14 °C

Закупуването на имоти в Добри дол раздели общинските съветници в последното им заседание

Проекторешението относно възмездно придобиване право на собственост от Община Първомай на имоти, които са частна собственост в село Добри дол раздели общинския съвет в Първомай на два лагера по време на последното му  заседание.

В материала, внесен от зам.-кметът Димитър Недев се обяснява, че става дума за площад и парк, ползвани от местното население, които след 1990 година са реституирани. По-късно общинският съветник Красимир Ямалиев ги закупува.

Заместник-кметът Димитър Недев предлага на ОбС – Първомай да изкупи имотите „с цел възстановяване на площадно пространство с автоспирка, парк с чешма и паметник“.

С остро изказване по време на сесията излезе председателят на политическата група на БСП Светозар Славчев. Той припомни, че когато същият този имот беше част от обсъждането на промяната на бюджета на предишното заседание, бяха зададени редица въпроси. Според него не е изяснен посоченият мотив, че „целесъобразно имотите да се придобият от общината, поради това че местното население неведнъж е повдигало този въпрос…”, тъй като не съществува протокол за проведено събрание и обществено обсъждане на темата.

Според Славчев спорна остава и цената – 17 000 лв. Имотите са придобити за 7 000 лв, не са правени никакви подобрения, намират се в най-отдалеченото и малко населено място в общината. Той посочи още, че Ямалиев е направил предложение да продаде имотите си по справедлива пазарна цена, която е около 10800 лв., а общинският предлага по-висока цена.

За нас е неприемливо, недопустимо и неморално да се извършва правна сделка с действащ общински съветник, каза председателят на групата, като постави и запита: Защо този въпрос не се отложи и реши от следващото управление, което и да бъде то? Защо, ако ръководството на общината, счита че по този начин се решава толкова важен, дълготраен и належащ проблем, не е предвидило и включило още в началото на годината в Програмата за управление и разпореждане с недвижими имоти от 2019 год., а го предлагате сега? Защо бързате и защо с такъв ентусиазъм не предприехте действия за развитие на други въпроси, свързани със общинската собственост, например в с. Кутела, бившия лагер, за да може същия да се използва пълноценно като база за отдих и туризъм, за лагери и мероприятия за деца и ученици. 

Посочените аргументи не разколебаха мнозинството и с 14 гласа „за“ срещу 4 „против“ беше решено общината да закупи този имот на стойност 12 500 лв. С гласа си решението подкрепи и Маринка Бояджиева, която вече не е член на БСП.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  12
  123564
  10 -1
  16:52, 26 сеп 2019
  Браво,Краси!Показа им как се правят пари във властта!Не сега да се вайкат,а да потърсят отговорност от тез,които ти го продадоха навремето!!!!!
 • 2
  12
  123
  14 -13
  16:55, 26 сеп 2019
  Безсилие и хленч. БСП-тооо, яко сте по нанадолнището.
 • 3
  56
  567
  17 -4
  18:28, 26 сеп 2019
  Крадците Герб
 • 4
  Ба
  баба ви ***
  19 -4
  19:04, 26 сеп 2019
  Другари 4 години не спряхме да крадеме, подкрепяхме Папазов и нешия заместник кмет във всичките им далаверки .Превърнахме Фитлето в Бряговския Гергов .
  А сега сме надали вой до небето за какво за единия -Парапет. Имайте срама бе Върколаци.
  Идете дръпнете един качак на Бряговския язовир по другарски да се успокоим.
  • Шп
   Шпек
   12 -3
   19:37, 26 сеп 2019
   А ти кво предлагаш? Сички вкупом да крадат и да си мълчат ли? По-добре е когато едните крадат, другите да ги разобличават, а после - обратното. Едно е ясно - никой от тия, дето пак са се втурнали към властта, няма намерение да оправи ВАШИЯ живот. Само техния си ще оправят пак - и едните, и другите!
 • 5
  Тт
  Ттт
  11 0
  22:13, 26 сеп 2019
  Защо да коментираме, като веднага изтриване коментарите за определени лица?
 • 6
  До
  до редакцията
  19 -2
  22:22, 26 сеп 2019
  съжалявам, че избирателно премахвате коментари, които дори не съдържат обиди и пр. Страхливи и услужливи драскачи. Само оповестих деня и часа на предаването по Нова ТВ, в което истински журналисте ще се излъчат материала за кражбите и злоупотребите с власт на Дечко Петков.Това със сигурност ще си заслужава повече от тъмно жълтите ви изяви. Ако ще се пишете журналисти, другият път вие ни уведомете вие за подобни общественозначими предавания, а не с елементарни публикации и елементарните им коментари.
  • 12
   123
   16 -2
   22:37, 26 сеп 2019
   Може да пробвате да наложите на нова тв да спре предаването, така ще допринесете допълнително за комфорта на председателя и кмета.
 • 7
  Гр
  Гражданин
  9 -3
  07:05, 27 сеп 2019
  Красимир Ямалиев бил в листата на другаря Ганчев!!!!
  • !?
   !?
   3 -1
   08:26, 30 сеп 2019
   Ами ,че къде другаде да е !!! В джендър-помашката листа на Катето и Попето!!
   Къде е им е морала на Попови - докторката началник и съпруга веднага на избираема позиция за съветник ! Достойни кадри на Цв.Цв.
 • 8
  55
  555
  6 -6
  07:17, 27 сеп 2019
  Толкова омраза, злоба и заливане с мръсотия,бълване на какво ли не, което в голяма степен не е истина, няма другаде. Чувство за мярка...също няма. Но има някакви правила, колкото и някои да не искат. И е време някой да се сезира и да потърси отговорност от анонимните драскачи, които всъщност не са анонимни, само са се скрили зад екрана и така си мислят.
  Има някакви правила и при коментарите.
  • Ре
   Реално
   8 -3
   08:47, 27 сеп 2019
   Някой хора си мислят, че като пишат глупости за някой кандидат, ще променят мнението на изберателя ние сме малък град и знаем кой колко струва, и какво е направил за Първомай. Не се хабете.
  • Ку
   куйрук лакардия
   8 0
   20:00, 27 сеп 2019
   Речник на турските думи в българския език:
   Асен - от тюркски - "пъргав"
   кючук - " малък" ...... = Пъргавелко Малък
 • 9
  Це
  Цензура
  12 -3
  09:37, 27 сеп 2019
  Най - цензурираната медия. Далече от журналистиката. Платен слугинаж.
 • 10
  Ха
  Хаджи Иванчо
  5 -15
  14:35, 27 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 11
  Но
  Нова тв
  2 0
  09:26, 30 сеп 2019
  https://www.vbox7.com/play:fdb1292c2e


  Аферата в общината
 • 12
  От
  Отбор
  3 0
  22:27, 1 окт 2019
  Кмет-Папазов, зам. Кметове - Митков и Недев, председател общ. Съвет Д. Петков, зам. председател общ. съвет Маргарита Давчева ако има афера тия хора са знаели, не е виновен само кмета.

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
20 ное 2019
Последни новини