„ИстОрика“ с поредно национално признание

Изображение 1 от 2

    За пореден път славейковци доказаха, че са най-добри в това, което правят. Единствени представители от община Кърджали, учениците от Школата по история „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов бяха отличени с награди в XXVII национален конкурс „Родолюбие“ под наслов „140 години Търновска конституция“.

     Награждаването се състоя в историческата и духовна столица на България - Велико Търново на 8.10.2019 г. в залата на Учредителното събрание. Тримата ученици от Школата - Ангелина Ванчева, Адвие Салим и Кристиян Узунов от 12 клас, участваха с две презентации и едно есе, а наградите бяха връчени лично от председателя на Национален клуб „Родолюбие“  Янка Такева и главния експерт по история и цивилизация на МОН Радостина Николова, в присъствието на зам.министъра на МОН Таня Михайлова и кмета на община Велико Търново Даниел Панов.

     Освен от разработките, говорещи за родолюбие и патриотизъм, членовете на журито бяха изключително очаровани и от униформите на славейковци. В края на събитието бе съобщена и темата за следващата година.

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини