23 °C

Закупуването на имоти в Добри дол раздели общинските съветници в последното им заседание

Проекторешението относно възмездно придобиване право на собственост от Община Първомай на имоти, които са частна собственост в село Добри дол раздели общинския съвет в Първомай на два лагера по време на последното му  заседание.

В материала, внесен от зам.-кметът Димитър Недев се обяснява, че става дума за площад и парк, ползвани от местното население, които след 1990 година са реституирани. По-късно общинският съветник Красимир Ямалиев ги закупува.

Заместник-кметът Димитър Недев предлага на ОбС – Първомай да изкупи имотите „с цел възстановяване на площадно пространство с автоспирка, парк с чешма и паметник“.

С остро изказване по време на сесията излезе председателят на политическата група на БСП Светозар Славчев. Той припомни, че когато същият този имот беше част от обсъждането на промяната на бюджета на предишното заседание, бяха зададени редица въпроси. Според него не е изяснен посоченият мотив, че „целесъобразно имотите да се придобият от общината, поради това че местното население неведнъж е повдигало този въпрос…”, тъй като не съществува протокол за проведено събрание и обществено обсъждане на темата.

Според Славчев спорна остава и цената – 17 000 лв. Имотите са придобити за 7 000 лв, не са правени никакви подобрения, намират се в най-отдалеченото и малко населено място в общината. Той посочи още, че Ямалиев е направил предложение да продаде имотите си по справедлива пазарна цена, която е около 10800 лв., а общинският предлага по-висока цена.

За нас е неприемливо, недопустимо и неморално да се извършва правна сделка с действащ общински съветник, каза председателят на групата, като постави и запита: Защо този въпрос не се отложи и реши от следващото управление, което и да бъде то? Защо, ако ръководството на общината, счита че по този начин се решава толкова важен, дълготраен и належащ проблем, не е предвидило и включило още в началото на годината в Програмата за управление и разпореждане с недвижими имоти от 2019 год., а го предлагате сега? Защо бързате и защо с такъв ентусиазъм не предприехте действия за развитие на други въпроси, свързани със общинската собственост, например в с. Кутела, бившия лагер, за да може същия да се използва пълноценно като база за отдих и туризъм, за лагери и мероприятия за деца и ученици. 

Посочените аргументи не разколебаха мнозинството и с 14 гласа „за“ срещу 4 „против“ беше решено общината да закупи този имот на стойност 12 500 лв. С гласа си решението подкрепи и Маринка Бояджиева, която вече не е член на БСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  12
  123564
  10 -1
  16:52, 26 сеп 2019
  Браво,Краси!Показа им как се правят пари във властта!Не сега да се вайкат,а да потърсят отговорност от тез,които ти го продадоха навремето!!!!!
 • 2
  12
  123
  14 -13
  16:55, 26 сеп 2019
  Безсилие и хленч. БСП-тооо, яко сте по нанадолнището.
 • 3
  56
  567
  17 -4
  18:28, 26 сеп 2019
  Крадците Герб
 • 4
  Ба
  баба ви ***
  19 -4
  19:04, 26 сеп 2019
  Другари 4 години не спряхме да крадеме, подкрепяхме Папазов и нешия заместник кмет във всичките им далаверки .Превърнахме Фитлето в Бряговския Гергов .
  А сега сме надали вой до небето за какво за единия -Парапет. Имайте срама бе Върколаци.
  Идете дръпнете един качак на Бряговския язовир по другарски да се успокоим.
  • Шп
   Шпек
   12 -3
   19:37, 26 сеп 2019
   А ти кво предлагаш? Сички вкупом да крадат и да си мълчат ли? По-добре е когато едните крадат, другите да ги разобличават, а после - обратното. Едно е ясно - никой от тия, дето пак са се втурнали към властта, няма намерение да оправи ВАШИЯ живот. Само техния си ще оправят пак - и едните, и другите!
 • 5
  Тт
  Ттт
  11 0
  22:13, 26 сеп 2019
  Защо да коментираме, като веднага изтриване коментарите за определени лица?
 • 6
  До
  до редакцията
  20 -2
  22:22, 26 сеп 2019
  съжалявам, че избирателно премахвате коментари, които дори не съдържат обиди и пр. Страхливи и услужливи драскачи. Само оповестих деня и часа на предаването по Нова ТВ, в което истински журналисте ще се излъчат материала за кражбите и злоупотребите с власт на Дечко Петков.Това със сигурност ще си заслужава повече от тъмно жълтите ви изяви. Ако ще се пишете журналисти, другият път вие ни уведомете вие за подобни общественозначими предавания, а не с елементарни публикации и елементарните им коментари.
  • 12
   123
   16 -2
   22:37, 26 сеп 2019
   Може да пробвате да наложите на нова тв да спре предаването, така ще допринесете допълнително за комфорта на председателя и кмета.
 • 7
  Гр
  Гражданин
  9 -3
  07:05, 27 сеп 2019
  Красимир Ямалиев бил в листата на другаря Ганчев!!!!
  • !?
   !?
   3 -1
   08:26, 30 сеп 2019
   Ами ,че къде другаде да е !!! В джендър-помашката листа на Катето и Попето!!
   Къде е им е морала на Попови - докторката началник и съпруга веднага на избираема позиция за съветник ! Достойни кадри на Цв.Цв.
 • 8
  55
  555
  6 -6
  07:17, 27 сеп 2019
  Толкова омраза, злоба и заливане с мръсотия,бълване на какво ли не, което в голяма степен не е истина, няма другаде. Чувство за мярка...също няма. Но има някакви правила, колкото и някои да не искат. И е време някой да се сезира и да потърси отговорност от анонимните драскачи, които всъщност не са анонимни, само са се скрили зад екрана и така си мислят.
  Има някакви правила и при коментарите.
  • Ре
   Реално
   8 -3
   08:47, 27 сеп 2019
   Някой хора си мислят, че като пишат глупости за някой кандидат, ще променят мнението на изберателя ние сме малък град и знаем кой колко струва, и какво е направил за Първомай. Не се хабете.
  • Ку
   куйрук лакардия
   8 0
   20:00, 27 сеп 2019
   Речник на турските думи в българския език:
   Асен - от тюркски - "пъргав"
   кючук - " малък" ...... = Пъргавелко Малък
 • 9
  Це
  Цензура
  12 -3
  09:37, 27 сеп 2019
  Най - цензурираната медия. Далече от журналистиката. Платен слугинаж.
 • 10
  Ха
  Хаджи Иванчо
  5 -15
  14:35, 27 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 11
  Но
  Нова тв
  2 0
  09:26, 30 сеп 2019
  https://www.vbox7.com/play:fdb1292c2e


  Аферата в общината
 • 12
  От
  Отбор
  3 0
  22:27, 1 окт 2019
  Кмет-Папазов, зам. Кметове - Митков и Недев, председател общ. Съвет Д. Петков, зам. председател общ. съвет Маргарита Давчева ако има афера тия хора са знаели, не е виновен само кмета.

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини