29 °C

Община Първомай е сред първите

С Решение № 543 от 16 септември 2019 година Министерски съвет прие Доклад за напредъка по изпълнението на друго свое решение от 2017г. за приемане на списък с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат на портала за отворени данни.

Съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ), организациите от обществения сектор публикуват публичната информация, която събират, създават и поддържат, в отворен машинночетим формат, позволяващ повторна употреба. На основание чл. 156 и чл. 15г от ЗДОИ публикуването се извършва поетапно на Портала за отворени данни. От създаването на Портала за отворени данни (wvvw. opendata.government.bg) през месец ноември 2014 г. до неговото спиране и прехвърляне на http:;/old-Opendata.government.bg през месец февруари 2019 г. са създадени 501 профила и са публикувани общо 8927 набора от данни от 444 организации от обществения сектор.

Съгласно условията за ползване (лицензите) с най-висок дял са публикуваните набори от данни без ограничения (Creative Commons CCZero) - 8 279 бр.

Администрациите, които са публикували най-много набори от данни в профилите си в периода ноември 2014 г. - февруари 2019 г. са: Министерство на образованието и науката 414 бр., Община Лозница 124 бр., Община Троян 89 бр., Община Първомай - 85 бр., Община Летница - 84 бр. и Община Видин - 75 бр.

Копие от Решението е изпратено до Община Първомай, разписано от

министър-председателя Бойко Борисов и главния секретар на Министерски съвет Росен Кожухаров.

Това е безспорен успех за целия екип и най-вече за IT специалистите в Община Първомай.

Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  име
  15 -2
  10:18, 18 сеп 2019
  Заглавието е подвеждащо! Досега четящите сайта не сме били така грозно манипулирани! Ще ни обидите....
  • Ме
   Методи
   3 -11
   11:58, 18 сеп 2019
   Черногледи хора,аре стига вече с тая завист.Само п... Виж коментара
 • 2
  Ша
  шаро
  23 -3
  11:15, 18 сеп 2019
  По-голяма глупост не бях чел!Сред първите с какво,което да подобрява живота на хората в града?Аз не виждам такова нещо, освен боядисаните с 10 кила вар тротоари!За 12г няма никакво обществено строителство или частно за създаване на работни места ,няма и една улица асфалтирана изцяло-само кръпки,няма градски транспорт(то и няма как да го има в разделения ни град!)Това са част от факторите ,които влияят на обезлюдяването тукИ отчитайки тази градска среда и начин на живот населението в работоспособна възраст избяга от това вече умиращо място!
  • Кр
   Краси
   1 -18
   11:56, 18 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 11
   111
   4 -10
   12:58, 18 сеп 2019
   Ами просто не четеш. Когато имаш предварителна нег... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   22 0
   13:57, 18 сеп 2019
   Аз като човек работещ извън града няма как да не се съглася. За местните пишман бизнесмени труда на всички работници го приравняват като еднакъв, независимо, че едно нещо е общият работник, а друго е занаятчията, но за тях това няма значение. Та така реших да си продам труда в друг град, където го ценят. В Първомай повече пари се дават на роднини или сол тестиси без значение дали и колко акъл имат в главата. За това доста хора като мен пътуват всеки ден, защото нямаме нерви да работим за прости хора....
 • 3
  Nr
  nrb
  20 -5
  14:54, 18 сеп 2019
  В общината работят тай-бездарните папазови и миткови слугинажи.
 • 4
  It
  IT специалист
  13 -1
  07:39, 19 сеп 2019
  Не стига, че с подвеждащо заглавие, но и с невярна информация.
  Кои са тези IT специалисти в община Първомай хванати от кол и въже работещи за 500 лв. Какъв успех може да бъде публикуването на набор данни за един IT специалист?
  old-opendata.government.bg е изведен от употреба на 14.02.2019 г. Моля, използвайте новия портал на адрес data.egov.bg
  • Ар
   Архимед
   7 -2
   20:00, 19 сеп 2019
   Грамотния работи за себе си. Полуграмотния - държавна работа.
   Неграмотния е на гърба на грмотния.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини