20 °C

Закупуването на имоти в Добри дол раздели общинските съветници в последното им заседание

Проекторешението относно възмездно придобиване право на собственост от Община Първомай на имоти, които са частна собственост в село Добри дол раздели общинския съвет в Първомай на два лагера по време на последното му  заседание.

В материала, внесен от зам.-кметът Димитър Недев се обяснява, че става дума за площад и парк, ползвани от местното население, които след 1990 година са реституирани. По-късно общинският съветник Красимир Ямалиев ги закупува.

Заместник-кметът Димитър Недев предлага на ОбС – Първомай да изкупи имотите „с цел възстановяване на площадно пространство с автоспирка, парк с чешма и паметник“.

С остро изказване по време на сесията излезе председателят на политическата група на БСП Светозар Славчев. Той припомни, че когато същият този имот беше част от обсъждането на промяната на бюджета на предишното заседание, бяха зададени редица въпроси. Според него не е изяснен посоченият мотив, че „целесъобразно имотите да се придобият от общината, поради това че местното население неведнъж е повдигало този въпрос…”, тъй като не съществува протокол за проведено събрание и обществено обсъждане на темата.

Според Славчев спорна остава и цената – 17 000 лв. Имотите са придобити за 7 000 лв, не са правени никакви подобрения, намират се в най-отдалеченото и малко населено място в общината. Той посочи още, че Ямалиев е направил предложение да продаде имотите си по справедлива пазарна цена, която е около 10800 лв., а общинският предлага по-висока цена.

За нас е неприемливо, недопустимо и неморално да се извършва правна сделка с действащ общински съветник, каза председателят на групата, като постави и запита: Защо този въпрос не се отложи и реши от следващото управление, което и да бъде то? Защо, ако ръководството на общината, счита че по този начин се решава толкова важен, дълготраен и належащ проблем, не е предвидило и включило още в началото на годината в Програмата за управление и разпореждане с недвижими имоти от 2019 год., а го предлагате сега? Защо бързате и защо с такъв ентусиазъм не предприехте действия за развитие на други въпроси, свързани със общинската собственост, например в с. Кутела, бившия лагер, за да може същия да се използва пълноценно като база за отдих и туризъм, за лагери и мероприятия за деца и ученици. 

Посочените аргументи не разколебаха мнозинството и с 14 гласа „за“ срещу 4 „против“ беше решено общината да закупи този имот на стойност 12 500 лв. С гласа си решението подкрепи и Маринка Бояджиева, която вече не е член на БСП.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  12
  123564
  10 -1
  16:52, 26 сеп 2019
  Браво,Краси!Показа им как се правят пари във властта!Не сега да се вайкат,а да потърсят отговорност от тез,които ти го продадоха навремето!!!!!
 • 2
  12
  123
  14 -13
  16:55, 26 сеп 2019
  Безсилие и хленч. БСП-тооо, яко сте по нанадолнището.
 • 3
  56
  567
  17 -4
  18:28, 26 сеп 2019
  Крадците Герб
 • 4
  Ба
  баба ви ***
  19 -4
  19:04, 26 сеп 2019
  Другари 4 години не спряхме да крадеме, подкрепяхме Папазов и нешия заместник кмет във всичките им далаверки .Превърнахме Фитлето в Бряговския Гергов .
  А сега сме надали вой до небето за какво за единия -Парапет. Имайте срама бе Върколаци.
  Идете дръпнете един качак на Бряговския язовир по другарски да се успокоим.
  • Шп
   Шпек
   12 -3
   19:37, 26 сеп 2019
   А ти кво предлагаш? Сички вкупом да крадат и да си мълчат ли? По-добре е когато едните крадат, другите да ги разобличават, а после - обратното. Едно е ясно - никой от тия, дето пак са се втурнали към властта, няма намерение да оправи ВАШИЯ живот. Само техния си ще оправят пак - и едните, и другите!
 • 5
  Тт
  Ттт
  10 0
  22:13, 26 сеп 2019
  Защо да коментираме, като веднага изтриване коментарите за определени лица?
 • 6
  До
  до редакцията
  19 -2
  22:22, 26 сеп 2019
  съжалявам, че избирателно премахвате коментари, които дори не съдържат обиди и пр. Страхливи и услужливи драскачи. Само оповестих деня и часа на предаването по Нова ТВ, в което истински журналисте ще се излъчат материала за кражбите и злоупотребите с власт на Дечко Петков.Това със сигурност ще си заслужава повече от тъмно жълтите ви изяви. Ако ще се пишете журналисти, другият път вие ни уведомете вие за подобни общественозначими предавания, а не с елементарни публикации и елементарните им коментари.
  • 12
   123
   16 -1
   22:37, 26 сеп 2019
   Може да пробвате да наложите на нова тв да спре предаването, така ще допринесете допълнително за комфорта на председателя и кмета.
 • 7
  Гр
  Гражданин
  9 -3
  07:05, 27 сеп 2019
  Красимир Ямалиев бил в листата на другаря Ганчев!!!!
  • !?
   !?
   3 -1
   08:26, 30 сеп 2019
   Ами ,че къде другаде да е !!! В джендър-помашката листа на Катето и Попето!!
   Къде е им е морала на Попови - докторката началник и съпруга веднага на избираема позиция за съветник ! Достойни кадри на Цв.Цв.
 • 8
  55
  555
  6 -6
  07:17, 27 сеп 2019
  Толкова омраза, злоба и заливане с мръсотия,бълване на какво ли не, което в голяма степен не е истина, няма другаде. Чувство за мярка...също няма. Но има някакви правила, колкото и някои да не искат. И е време някой да се сезира и да потърси отговорност от анонимните драскачи, които всъщност не са анонимни, само са се скрили зад екрана и така си мислят.
  Има някакви правила и при коментарите.
  • Ре
   Реално
   8 -3
   08:47, 27 сеп 2019
   Някой хора си мислят, че като пишат глупости за някой кандидат, ще променят мнението на изберателя ние сме малък град и знаем кой колко струва, и какво е направил за Първомай. Не се хабете.
  • Ку
   куйрук лакардия
   8 0
   20:00, 27 сеп 2019
   Речник на турските думи в българския език:
   Асен - от тюркски - "пъргав"
   кючук - " малък" ...... = Пъргавелко Малък
 • 9
  Це
  Цензура
  12 -3
  09:37, 27 сеп 2019
  Най - цензурираната медия. Далече от журналистиката. Платен слугинаж.
 • 10
  Ха
  Хаджи Иванчо
  5 -15
  14:35, 27 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 11
  Но
  Нова тв
  2 0
  09:26, 30 сеп 2019
  https://www.vbox7.com/play:fdb1292c2e


  Аферата в общината
 • 12
  От
  Отбор
  3 0
  22:27, 1 окт 2019
  Кмет-Папазов, зам. Кметове - Митков и Недев, председател общ. Съвет Д. Петков, зам. председател общ. съвет Маргарита Давчева ако има афера тия хора са знаели, не е виновен само кмета.

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини