Пачелиев отрича да е убил фелдшера на Орешник

Бившият легионер Иван Пачелиев, който е обвинен за убийството на фелдшера в тополовградското с. Орешник, остава в ареста. Постоянната му мярка за задържане под стража на Окръжния съд в Ямбол беше потвърдена днес и на втора инстанция от Апелативния съд в Бургас, съобщава www.iskra.bg.

Пред съда Пачелиев е заявил, че не се признава за виновен. И че, ако е искал да се укрива, е нямало да бъде намерен в дома му от полицията.

Присъствието си в здравната служба в деня на убийството на 72-годишния Димитър Факиров, обяснил с това, че всяка сутрин ходи до кафе-машината, която се намирала точно до здравната служба в селото.

Въпреки, че има свидетели и видео записи, според адвокатът му нямало доказателства, че обвиненият е видян в близост до здравната служба по време, съответстващо на приблизителния час на извършеното престъпление. 

Иван Пачелиев е казал пред съда, че е страдал от тропическа болест, вследствие на което сега имал проблеми с всички стави, а в ареста не можел да се погрижи за здравето си. Затова и поискал по-лека мярка.

Според защитникът му нямало опасност той да се укрие, да повлияе на някой от свидетелите или да извърши ново престъпление.

Прокурорът по делото Любомир Петров обаче е бил категоричен, че легионерът е опасен и не трябва да бъде освобождаван от ареста.

Обвинението срещу Иван Пачелиев е  за убийството на медицинско лице, извършено при изпълнение на функцията му. Наказанието при доказване на вината е от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ре
    Реалист
    10 -1
    00:02, 18 окт 2019
    Явно, този е най удобен за скапаната прокуратура...
  • 2
    Пе
    Пейчо
    9 0
    08:44, 18 окт 2019
    При първото задържане цяло село му събраха пари за гаранцията, ако беше опасен никой намаше да си мръдне пръста за него, освен това е невероятно човека да наръга фелдшера 100 пъти с джобно ножче, ако иска да го убие е достатъчно да го удари веднъж. При толкова кръв да няма следи по дрехите също е невероятно. Подобно убийство навежда на мисълта за ритуално убийство характерно за еврейската общност. Човека стана неудобен след заплахите срещу израелския посланик.
  • 3
    .лиско
    3 0
    13:16, 18 окт 2019
    Съмнявам се, че това е убиеца.Този легионер ще убие с един удар и ще изчезне така, че никой няма да го намери
Последни новини