
    6 0
    21:17, 1 дек 2019
    Недей така, бе Пейо! Само дето приложното колоездене е заменено с руски инвеститори в бъдещи професии... Инвестира се в предприемачество, технологии и компютърни науки, не е шега работа! Защо ни трябва спорт, туризъм и култура? Важна е атмосферата на бъдещето!
   • Бе
    Без Фитков.......По добре
    4 0
    01:26, 3 дек 2019
    Точно ли пък този бряговски фитор ще оправи общината дето е спрял парите на клуба по приложно колоездене на децата А тези деца винаги донасяха призови награди от състезания Просто Срам и Позор. Папазов как можеше да намира пари за всичко.......
  • 4
   55
   55
   6 -2
   06:49, 1 дек 2019
   Симпатяги!!! Начело с кмета. Млади, доволни...Дали да не ги помоля да се ангажират пряко или косвено /чрез свои колеги, медии.../да помогнат да върнем стария вид на любима на много от нас улица "Гимназиална". Може да я наричаме също Прогимназиална, Черковна, Прогимназиално-Черковна, Черковно-Прогимназиална...Улицата от нашето юношество. Половината град е улич в тези две училица - Прогимназия и Гимназия. Но какви Училища бяха!!!! Какви учители имаше!!! Какви директори!!!!
   Защо пиша това ли? Защото е неделя и някой местен може и да реши да почете нещо за култура и образование тук. Затова избрах този материал. Защото, ако не Учител, кой би се ангажирал с подобна кауза?! Ако не до едното училище /другото вече е Затрито и Закрито/, то поне половината град се е извървял до Черквата. Ама и Тя, и нейните енориаши - в калта и листата газят, но никой няма да помисли да помогне. Помните ли Ленинските съботници? Половината население би трябвало да ги помни. Не беше чак толква далече в миналото...Един Съботник - Митков или Черковен, или Попски, както искате го наречете, и проблем няма да има. Ако и В и К си довърши "разкопките".
   Улица "Гимназиална". Любима улица на мнозина от нас. Сега е най-Мръсната улица в града. Вижте сами !!!
   • До
    До 55
    4 -1
    16:35, 1 дек 2019
    Сега на мода е улица "Кочо Честименски", нали натам тръгнаха българите, за да избягат от циганите.....
   • Ка
    Какво ти пречи
    3 -1
    21:23, 1 дек 2019
    55, Какво ти пречи ти да организираш съботник? Осигури материали и техника, покани населението, пък после виж кой ще дойде да те подкрепи и да свърши работата, която явно ти не искаш да свършиш, а само критикуваш!
  • 5
   Пр
   Просто гражданка
   11 -6
   07:16, 1 дек 2019
   Митков.....Изглежда му повярваха. Не всички разбира се. Умните хора разбраха, че този персонаж, дори да искаше да промени нещо към по-добро в Общината нямаше да успее. Има толкова много пречки за подобряването, че той никога не би ги преодолял. Тук са нужни опит, необходими са знания, екип, способност да се удържа удар, издръжливост, пари. Просто неща, които клоунът Митков никога не е имал. Затова умните хора от самото начало разбраха безнадеждността на този избор.
   • Др
    друг
    9 0
    09:18, 1 дек 2019
    Първомайци както и всички българи вече 30г все търсят Месията ,който ще им оправи живота с магическа пръчица,ама и сега не би.Просто този избор беше наказателен вот за предишния.Но все още никой не е разбрал че посоката в която се върви не е правилна.Някои може и да ми опонират от топлото си и синекурно местенце което заемат ,но те в градеца ни са малка част.
  • 6
   Ощ
   Още един
   6 -2
   07:34, 2 дек 2019
   - Тия местни драми почнаха много да ме отегчават. Спори се първосигнално, необосновано и невъзпитано. Изобщо не съм убеден, че хората наистина се вълнуват от темите, по които се изказват. По-скоро търсят истерична изява на личната си неудовлетвореност. Само глупакът има мнение по всички въпроси. А тук едни и същи коментари на просташки език , едни и същи тъпотии предназначени за псевдо интелектуалци. И после се чудим на избора си на хора, които да ни управляват.....те не са по - различни от онези, които се изявяват тук.
   • Пи
    питагор
    0 -1
    13:40, 3 дек 2019
    Паг грешиш ва серсемин ни са напъвай секи човек трябва да има мнение за всичко което го окръжава ва нали затува сме интелигентни жуотни ва но истинския глупак си мисли чи знае всичку ей това е малката разлика ва дету ти ни я схващаш нямаш ли мнение дури и да е грешну значи ти ни си част ут чувешкия род ва а от офчия разбираш ли ся каква глупост си написал.
  • 7
   99
   999
   1 0
   18:09, 3 дек 2019
   До Питагор. Ти пишеш : "истинският глупак си мисли чи знае всичку....", и след това продължаваш :...нямаш ли мнение дури и да е грешну.....". Ти си за психиатър бе *********.
   • Пи
    питагор
    0 0
    06:53, 4 дек 2019
    Ава мумче ти ни можеш да мислиш ва едно е да имаш мнение това пуказва чи поне малко мислиш ва а друго е да си мислиш чи знаеш всичку ва тува са философски пунятия ва ти просто ни можеш да ги разбереш щото тоя който има грешно мнение може да получи съвет ако е малко по умен а глупака който си мисли чи знае всичко действа къту вас ва катигоричен е във всичку но какво да се прай лудите в пърумай се наричат нурмални а нурмалните ги пратат на психиатър ко да се прай тъкъва е съдбата в пърумай ну яз съм наясну с тува ве са опраяйте.
  • 8
   99
   999
   2 0
   18:10, 3 дек 2019
   Тоест сам се квалифицираш като глупак и серсемин.

  Хороскоп за 29.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Като истински реалисти не храните големи очаквания, но е сигурно, че ще има какво да ви зарадва днес. Ще се почувствате доволни, че сте помогнали на някого, а за другото, вие сте свикнали. Целите ви са по-дълготрайни и липсата на финансови успехи няма да се отрази неблагоприятно на изпълнението им.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ако искате силите ви да стигнат за всичко, което предвиждате днес, работете по-спокойно. Излишните емоции ще ви изхабят бързо, което не е във ваш интерес. В този ред на мисли не търсете конфронтация с никой и не пречете на другите да говорят. Погрижете се за себе си, като решите собствените си проблеми.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Опитайте се да не преувеличавате проблемите, които ще съпътстват деня ви. От вас зависи да им се поддадете или да откриете позитивните възможности, които също няма да липсват. Ще имате подкрепата на ваши близки и това вероятно ще ви е изключително полезно. Усмихвайте се по-често.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Изпълнени сте със самоувереност и добро настроение. Това е чудесно, но не подценявайте реалността. Вие най-добре знаете, че тя не винаги е такава, каквато ви изглежда. Опитвайте се да избягвате споровете, рискувате да си навлечете излишни неприятности. В интимната сферата очаквайте голям интерес към вас.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересите ви в нова сфера на дейност ще ви подтикнат да се запознаете отблизо с детайли и тънкости, скрити на пръв поглед. Общите занимания също ще се толерират и в тази връзка ще ускорите приключването на срочна задача. Не пропускайте да зарадвате близките си с жест на внимание, още повече, че те го очакват.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Погрижете се да не поемате чужди задължения, дори ако се наложи да не направите услуга на някого. В противен случай рискувате да объркате всичките си ангажименти за деня. Изненадайте вашия партньор с малък подарък. Очакват ви предложения, на които не бързайте да отказвате. Успехът ви там няма да бъде бърз, но за това пък ще ви носи дълго време печалба.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Случващото се около вас ще затвърди усещането ви, че можете да се справите не по-зле от всеки друг, предвид общи задачи и ангажименти. Не позволявайте на депресията да ви завладее, имате сили и ще успеете. Нечия любов и внимание ще ви дават кураж и вдъхновение. Дамите ще се чувстват в свои води днес и ще извлекат дивиденти за бъдещето си.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви занимават преди всичко грижите по семейството и на втори план личното ви здраве. Не допускайте евентуално недоразумение с околните да помрачи настроението ви. Изяснете се на мига и продължете напред. Не тръгвайте в последния момент на път, неподготвени. Помислете и за външния си вид.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В стремежа си да побеждавате на всяка цена, разчитайте най-вече на себе си. Така ще вините само себе си, ако в края на деня се почувствате неудовлетворени. Но повече имате шансове да успеете. Положително развитие на връзка, която до сега ви е носила повече тревоги.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Свършете работата, която ви е останала днес и едва тогава помислете да приятното прекарване, което сте планирали. Ако направите обратното, най-вероятно ще останете разочаровани и от двете. Приятелите ви посочват грешки, които най-добре ще е да коригирате. Не проявявайте излишна упоритост в това отношение, просто не е във ваша полза.
  29 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Деня ще бъде напрегнат. Сведете контактите си до минимум за да не се разочаровате. Ще срещнете враждебност, която, като бумеранг може да връщате на подателя й , ако сте добронамерени. Запазете за себе си своите мисли и не се налагайте. Вашия духовен свят ще ви приюти и защити от недоброжелатели.
  29 фев 2020
  Последни новини