0 °C

Община Първомай е сред първите

С Решение № 543 от 16 септември 2019 година Министерски съвет прие Доклад за напредъка по изпълнението на друго свое решение от 2017г. за приемане на списък с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат на портала за отворени данни.

Съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ), организациите от обществения сектор публикуват публичната информация, която събират, създават и поддържат, в отворен машинночетим формат, позволяващ повторна употреба. На основание чл. 156 и чл. 15г от ЗДОИ публикуването се извършва поетапно на Портала за отворени данни. От създаването на Портала за отворени данни (wvvw. opendata.government.bg) през месец ноември 2014 г. до неговото спиране и прехвърляне на http:;/old-Opendata.government.bg през месец февруари 2019 г. са създадени 501 профила и са публикувани общо 8927 набора от данни от 444 организации от обществения сектор.

Съгласно условията за ползване (лицензите) с най-висок дял са публикуваните набори от данни без ограничения (Creative Commons CCZero) - 8 279 бр.

Администрациите, които са публикували най-много набори от данни в профилите си в периода ноември 2014 г. - февруари 2019 г. са: Министерство на образованието и науката 414 бр., Община Лозница 124 бр., Община Троян 89 бр., Община Първомай - 85 бр., Община Летница - 84 бр. и Община Видин - 75 бр.

Копие от Решението е изпратено до Община Първомай, разписано от

министър-председателя Бойко Борисов и главния секретар на Министерски съвет Росен Кожухаров.

Това е безспорен успех за целия екип и най-вече за IT специалистите в Община Първомай.

Parvomai.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  име
  15 -2
  10:18, 18 сеп 2019
  Заглавието е подвеждащо! Досега четящите сайта не сме били така грозно манипулирани! Ще ни обидите....
  • Ме
   Методи
   3 -11
   11:58, 18 сеп 2019
   Черногледи хора,аре стига вече с тая завист.Само п... Виж коментара
 • 2
  Ша
  шаро
  23 -3
  11:15, 18 сеп 2019
  По-голяма глупост не бях чел!Сред първите с какво,което да подобрява живота на хората в града?Аз не виждам такова нещо, освен боядисаните с 10 кила вар тротоари!За 12г няма никакво обществено строителство или частно за създаване на работни места ,няма и една улица асфалтирана изцяло-само кръпки,няма градски транспорт(то и няма как да го има в разделения ни град!)Това са част от факторите ,които влияят на обезлюдяването тукИ отчитайки тази градска среда и начин на живот населението в работоспособна възраст избяга от това вече умиращо място!
  • Кр
   Краси
   1 -17
   11:56, 18 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 11
   111
   4 -10
   12:58, 18 сеп 2019
   Ами просто не четеш. Когато имаш предварителна нег... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   22 0
   13:57, 18 сеп 2019
   Аз като човек работещ извън града няма как да не се съглася. За местните пишман бизнесмени труда на всички работници го приравняват като еднакъв, независимо, че едно нещо е общият работник, а друго е занаятчията, но за тях това няма значение. Та така реших да си продам труда в друг град, където го ценят. В Първомай повече пари се дават на роднини или сол тестиси без значение дали и колко акъл имат в главата. За това доста хора като мен пътуват всеки ден, защото нямаме нерви да работим за прости хора....
 • 3
  Nr
  nrb
  20 -5
  14:54, 18 сеп 2019
  В общината работят тай-бездарните папазови и миткови слугинажи.
 • 4
  It
  IT специалист
  13 -1
  07:39, 19 сеп 2019
  Не стига, че с подвеждащо заглавие, но и с невярна информация.
  Кои са тези IT специалисти в община Първомай хванати от кол и въже работещи за 500 лв. Какъв успех може да бъде публикуването на набор данни за един IT специалист?
  old-opendata.government.bg е изведен от употреба на 14.02.2019 г. Моля, използвайте новия портал на адрес data.egov.bg
  • Ар
   Архимед
   7 -2
   20:00, 19 сеп 2019
   Грамотния работи за себе си. Полуграмотния - държавна работа.
   Неграмотния е на гърба на грмотния.

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
22 яну 2020
Последни новини