12 °C

Община Първомай е сред първите

С Решение № 543 от 16 септември 2019 година Министерски съвет прие Доклад за напредъка по изпълнението на друго свое решение от 2017г. за приемане на списък с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат на портала за отворени данни.

Съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ), организациите от обществения сектор публикуват публичната информация, която събират, създават и поддържат, в отворен машинночетим формат, позволяващ повторна употреба. На основание чл. 156 и чл. 15г от ЗДОИ публикуването се извършва поетапно на Портала за отворени данни. От създаването на Портала за отворени данни (wvvw. opendata.government.bg) през месец ноември 2014 г. до неговото спиране и прехвърляне на http:;/old-Opendata.government.bg през месец февруари 2019 г. са създадени 501 профила и са публикувани общо 8927 набора от данни от 444 организации от обществения сектор.

Съгласно условията за ползване (лицензите) с най-висок дял са публикуваните набори от данни без ограничения (Creative Commons CCZero) - 8 279 бр.

Администрациите, които са публикували най-много набори от данни в профилите си в периода ноември 2014 г. - февруари 2019 г. са: Министерство на образованието и науката 414 бр., Община Лозница 124 бр., Община Троян 89 бр., Община Първомай - 85 бр., Община Летница - 84 бр. и Община Видин - 75 бр.

Копие от Решението е изпратено до Община Първомай, разписано от

министър-председателя Бойко Борисов и главния секретар на Министерски съвет Росен Кожухаров.

Това е безспорен успех за целия екип и най-вече за IT специалистите в Община Първомай.

Parvomai.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  име
  15 -2
  10:18, 18 сеп 2019
  Заглавието е подвеждащо! Досега четящите сайта не сме били така грозно манипулирани! Ще ни обидите....
  • Ме
   Методи
   3 -11
   11:58, 18 сеп 2019
   Черногледи хора,аре стига вече с тая завист.Само п... Виж коментара
 • 2
  Ша
  шаро
  23 -3
  11:15, 18 сеп 2019
  По-голяма глупост не бях чел!Сред първите с какво,което да подобрява живота на хората в града?Аз не виждам такова нещо, освен боядисаните с 10 кила вар тротоари!За 12г няма никакво обществено строителство или частно за създаване на работни места ,няма и една улица асфалтирана изцяло-само кръпки,няма градски транспорт(то и няма как да го има в разделения ни град!)Това са част от факторите ,които влияят на обезлюдяването тукИ отчитайки тази градска среда и начин на живот населението в работоспособна възраст избяга от това вече умиращо място!
  • Кр
   Краси
   1 -17
   11:56, 18 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 11
   111
   4 -10
   12:58, 18 сеп 2019
   Ами просто не четеш. Когато имаш предварителна нег... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   22 0
   13:57, 18 сеп 2019
   Аз като човек работещ извън града няма как да не се съглася. За местните пишман бизнесмени труда на всички работници го приравняват като еднакъв, независимо, че едно нещо е общият работник, а друго е занаятчията, но за тях това няма значение. Та така реших да си продам труда в друг град, където го ценят. В Първомай повече пари се дават на роднини или сол тестиси без значение дали и колко акъл имат в главата. За това доста хора като мен пътуват всеки ден, защото нямаме нерви да работим за прости хора....
 • 3
  Nr
  nrb
  20 -5
  14:54, 18 сеп 2019
  В общината работят тай-бездарните папазови и миткови слугинажи.
 • 4
  It
  IT специалист
  13 -1
  07:39, 19 сеп 2019
  Не стига, че с подвеждащо заглавие, но и с невярна информация.
  Кои са тези IT специалисти в община Първомай хванати от кол и въже работещи за 500 лв. Какъв успех може да бъде публикуването на набор данни за един IT специалист?
  old-opendata.government.bg е изведен от употреба на 14.02.2019 г. Моля, използвайте новия портал на адрес data.egov.bg
  • Ар
   Архимед
   7 -2
   20:00, 19 сеп 2019
   Грамотния работи за себе си. Полуграмотния - държавна работа.
   Неграмотния е на гърба на грмотния.

Хороскоп за 15.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
15.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
15.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
15.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
15.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
15.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
15.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
15.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
15.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
15.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
15.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
15.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
15.10.2019
Последни новини