14 °C

Община Първомай е сред първите

С Решение № 543 от 16 септември 2019 година Министерски съвет прие Доклад за напредъка по изпълнението на друго свое решение от 2017г. за приемане на списък с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат на портала за отворени данни.

Съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ), организациите от обществения сектор публикуват публичната информация, която събират, създават и поддържат, в отворен машинночетим формат, позволяващ повторна употреба. На основание чл. 156 и чл. 15г от ЗДОИ публикуването се извършва поетапно на Портала за отворени данни. От създаването на Портала за отворени данни (wvvw. opendata.government.bg) през месец ноември 2014 г. до неговото спиране и прехвърляне на http:;/old-Opendata.government.bg през месец февруари 2019 г. са създадени 501 профила и са публикувани общо 8927 набора от данни от 444 организации от обществения сектор.

Съгласно условията за ползване (лицензите) с най-висок дял са публикуваните набори от данни без ограничения (Creative Commons CCZero) - 8 279 бр.

Администрациите, които са публикували най-много набори от данни в профилите си в периода ноември 2014 г. - февруари 2019 г. са: Министерство на образованието и науката 414 бр., Община Лозница 124 бр., Община Троян 89 бр., Община Първомай - 85 бр., Община Летница - 84 бр. и Община Видин - 75 бр.

Копие от Решението е изпратено до Община Първомай, разписано от

министър-председателя Бойко Борисов и главния секретар на Министерски съвет Росен Кожухаров.

Това е безспорен успех за целия екип и най-вече за IT специалистите в Община Първомай.

Parvomai.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  име
  15 -2
  10:18, 18 сеп 2019
  Заглавието е подвеждащо! Досега четящите сайта не сме били така грозно манипулирани! Ще ни обидите....
  • Ме
   Методи
   3 -11
   11:58, 18 сеп 2019
   Черногледи хора,аре стига вече с тая завист.Само п... Виж коментара
 • 2
  Ша
  шаро
  23 -3
  11:15, 18 сеп 2019
  По-голяма глупост не бях чел!Сред първите с какво,което да подобрява живота на хората в града?Аз не виждам такова нещо, освен боядисаните с 10 кила вар тротоари!За 12г няма никакво обществено строителство или частно за създаване на работни места ,няма и една улица асфалтирана изцяло-само кръпки,няма градски транспорт(то и няма как да го има в разделения ни град!)Това са част от факторите ,които влияят на обезлюдяването тукИ отчитайки тази градска среда и начин на живот населението в работоспособна възраст избяга от това вече умиращо място!
  • Кр
   Краси
   1 -18
   11:56, 18 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 11
   111
   4 -10
   12:58, 18 сеп 2019
   Ами просто не четеш. Когато имаш предварителна нег... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   22 0
   13:57, 18 сеп 2019
   Аз като човек работещ извън града няма как да не се съглася. За местните пишман бизнесмени труда на всички работници го приравняват като еднакъв, независимо, че едно нещо е общият работник, а друго е занаятчията, но за тях това няма значение. Та така реших да си продам труда в друг град, където го ценят. В Първомай повече пари се дават на роднини или сол тестиси без значение дали и колко акъл имат в главата. За това доста хора като мен пътуват всеки ден, защото нямаме нерви да работим за прости хора....
 • 3
  Nr
  nrb
  20 -5
  14:54, 18 сеп 2019
  В общината работят тай-бездарните папазови и миткови слугинажи.
 • 4
  It
  IT специалист
  13 -1
  07:39, 19 сеп 2019
  Не стига, че с подвеждащо заглавие, но и с невярна информация.
  Кои са тези IT специалисти в община Първомай хванати от кол и въже работещи за 500 лв. Какъв успех може да бъде публикуването на набор данни за един IT специалист?
  old-opendata.government.bg е изведен от употреба на 14.02.2019 г. Моля, използвайте новия портал на адрес data.egov.bg
  • Ар
   Архимед
   7 -2
   20:00, 19 сеп 2019
   Грамотния работи за себе си. Полуграмотния - държавна работа.
   Неграмотния е на гърба на грмотния.

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
23 фев 2020
Последни новини