9 °C

Сформирани бяха постоянните комисии към ОбС

На първата си редовна сесия новосформираният Общински съвет в Първомай определи своите постоянни комисии и техните ръководства и членове. Уговорката, направена от председателя Христо Вълчев е, че сесията ще бъде проведена по силата на стария правилник за дейността на Общинския съвет, тъй като новият е в процес на обществено обсъждане, публикуван е на сайта на общината и може да бъде приет едва на следващото заседание.

Постоянните комисии ще са 8. Три от тях ще бъдат председателствани от представители на на политическата група на БСП:

Комисията по Финанси, бюджет и стопански дейности се оглавява от Делян Караславов. Светозар Славчв е председател на Постоянната комисия по „Правни въпроси“, а Д-р Добрин Кръстев – ще отговаря за „Здравеопазване и социални дейности“.

ГЕРБ ще ръководят 2 от Постоянните комисии: очаквано Чавдар Здравчев поема „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“, а Милена Карадинева е председател на ПК „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“.

ПО една комисия оглавяват СДП, СДС и ДПС.

Дечко Петков от СДП председателства „Земеделието и горското стопанство и екология“, Илия Ганчев от СДС „Младежката и трудова заетост, спорт и туризъм“, а Мурад Али от ДПС - „Общинска собственост и инвестиции“.

Всички 20 общински съветници, без председателстващия, са заети в по две постоянни комисии.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  12
  123
  18 -9
  10:57, 22 ное 2019
  На първо четене изглежда много добре точните хора на точното място , дано работят за Първомай.
  • Ха
   Ха дано
   2 0
   09:23, 24 ное 2019
   Ха, дано, ама надали....
 • 2
  Wh
  Whatever
  13 -1
  12:56, 22 ное 2019
  паметен момент в история пЕрвомайская... Нейде там, на задния ред в сенките, един образ седи и гледа напред към светлината и това, което беше нявга негово.
 • 3
  Фо
  ФОТОГРАФ
  9 -2
  13:08, 22 ное 2019
  А още по в дъното един друг образ гледа със сантимент цирка в който и той по случайност участва еднократно
  • На
   на халос
   18 -1
   13:19, 22 ное 2019
   След като се отказа от общинския и съвет Асен се превърна в употребен ням зрител.
  • Ир
   Ирландеца
   8 -3
   21:11, 22 ное 2019
   Който и да си, имаш набито око...мерси, че ме забеляза. Отидох да видя колко граждани наистина се интересуват - останах разоарован. Бяхме само 3-4 цивилни :)
  • Фо
   Фотограф
   2 -1
   17:42, 23 ное 2019
   Моля, пак заповядай. Радвам се, че се припозна в коментара, тъй като беше точно за тебе.
 • 4
  !
  !
  25 0
  17:52, 22 ное 2019
  Карадинева председател на комисия!? Редовно закъснаваща за сесии и комисии и никога не вземаща отношение поради срамежливост или поскоро поради некомпетентност. Сега ще води комисии човек който никога не си е чел материалите за сесията. Така и не чуха гласът и в предния общински съвет и не само нейния
 • 5
  ?
  ?
  10 0
  21:05, 22 ное 2019
  И сега има хора като въпросната карадинева, които и преди и сега са само пълнеж на бройката съветници! Те са резултат на сбърканото събиране на преференции от роднини ,приятели,колеги и т н чрез което влизат съвсем неподходящи хора.А защо са там един Бог знае.
  • Ед
   Един от народа
   17 -1
   08:09, 23 ное 2019
   Защо са там ли? Може би, защото имат нереална преценка за себе си. Грешните хора на грешното място.Пасивното им участие в Общинския съвет разобличава "изключителните им ръководни и професионални качества". Удобно топло местенце, което да гали и подхранва егото им.Сега е сезона на мъглите, но мъглата в тези хора е всесезонна, целогодишна.Придават си значимост, която е несъвместима с тяхното интелектуално ниво!
  • До
   До един от народа.
   2 -14
   13:19, 23 ное 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 6
  До
  До копелето от народа
  1 -10
  15:21, 23 ное 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Хо
  Холандеца
  5 -1
  21:15, 23 ное 2019
  Общинският съвет на Амстердам се състои от 45 човека, на почти двумилионната столица.Първомай е от около 5000 жители, а нашите първенци на града са 21 "специалиста". Да не ви отегчавам с други примери.Има достатъчно.Ама като си пееш Пенкеле,кой ли те слуша.За това няма да цъфнете и вържете.
  • Пи
   Питагор
   4 -2
   07:24, 24 ное 2019
   Ава кък може да сръвняваш амстердам с пърумай ва ти в ред ли са ва. В амстердам ниту един съветник да няма и кметя да е в отпуск 4 гудини сичку жъ си е ок ва. На пърумай му трябват най малко 100 съветника щото има сериозни прублеми ва ей митката започна грешну да ги ришава още от първите седмици на мандата си ва.В пърумай има най малку 100 човека дету са толкова умни чи мозъка им изтича от ушите ва а имаме само 21 съветника за тва не ни въри работата ако бяха повече досега щяхме да стигнем и подминем амсетрдам така чи после нивгъш няма да ни настигнат. Просто закона е такъв и нарочно уграничава броя съветници за да не може пърумай да просперира ва.
  • Хо
   Холандеца
   1 0
   23:25, 24 ное 2019
   Умишлено посочих като пример Амстердам,а не Ню Йорк или Берлин ,защото щяха да ме изкарат фашист.За другото си абсолютно точен Питагоре.Ще трябва да се промени ограничаващия закон,и най сетне и ние да се наредим на хорото,на масата де.Роднина ,милиционер,роднина,милиционер.Една дълга хубава маса.

Хороскоп за 14.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще е наситен на интересни занимания, зареждащи ви с положителни емоции. Природата също ще ви въздейства отпускащо и позитивно, не я пренебрегвайте. Здравословните проблеми е добре да се решават, търсейки съвет от специалист, а не по свое хрумване. Денят е благоприятен и за реализация на повече от идеите ви.
14 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Добронамерени сте към всички около вас и днес ще усетите ответните реакции на околните, които няма да останат безучастни към проблемите ви. На ваше разположение ще бъдат дори хора, които не познавате толкова добре и е възможно това леко да ви озадачи. Хората просто ви харесват и им се иска да ви помогнат. Очаквайте благоприятно разрешение на интимен въпрос.
14 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвидливостта ви е впечатляваща и ви спестява много разочарования. Благодарение на нея и разума си ще се окажете подготвени за нещата, които ви предстоят. Ако все пак нещо ви притеснява, потърсете подходящия човек, с когото да споделите болката си. Ще ви олекне на душата и по-бързо ще намерите решението му.
14 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днешният ден да не е от най-приятните ви напоследък. С повече усилия ще изпълнявате рутинните си задачи. Ще ви занимават мисли свързани с бъдещото и личния ви живот. Успявате да намерите разрешение на отдавна занимаващ ви проблем. Усилията ще бъдат възнаградени, а вечерта прекарана с любимия човек е най-добрият завършек на деня.
14 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели – излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
14 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви срещне с някого, интереса ви към когото е силен. Може да се сближите и опознаете повече, но преценете дали това е желанието ви. Не пренебрегвайте текущите си задачи, съдбата ви е подготвила приятна изненада. Усилията, които полагате дават резултат и скоро ще се радвате на придобивките си.
14 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В добро състояние на духа сте и ще останете незасегнати за вълнения и емоционални натоварвания. Ако можете излезте сред природата, или поне между приятни за вас хора. Разчитайте повече на себе си. Знаете как се прави това, живота ви е предлагал не един и два такива моменти.
14 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разширете кръгозора си и не гледайте едностранчиво на събитията покрай вас. С емоционалните си и прибързани действия само бихте усложнили нещата. Приведете се в нужната форма и си наложете добро поведение, очакват ви добри попадения. Те ще ви дадат сили и ще ви насочват към по-практични действия.
14 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За работа винаги има време, но днес дайте свобода на фантазиите си. И вие, и околните ще останете доволни, а и ще помогнете на онези, които търсят промяна. Всички нови начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
14 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Спокоен, изпълнен с ведро настроение ден. Може би сега е момента да обърнете повече внимание на семейството и дома си, и да си починете от външни контакти. Поговорете с любимия човек, помогнете му да се справи с проблемите. Не очаквайте да получите парите си, ако днес ги дадете на заем.
14 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
14 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви ще е изпълнен с емоции и събития. Обичате предизвикателствата и ще започнете нещо, което не сте правили досега. Възможно е да имате късмет при хазартни игри, но бъдете умерени и не прекалявайте. Ще се забавлявате. Обичате да давате, да помагате с желание и от сърце, и това не остава скрито от съдбата. Очаквайте бързи придобивки.
14 дек 2019
Последни новини