26 °C

Закупуването на имоти в Добри дол раздели общинските съветници в последното им заседание

Проекторешението относно възмездно придобиване право на собственост от Община Първомай на имоти, които са частна собственост в село Добри дол раздели общинския съвет в Първомай на два лагера по време на последното му  заседание.

В материала, внесен от зам.-кметът Димитър Недев се обяснява, че става дума за площад и парк, ползвани от местното население, които след 1990 година са реституирани. По-късно общинският съветник Красимир Ямалиев ги закупува.

Заместник-кметът Димитър Недев предлага на ОбС – Първомай да изкупи имотите „с цел възстановяване на площадно пространство с автоспирка, парк с чешма и паметник“.

С остро изказване по време на сесията излезе председателят на политическата група на БСП Светозар Славчев. Той припомни, че когато същият този имот беше част от обсъждането на промяната на бюджета на предишното заседание, бяха зададени редица въпроси. Според него не е изяснен посоченият мотив, че „целесъобразно имотите да се придобият от общината, поради това че местното население неведнъж е повдигало този въпрос…”, тъй като не съществува протокол за проведено събрание и обществено обсъждане на темата.

Според Славчев спорна остава и цената – 17 000 лв. Имотите са придобити за 7 000 лв, не са правени никакви подобрения, намират се в най-отдалеченото и малко населено място в общината. Той посочи още, че Ямалиев е направил предложение да продаде имотите си по справедлива пазарна цена, която е около 10800 лв., а общинският предлага по-висока цена.

За нас е неприемливо, недопустимо и неморално да се извършва правна сделка с действащ общински съветник, каза председателят на групата, като постави и запита: Защо този въпрос не се отложи и реши от следващото управление, което и да бъде то? Защо, ако ръководството на общината, счита че по този начин се решава толкова важен, дълготраен и належащ проблем, не е предвидило и включило още в началото на годината в Програмата за управление и разпореждане с недвижими имоти от 2019 год., а го предлагате сега? Защо бързате и защо с такъв ентусиазъм не предприехте действия за развитие на други въпроси, свързани със общинската собственост, например в с. Кутела, бившия лагер, за да може същия да се използва пълноценно като база за отдих и туризъм, за лагери и мероприятия за деца и ученици. 

Посочените аргументи не разколебаха мнозинството и с 14 гласа „за“ срещу 4 „против“ беше решено общината да закупи този имот на стойност 12 500 лв. С гласа си решението подкрепи и Маринка Бояджиева, която вече не е член на БСП.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  12
  123564
  10 -1
  16:52, 26 сеп 2019
  Браво,Краси!Показа им как се правят пари във властта!Не сега да се вайкат,а да потърсят отговорност от тез,които ти го продадоха навремето!!!!!
 • 2
  12
  123
  14 -13
  16:55, 26 сеп 2019
  Безсилие и хленч. БСП-тооо, яко сте по нанадолнището.
 • 3
  56
  567
  17 -4
  18:28, 26 сеп 2019
  Крадците Герб
 • 4
  Ба
  баба ви ***
  19 -4
  19:04, 26 сеп 2019
  Другари 4 години не спряхме да крадеме, подкрепяхме Папазов и нешия заместник кмет във всичките им далаверки .Превърнахме Фитлето в Бряговския Гергов .
  А сега сме надали вой до небето за какво за единия -Парапет. Имайте срама бе Върколаци.
  Идете дръпнете един качак на Бряговския язовир по другарски да се успокоим.
  • Шп
   Шпек
   12 -3
   19:37, 26 сеп 2019
   А ти кво предлагаш? Сички вкупом да крадат и да си мълчат ли? По-добре е когато едните крадат, другите да ги разобличават, а после - обратното. Едно е ясно - никой от тия, дето пак са се втурнали към властта, няма намерение да оправи ВАШИЯ живот. Само техния си ще оправят пак - и едните, и другите!
 • 5
  Тт
  Ттт
  11 0
  22:13, 26 сеп 2019
  Защо да коментираме, като веднага изтриване коментарите за определени лица?
 • 6
  До
  до редакцията
  20 -2
  22:22, 26 сеп 2019
  съжалявам, че избирателно премахвате коментари, които дори не съдържат обиди и пр. Страхливи и услужливи драскачи. Само оповестих деня и часа на предаването по Нова ТВ, в което истински журналисте ще се излъчат материала за кражбите и злоупотребите с власт на Дечко Петков.Това със сигурност ще си заслужава повече от тъмно жълтите ви изяви. Ако ще се пишете журналисти, другият път вие ни уведомете вие за подобни общественозначими предавания, а не с елементарни публикации и елементарните им коментари.
  • 12
   123
   16 -2
   22:37, 26 сеп 2019
   Може да пробвате да наложите на нова тв да спре предаването, така ще допринесете допълнително за комфорта на председателя и кмета.
 • 7
  Гр
  Гражданин
  9 -3
  07:05, 27 сеп 2019
  Красимир Ямалиев бил в листата на другаря Ганчев!!!!
  • !?
   !?
   3 -1
   08:26, 30 сеп 2019
   Ами ,че къде другаде да е !!! В джендър-помашката листа на Катето и Попето!!
   Къде е им е морала на Попови - докторката началник и съпруга веднага на избираема позиция за съветник ! Достойни кадри на Цв.Цв.
 • 8
  55
  555
  6 -6
  07:17, 27 сеп 2019
  Толкова омраза, злоба и заливане с мръсотия,бълване на какво ли не, което в голяма степен не е истина, няма другаде. Чувство за мярка...също няма. Но има някакви правила, колкото и някои да не искат. И е време някой да се сезира и да потърси отговорност от анонимните драскачи, които всъщност не са анонимни, само са се скрили зад екрана и така си мислят.
  Има някакви правила и при коментарите.
  • Ре
   Реално
   8 -3
   08:47, 27 сеп 2019
   Някой хора си мислят, че като пишат глупости за някой кандидат, ще променят мнението на изберателя ние сме малък град и знаем кой колко струва, и какво е направил за Първомай. Не се хабете.
  • Ку
   куйрук лакардия
   8 0
   20:00, 27 сеп 2019
   Речник на турските думи в българския език:
   Асен - от тюркски - "пъргав"
   кючук - " малък" ...... = Пъргавелко Малък
 • 9
  Це
  Цензура
  12 -3
  09:37, 27 сеп 2019
  Най - цензурираната медия. Далече от журналистиката. Платен слугинаж.
 • 10
  Ха
  Хаджи Иванчо
  5 -15
  14:35, 27 сеп 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 11
  Но
  Нова тв
  2 0
  09:26, 30 сеп 2019
  https://www.vbox7.com/play:fdb1292c2e


  Аферата в общината
 • 12
  От
  Отбор
  3 0
  22:27, 1 окт 2019
  Кмет-Папазов, зам. Кметове - Митков и Недев, председател общ. Съвет Д. Петков, зам. председател общ. съвет Маргарита Давчева ако има афера тия хора са знаели, не е виновен само кмета.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини