4 °C

Сформирани бяха постоянните комисии към ОбС

На първата си редовна сесия новосформираният Общински съвет в Първомай определи своите постоянни комисии и техните ръководства и членове. Уговорката, направена от председателя Христо Вълчев е, че сесията ще бъде проведена по силата на стария правилник за дейността на Общинския съвет, тъй като новият е в процес на обществено обсъждане, публикуван е на сайта на общината и може да бъде приет едва на следващото заседание.

Постоянните комисии ще са 8. Три от тях ще бъдат председателствани от представители на на политическата група на БСП:

Комисията по Финанси, бюджет и стопански дейности се оглавява от Делян Караславов. Светозар Славчв е председател на Постоянната комисия по „Правни въпроси“, а Д-р Добрин Кръстев – ще отговаря за „Здравеопазване и социални дейности“.

ГЕРБ ще ръководят 2 от Постоянните комисии: очаквано Чавдар Здравчев поема „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“, а Милена Карадинева е председател на ПК „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“.

ПО една комисия оглавяват СДП, СДС и ДПС.

Дечко Петков от СДП председателства „Земеделието и горското стопанство и екология“, Илия Ганчев от СДС „Младежката и трудова заетост, спорт и туризъм“, а Мурад Али от ДПС - „Общинска собственост и инвестиции“.

Всички 20 общински съветници, без председателстващия, са заети в по две постоянни комисии.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  12
  123
  18 -9
  10:57, 22 ное 2019
  На първо четене изглежда много добре точните хора на точното място , дано работят за Първомай.
  • Ха
   Ха дано
   2 0
   09:23, 24 ное 2019
   Ха, дано, ама надали....
 • 2
  Wh
  Whatever
  13 -1
  12:56, 22 ное 2019
  паметен момент в история пЕрвомайская... Нейде там, на задния ред в сенките, един образ седи и гледа напред към светлината и това, което беше нявга негово.
 • 3
  Фо
  ФОТОГРАФ
  9 -2
  13:08, 22 ное 2019
  А още по в дъното един друг образ гледа със сантимент цирка в който и той по случайност участва еднократно
  • На
   на халос
   18 -1
   13:19, 22 ное 2019
   След като се отказа от общинския и съвет Асен се превърна в употребен ням зрител.
  • Ир
   Ирландеца
   8 -3
   21:11, 22 ное 2019
   Който и да си, имаш набито око...мерси, че ме забеляза. Отидох да видя колко граждани наистина се интересуват - останах разоарован. Бяхме само 3-4 цивилни :)
  • Фо
   Фотограф
   2 -1
   17:42, 23 ное 2019
   Моля, пак заповядай. Радвам се, че се припозна в коментара, тъй като беше точно за тебе.
 • 4
  !
  !
  25 0
  17:52, 22 ное 2019
  Карадинева председател на комисия!? Редовно закъснаваща за сесии и комисии и никога не вземаща отношение поради срамежливост или поскоро поради некомпетентност. Сега ще води комисии човек който никога не си е чел материалите за сесията. Така и не чуха гласът и в предния общински съвет и не само нейния
 • 5
  ?
  ?
  10 0
  21:05, 22 ное 2019
  И сега има хора като въпросната карадинева, които и преди и сега са само пълнеж на бройката съветници! Те са резултат на сбърканото събиране на преференции от роднини ,приятели,колеги и т н чрез което влизат съвсем неподходящи хора.А защо са там един Бог знае.
  • Ед
   Един от народа
   17 -1
   08:09, 23 ное 2019
   Защо са там ли? Може би, защото имат нереална преценка за себе си. Грешните хора на грешното място.Пасивното им участие в Общинския съвет разобличава "изключителните им ръководни и професионални качества". Удобно топло местенце, което да гали и подхранва егото им.Сега е сезона на мъглите, но мъглата в тези хора е всесезонна, целогодишна.Придават си значимост, която е несъвместима с тяхното интелектуално ниво!
  • До
   До един от народа.
   2 -14
   13:19, 23 ное 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 6
  До
  До копелето от народа
  1 -10
  15:21, 23 ное 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Хо
  Холандеца
  5 -1
  21:15, 23 ное 2019
  Общинският съвет на Амстердам се състои от 45 човека, на почти двумилионната столица.Първомай е от около 5000 жители, а нашите първенци на града са 21 "специалиста". Да не ви отегчавам с други примери.Има достатъчно.Ама като си пееш Пенкеле,кой ли те слуша.За това няма да цъфнете и вържете.
  • Пи
   Питагор
   4 -2
   07:24, 24 ное 2019
   Ава кък може да сръвняваш амстердам с пърумай ва ти в ред ли са ва. В амстердам ниту един съветник да няма и кметя да е в отпуск 4 гудини сичку жъ си е ок ва. На пърумай му трябват най малко 100 съветника щото има сериозни прублеми ва ей митката започна грешну да ги ришава още от първите седмици на мандата си ва.В пърумай има най малку 100 човека дету са толкова умни чи мозъка им изтича от ушите ва а имаме само 21 съветника за тва не ни въри работата ако бяха повече досега щяхме да стигнем и подминем амсетрдам така чи после нивгъш няма да ни настигнат. Просто закона е такъв и нарочно уграничава броя съветници за да не може пърумай да просперира ва.
  • Хо
   Холандеца
   1 0
   23:25, 24 ное 2019
   Умишлено посочих като пример Амстердам,а не Ню Йорк или Берлин ,защото щяха да ме изкарат фашист.За другото си абсолютно точен Питагоре.Ще трябва да се промени ограничаващия закон,и най сетне и ние да се наредим на хорото,на масата де.Роднина ,милиционер,роднина,милиционер.Една дълга хубава маса.

Хороскоп за 19.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
19 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
19 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
19 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
19 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
19 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
19 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
19 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
19 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
19 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
19 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
19 яну 2020
Последни новини