Сформирани бяха постоянните комисии към ОбС

На първата си редовна сесия новосформираният Общински съвет в Първомай определи своите постоянни комисии и техните ръководства и членове. Уговорката, направена от председателя Христо Вълчев е, че сесията ще бъде проведена по силата на стария правилник за дейността на Общинския съвет, тъй като новият е в процес на обществено обсъждане, публикуван е на сайта на общината и може да бъде приет едва на следващото заседание.

Постоянните комисии ще са 8. Три от тях ще бъдат председателствани от представители на на политическата група на БСП:

Комисията по Финанси, бюджет и стопански дейности се оглавява от Делян Караславов. Светозар Славчв е председател на Постоянната комисия по „Правни въпроси“, а Д-р Добрин Кръстев – ще отговаря за „Здравеопазване и социални дейности“.

ГЕРБ ще ръководят 2 от Постоянните комисии: очаквано Чавдар Здравчев поема „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“, а Милена Карадинева е председател на ПК „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“.

ПО една комисия оглавяват СДП, СДС и ДПС.

Дечко Петков от СДП председателства „Земеделието и горското стопанство и екология“, Илия Ганчев от СДС „Младежката и трудова заетост, спорт и туризъм“, а Мурад Али от ДПС - „Общинска собственост и инвестиции“.

Всички 20 общински съветници, без председателстващия, са заети в по две постоянни комисии.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  12
  123
  18 -9
  10:57, 22 ное 2019
  На първо четене изглежда много добре точните хора на точното място , дано работят за Първомай.
  • Ха
   Ха дано
   2 0
   09:23, 24 ное 2019
   Ха, дано, ама надали....
 • 2
  Wh
  Whatever
  13 -1
  12:56, 22 ное 2019
  паметен момент в история пЕрвомайская... Нейде там, на задния ред в сенките, един образ седи и гледа напред към светлината и това, което беше нявга негово.
 • 3
  Фо
  ФОТОГРАФ
  9 -2
  13:08, 22 ное 2019
  А още по в дъното един друг образ гледа със сантимент цирка в който и той по случайност участва еднократно
  • На
   на халос
   18 -1
   13:19, 22 ное 2019
   След като се отказа от общинския и съвет Асен се превърна в употребен ням зрител.
  • Ир
   Ирландеца
   8 -3
   21:11, 22 ное 2019
   Който и да си, имаш набито око...мерси, че ме забеляза. Отидох да видя колко граждани наистина се интересуват - останах разоарован. Бяхме само 3-4 цивилни :)
  • Фо
   Фотограф
   2 -1
   17:42, 23 ное 2019
   Моля, пак заповядай. Радвам се, че се припозна в коментара, тъй като беше точно за тебе.
 • 4
  !
  !
  25 0
  17:52, 22 ное 2019
  Карадинева председател на комисия!? Редовно закъснаваща за сесии и комисии и никога не вземаща отношение поради срамежливост или поскоро поради некомпетентност. Сега ще води комисии човек който никога не си е чел материалите за сесията. Така и не чуха гласът и в предния общински съвет и не само нейния
 • 5
  ?
  ?
  10 0
  21:05, 22 ное 2019
  И сега има хора като въпросната карадинева, които и преди и сега са само пълнеж на бройката съветници! Те са резултат на сбърканото събиране на преференции от роднини ,приятели,колеги и т н чрез което влизат съвсем неподходящи хора.А защо са там един Бог знае.
  • Ед
   Един от народа
   17 -1
   08:09, 23 ное 2019
   Защо са там ли? Може би, защото имат нереална преценка за себе си. Грешните хора на грешното място.Пасивното им участие в Общинския съвет разобличава "изключителните им ръководни и професионални качества". Удобно топло местенце, което да гали и подхранва егото им.Сега е сезона на мъглите, но мъглата в тези хора е всесезонна, целогодишна.Придават си значимост, която е несъвместима с тяхното интелектуално ниво!
  • До
   До един от народа.
   2 -14
   13:19, 23 ное 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 6
  До
  До копелето от народа
  1 -10
  15:21, 23 ное 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Хо
  Холандеца
  5 -1
  21:15, 23 ное 2019
  Общинският съвет на Амстердам се състои от 45 човека, на почти двумилионната столица.Първомай е от около 5000 жители, а нашите първенци на града са 21 "специалиста". Да не ви отегчавам с други примери.Има достатъчно.Ама като си пееш Пенкеле,кой ли те слуша.За това няма да цъфнете и вържете.
  • Пи
   Питагор
   4 -2
   07:24, 24 ное 2019
   Ава кък може да сръвняваш амстердам с пърумай ва ти в ред ли са ва. В амстердам ниту един съветник да няма и кметя да е в отпуск 4 гудини сичку жъ си е ок ва. На пърумай му трябват най малко 100 съветника щото има сериозни прублеми ва ей митката започна грешну да ги ришава още от първите седмици на мандата си ва.В пърумай има най малку 100 човека дету са толкова умни чи мозъка им изтича от ушите ва а имаме само 21 съветника за тва не ни въри работата ако бяха повече досега щяхме да стигнем и подминем амсетрдам така чи после нивгъш няма да ни настигнат. Просто закона е такъв и нарочно уграничава броя съветници за да не може пърумай да просперира ва.
  • Хо
   Холандеца
   1 0
   23:25, 24 ное 2019
   Умишлено посочих като пример Амстердам,а не Ню Йорк или Берлин ,защото щяха да ме изкарат фашист.За другото си абсолютно точен Питагоре.Ще трябва да се промени ограничаващия закон,и най сетне и ние да се наредим на хорото,на масата де.Роднина ,милиционер,роднина,милиционер.Една дълга хубава маса.

Хороскоп за 24.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
24 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
24 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
24 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
24 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
24 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
24 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
24 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
24 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
24 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
24 фев 2020
Последни новини