Засадиха дръвчета в двора на детска градина

По инициатива на УС на Настоятелството при ДГ „Осми март”  и с подкрепата на родители и учители  в двора на ДГ „Осми март” гр.Първомай бяха засадени общо 20 бр. дръвчета, дарени от Лицензиран овощен и декоративен разсадник „Фантазия” с.Драгойново, с управител г-н Ангел Атанасов. С цел младите дръвчета да бъдат опазени,  бяха поставени колчета, купени  с   минимална част от  средства  събраните от Настоятелството. Целта на тази инициатива е да се облагороди дворът и да се даде добър пример на малчуганите, че природата е част от нас.Засаждането на дърво е дейност, събрала смисълът на живота- да отгледаш и да оставиш на следващите поколения. Засятите в двора на детската градина дръвчета ще осигурят сянка, ще носят красота и спокойствие със своята зеленина, ще оставят трайна следа за нещо добро, а  може би и ще възпитат малчуганите в любов към природата.

УС на Настоятелството благодари на  г-н Ангел Атанасов, както и на всички родители, деца, учители, включили се в инициативата.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пи
    питащ
    5 -5
    21:49, 7 ное 2019
    Що за български език? ''Засадиха дръвчета........ '' КОИ са тези, които засаждат въпросните дръвчета-зелени човечета ,маймуни или ЧЛЕНОВЕНЕ НА УС НА.....? Глупаво и неразбираемо звучат заглавията и изреченията ,когато липсва дадена част от тях- в случая ПОДЛОГЪТ.
  • 2
    Хв
    Хвала
    9 -4
    04:59, 8 ное 2019
    Похвална инициатива. Но става тъжно. Щом е повод за информация в медия. Не е ли естествено постоянно да се засажда растителност около децата, не само с екологична, но и с възпитателна цел. Оградени с колчета били новите насаждения. Кой ще ги унищожи? Има ли там бездомни животни? Децата ли? Те не са ли със своите учителки и лелки. Не се ли възпитават да не унищожават???!!!
    • За
      Запозната
      10 0
      08:34, 8 ное 2019
      Всяка една година се засаждат дръвчета, но дойде ли вечер в детската градина става страшно. В късните часове е посетена от младежи, които рушат и чупят всичко наред. Сутрин картината е потресаваща- счупени прозорци, бутилки и каквото се сетите. А относно учителките и лелките те си гледат работата- дръвчетата не се чупят от малките деца.
  • 3
    Пъ
    Първомаец
    10 0
    07:41, 8 ное 2019
    Много станахте питащите, а малко правещите!
    Дръвчетата са с колчета, може би защото са млади и зимата ще ги счупи снега, дали е логично? :)
  • 4
    Ге
    Георги дебър
    3 0
    22:30, 9 ное 2019
    Браво наборе жив и здрав да си господ здраве да ти дава който дарява това заслужава.
Последни новини