6 °C

Закупуването на имоти в Добри дол раздели общинските съветници в последното им заседание

Проекторешението относно възмездно придобиване право на собственост от Община Първомай на имоти, които са частна собственост в село Добри дол раздели общинския съвет в Първомай на два лагера по време на последното му  заседание.

В материала, внесен от зам.-кметът Димитър Недев се обяснява, че става дума за площад и парк, ползвани от местното население, които след 1990 година са реституирани. По-късно общинският съветник Красимир Ямалиев ги закупува.

Заместник-кметът Димитър Недев предлага на ОбС – Първомай да изкупи имотите „с цел възстановяване на площадно пространство с автоспирка, парк с чешма и паметник“.

С остро изказване по време на сесията излезе председателят на политическата група на БСП Светозар Славчев. Той припомни, че когато същият този имот беше част от обсъждането на промяната на бюджета на предишното заседание, бяха зададени редица въпроси. Според него не е изяснен посоченият мотив, че „целесъобразно имотите да се придобият от общината, поради това че местното население неведнъж е повдигало този въпрос…”, тъй като не съществува протокол за проведено събрание и обществено обсъждане на темата.

Според Славчев спорна остава и цената – 17 000 лв. Имотите са придобити за 7 000 лв, не са правени никакви подобрения, намират се в най-отдалеченото и малко населено място в общината. Той посочи още, че Ямалиев е направил предложение да продаде имотите си по справедлива пазарна цена, която е около 10800 лв., а общинският предлага по-висока цена.

За нас е неприемливо, недопустимо и неморално да се извършва правна сделка с действащ общински съветник, каза председателят на групата, като постави и запита: Защо този въпрос не се отложи и реши от следващото управление, което и да бъде то? Защо, ако ръководството на общината, счита че по този начин се решава толкова важен, дълготраен и належащ проблем, не е предвидило и включило още в началото на годината в Програмата за управление и разпореждане с недвижими имоти от 2019 год., а го предлагате сега? Защо бързате и защо с такъв ентусиазъм не предприехте действия за развитие на други въпроси, свързани със общинската собственост, например в с. Кутела, бившия лагер, за да може същия да се използва пълноценно като база за отдих и туризъм, за лагери и мероприятия за деца и ученици. 

Посочените аргументи не разколебаха мнозинството и с 14 гласа „за“ срещу 4 „против“ беше решено общината да закупи този имот на стойност 12 500 лв. С гласа си решението подкрепи и Маринка Бояджиева, която вече не е член на БСП.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  12
  123564
  10 -1
  16:52, 26 сеп 2019
  Браво,Краси!Показа им как се правят пари във властта!Не сега да се вайкат,а да потърсят отговорност от тез,които ти го продадоха навремето!!!!!
 • 2
  12
  123
  14 -13
  16:55, 26 сеп 2019
  Безсилие и хленч. БСП-тооо, яко сте по нанадолнището.
 • 3
  56
  567
  17 -4
  18:28, 26 сеп 2019
  Крадците Герб
 • 4
  Ба
  баба ви ***
  19 -4
  19:04, 26 сеп 2019
  Другари 4 години не спряхме да крадеме, подкрепяхме Папазов и нешия заместник кмет във всичките им далаверки .Превърнахме Фитлето в Бряговския Гергов .
  А сега сме надали вой до небето за какво за единия -Парапет. Имайте срама бе Върколаци.
  Идете дръпнете един качак на Бряговския язовир по другарски да се успокоим.
  • Шп
   Шпек
   12 -3
   19:37, 26 сеп 2019
   А ти кво предлагаш? Сички вкупом да крадат и да си мълчат ли? По-добре е когато едните крадат, другите да ги разобличават, а после - обратното. Едно е ясно - никой от тия, дето пак са се втурнали към властта, няма намерение да оправи ВАШИЯ живот. Само техния си ще оправят пак - и едните, и другите!
 • 5
  Тт
  Ттт
  11 0
  22:13, 26 сеп 2019
  Защо да коментираме, като веднага изтриване коментарите за определени лица?
 • 6
  До
  до редакцията
  20 -2
  22:22, 26 сеп 2019
  съжалявам, че избирателно премахвате коментари, които дори не съдържат обиди и пр. Страхливи и услужливи драскачи. Само оповестих деня и часа на предаването по Нова ТВ, в което истински журналисте ще се излъчат материала за кражбите и злоупотребите с власт на Дечко Петков.Това със сигурност ще си заслужава повече от тъмно жълтите ви изяви. Ако ще се пишете журналисти, другият път вие ни уведомете вие за подобни общественозначими предавания, а не с елементарни публикации и елементарните им коментари.
  • 12
   123
   16 -2
   22:37, 26 сеп 2019
   Може да пробвате да наложите на нова тв да спре предаването, така ще допринесете допълнително за комфорта на председателя и кмета.
 • 7
  Гр
  Гражданин
  9 -3
  07:05, 27 сеп 2019
  Красимир Ямалиев бил в листата на другаря Ганчев!!!!
  • !?
   !?
   3 -1
   08:26, 30 сеп 2019
   Ами ,че къде другаде да е !!! В джендър-помашката листа на Катето и Попето!!
   Къде е им е морала на Попови - докторката началник и съпруга веднага на избираема позиция за съветник ! Достойни кадри на Цв.Цв.
 • 8
  55
  555
  6 -6
  07:17, 27 сеп 2019
  Толкова омраза, злоба и заливане с мръсотия,бълване на какво ли не, което в голяма степен не е истина, няма другаде. Чувство за мярка...също няма. Но има някакви правила, колкото и някои да не искат. И е време някой да се сезира и да потърси отговорност от анонимните драскачи, които всъщност не са анонимни, само са се скрили зад екрана и така си мислят.
  Има някакви правила и при коментарите.
  • Ре
   Реално
   8 -3
   08:47, 27 сеп 2019
   Някой хора си мислят, че като пишат глупости за някой кандидат, ще променят мнението на изберателя ние сме малък град и знаем кой колко струва, и какво е направил за Първомай. Не се хабете.
  • Ку
   куйрук лакардия
   8 0
   20:00, 27 сеп 2019
   Речник на турските думи в българския език:
   Асен - от тюркски - "пъргав"
   кючук - " малък" ...... = Пъргавелко Малък
 • 9
  Це
  Цензура
  12 -3
  09:37, 27 сеп 2019
  Най - цензурираната медия. Далече от журналистиката. Платен слугинаж.
 • 10
  Ха
  Хаджи Иванчо
  5 -15
  14:35, 27 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 11
  Но
  Нова тв
  2 0
  09:26, 30 сеп 2019
  https://www.vbox7.com/play:fdb1292c2e


  Аферата в общината
 • 12
  От
  Отбор
  3 0
  22:27, 1 окт 2019
  Кмет-Папазов, зам. Кметове - Митков и Недев, председател общ. Съвет Д. Петков, зам. председател общ. съвет Маргарита Давчева ако има афера тия хора са знаели, не е виновен само кмета.

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успехи на деловия фронт очакват мнозина от вас днес. Прогнозите ви се потвърждават и това е съпроводено със съответните парични постъпления. Проявете повече въображение при интимните си забежки и ще се получи.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Партньорското доверие, което сте изградили ви дава повече свобода в действията, което не означава, че трябва да пренебрегвате мнението на колегите си. Ако се чувствате повече изнервени потърсете подходящо място, където да релаксирате, далече от шума и празнословието около вас.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате големи изисквания най-напред към себе си и след това към другите и това(последното) може да ви въведе в пререкания с доста хора. Прецизността е чудесно качество и си струва да го отстоявате, дори това да не се харесва на мнозина.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате в себе си желание за промяна и това от известно време доста ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и в никакъв случай не трябва да се поддавате на влиянието му. Затова заемете се с нещо, което може да ви е необходимо - например учете език.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес истински ще жадувате за малко свобода от ежедневните грижи. Направете нещо, което ви действа разтоварващо, без то да нарушава работния ви ритъм. Ще се почувствате ободрени от приятна вест. Ваши близки може би имат интересно предложение за вас. Нов проект може да ангажира вниманието ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С увереността и приветливото си излъчване внушавате добри усещания в околните. Имате енергия и сила, която ще ви стигне да се справите с всяка непредвидена ситуация. Работата от миналата седмица ще ви донесе успехи в делови план. Ще започнете действия, свързани с предстоящи промени в бита ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изпитвате необходимост от промяна, която ще насочите към нова дейност. Събитията ще благоприятстват амбициите ви, затова не се притеснявайте, а действайте. Постигнатото ще надхвърли очакванията ви. Бъдете постоянни и така напред.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще засилите вниманието си към въпрос или задача, от която може да извлечете ползи за себе си. Имате нюх за всичко, което би ви донесло изгода и бързи печалби. Спазвайте законите и реда, очевидно сте податливи на провокации днес. Някои от вас ще започнат нова работа, други ще пътуват служебно.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да останете безучастни към събитие, което привлича със значимостта си повече хора. Ще се включите в него и заради желанието си за изява, изпитвате необходимост да съветвате, показвате и насърчавате. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде неоценима.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Влечението ви към някого или нещо ще ви постави в зависимост и ще ви изправи пред избор. Това необичайно състояние за вас ще създаде затруднения в общуването и в тази връзка са възможни конфликти. Старанието ви ще бъде най-вече да не разочаровате себе си, но мислете и за онези, които милеят за вас.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Натоварен, но и ползотворен ден.Особено за онези, които са ангажирани в деловата сфера. Заложете на добре обмислено и мащабно настъпление. Вслушайте се в съветите на експертите и не пропускайте нито една подробност, която може да ви е полезна.Не се поддавайте на съмнения за интимния партньор.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
29 яну 2020
Последни новини