10 °C

Трима от "Колорит" с награди от национален конкурс на пожарната

    Трима възпитаници на хасковската школа по приложни изкуства "Колорит" към читалище "Заря" спечелиха награди от Национален конкурс за рисунка на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

    Конкурсът е на тема "Ние сме НАТО и помагаме при бедствия и пожари". Той е посветен на 15 години от членството на България в НАТО и 70 години от създаването на Министерски съвет.

    За участие в конкурса са били изпратени стотици рисунки на млади художници от цялата страна. Отличени са едва 7 творби. 3 от тях са на възпитаници на хасковската школа. На първо място е класирана творбата на 14-годишния Иван Николов. В произведението си той пресъздал ситуация на пожар. "Нарисувах жена с горяща коса, горящи сгради, символизиращи пожар и тъга", обясни младият художник.

    Специална награда получи 13-годишният Георги Тодоров, чиято рисунка ще бъде използвана за плакат за следващото издание на конкурса. 15-годишният Теодор Петров спечели поощрителна награда.

    Ръководителят на "Колорит" Веселина Делчева заяви, че е удовлетворена от отличията на тримата възпитаници на школата. Тя допълни, че това е един хубав повод за начало на новата учебна година.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      kико
      1 0
      09:04, 19 сеп 2019
      Браво на децата.А относно темата..Питали един пожарникар-,,Ти какво работиш,а той отговорил-Един ден спа после три дена почивам..ХА ХА ХА.
    • 2
      Со
      Сопаджиев
      0 0
      14:13, 19 сеп 2019
      КИКО ти ме развълнува с коментара си А дали това се отнася и за главния пожарникар на Републиката У нас всяко гущерче иска да стане голям крокодил а всеки пожарникар премиер
    Последни новини