Тормоз в детската градина, петгодишен системно наказван

Нов случай на агресия в детска градина, този път в Пловдив, където 5-годишно дете е било многократно наказвано да мие тоалетните. Било оставяно без закуска и задължено да стои право и да гледа, докато другите се хранят, съобщи Нова тв. 

Сигналът е подаден от родителите на детето, че миналата година синът им е бил малтретиран от една от помощник-възпитателките. Преди дни тя отново прояавила грубо отношение към детето им. Родителите твърдят, че синът им е системно тормозен. Последният случай е от миналата седмица.

„Нашето дете с още две дечица не са успели да заспят и съответно лелята е пренецила, че трябва да ги накаже. Било е време за следобедна закуска. Когато другите деца са се наяли, на нашето дете чак тогава му е позволено да седне да яде, но в последствие му е казано, че не заслужава десерт. Той беше много разстроен, когато го взехме от детската градина, плачеше”, обясни бащата на детето.

Преди година същата помощник-възпитателка отново наказала детето. Тогава още по-грубо. „Да мие пода в тоалетните, което детето ни го разказа един път, а тогава, когато ни го разказа на практика това е било вторият път, когато лелята го кара да прави това нещо”, допълни родителят.

Помощник-възпитателката Стефка Табакова отрече обвиненията. „Нямам вина, никаква вина. Не съм лишила детето от закуска. Беше станал на леглото и се смееше и аз му казах слез сега от леглото, той слезе, свали си гащите и започна да прави със задните си части неприлични движения към мен. И аз за да не гледат другите деца, защото започнаха да се смеят, го отстраних да седне на едно столче”, коментира Табакова.

Директорката поискала да освободи учителката и помощник-възпитателката. Свикала родителска среща. Присъствалите на нея родители твръдят, че тя заплашвала персонала със затвор и уволнения. Възмутени, родителите скочиха в защита на учителите. 

Източник: nova

Коментари в сайта

Последни новини