17 °C

Сформирани бяха постоянните комисии към ОбС

На първата си редовна сесия новосформираният Общински съвет в Първомай определи своите постоянни комисии и техните ръководства и членове. Уговорката, направена от председателя Христо Вълчев е, че сесията ще бъде проведена по силата на стария правилник за дейността на Общинския съвет, тъй като новият е в процес на обществено обсъждане, публикуван е на сайта на общината и може да бъде приет едва на следващото заседание.

Постоянните комисии ще са 8. Три от тях ще бъдат председателствани от представители на на политическата група на БСП:

Комисията по Финанси, бюджет и стопански дейности се оглавява от Делян Караславов. Светозар Славчв е председател на Постоянната комисия по „Правни въпроси“, а Д-р Добрин Кръстев – ще отговаря за „Здравеопазване и социални дейности“.

ГЕРБ ще ръководят 2 от Постоянните комисии: очаквано Чавдар Здравчев поема „Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси“, а Милена Карадинева е председател на ПК „Устройство на територията, строителство, транспорт, икономика, търговия и услуги“.

ПО една комисия оглавяват СДП, СДС и ДПС.

Дечко Петков от СДП председателства „Земеделието и горското стопанство и екология“, Илия Ганчев от СДС „Младежката и трудова заетост, спорт и туризъм“, а Мурад Али от ДПС - „Общинска собственост и инвестиции“.

Всички 20 общински съветници, без председателстващия, са заети в по две постоянни комисии.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  12
  123
  18 -9
  10:57, 22 ное 2019
  На първо четене изглежда много добре точните хора на точното място , дано работят за Първомай.
  • Ха
   Ха дано
   2 0
   09:23, 24 ное 2019
   Ха, дано, ама надали....
 • 2
  Wh
  Whatever
  13 -1
  12:56, 22 ное 2019
  паметен момент в история пЕрвомайская... Нейде там, на задния ред в сенките, един образ седи и гледа напред към светлината и това, което беше нявга негово.
 • 3
  Фо
  ФОТОГРАФ
  9 -2
  13:08, 22 ное 2019
  А още по в дъното един друг образ гледа със сантимент цирка в който и той по случайност участва еднократно
  • На
   на халос
   18 -1
   13:19, 22 ное 2019
   След като се отказа от общинския и съвет Асен се превърна в употребен ням зрител.
  • Ир
   Ирландеца
   8 -3
   21:11, 22 ное 2019
   Който и да си, имаш набито око...мерси, че ме забеляза. Отидох да видя колко граждани наистина се интересуват - останах разоарован. Бяхме само 3-4 цивилни :)
  • Фо
   Фотограф
   2 -1
   17:42, 23 ное 2019
   Моля, пак заповядай. Радвам се, че се припозна в коментара, тъй като беше точно за тебе.
 • 4
  !
  !
  25 0
  17:52, 22 ное 2019
  Карадинева председател на комисия!? Редовно закъснаваща за сесии и комисии и никога не вземаща отношение поради срамежливост или поскоро поради некомпетентност. Сега ще води комисии човек който никога не си е чел материалите за сесията. Така и не чуха гласът и в предния общински съвет и не само нейния
 • 5
  ?
  ?
  10 0
  21:05, 22 ное 2019
  И сега има хора като въпросната карадинева, които и преди и сега са само пълнеж на бройката съветници! Те са резултат на сбърканото събиране на преференции от роднини ,приятели,колеги и т н чрез което влизат съвсем неподходящи хора.А защо са там един Бог знае.
  • Ед
   Един от народа
   17 -1
   08:09, 23 ное 2019
   Защо са там ли? Може би, защото имат нереална преценка за себе си. Грешните хора на грешното място.Пасивното им участие в Общинския съвет разобличава "изключителните им ръководни и професионални качества". Удобно топло местенце, което да гали и подхранва егото им.Сега е сезона на мъглите, но мъглата в тези хора е всесезонна, целогодишна.Придават си значимост, която е несъвместима с тяхното интелектуално ниво!
  • До
   До един от народа.
   2 -14
   13:19, 23 ное 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 6
  До
  До копелето от народа
  1 -10
  15:21, 23 ное 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Хо
  Холандеца
  5 -1
  21:15, 23 ное 2019
  Общинският съвет на Амстердам се състои от 45 човека, на почти двумилионната столица.Първомай е от около 5000 жители, а нашите първенци на града са 21 "специалиста". Да не ви отегчавам с други примери.Има достатъчно.Ама като си пееш Пенкеле,кой ли те слуша.За това няма да цъфнете и вържете.
  • Пи
   Питагор
   4 -2
   07:24, 24 ное 2019
   Ава кък може да сръвняваш амстердам с пърумай ва ти в ред ли са ва. В амстердам ниту един съветник да няма и кметя да е в отпуск 4 гудини сичку жъ си е ок ва. На пърумай му трябват най малко 100 съветника щото има сериозни прублеми ва ей митката започна грешну да ги ришава още от първите седмици на мандата си ва.В пърумай има най малку 100 човека дету са толкова умни чи мозъка им изтича от ушите ва а имаме само 21 съветника за тва не ни въри работата ако бяха повече досега щяхме да стигнем и подминем амсетрдам така чи после нивгъш няма да ни настигнат. Просто закона е такъв и нарочно уграничава броя съветници за да не може пърумай да просперира ва.
  • Хо
   Холандеца
   1 0
   23:25, 24 ное 2019
   Умишлено посочих като пример Амстердам,а не Ню Йорк или Берлин ,защото щяха да ме изкарат фашист.За другото си абсолютно точен Питагоре.Ще трябва да се промени ограничаващия закон,и най сетне и ние да се наредим на хорото,на масата де.Роднина ,милиционер,роднина,милиционер.Една дълга хубава маса.

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
07 апр 2020
Последни новини