14 °C

Община Първомай е сред първите

С Решение № 543 от 16 септември 2019 година Министерски съвет прие Доклад за напредъка по изпълнението на друго свое решение от 2017г. за приемане на списък с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат на портала за отворени данни.

Съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ), организациите от обществения сектор публикуват публичната информация, която събират, създават и поддържат, в отворен машинночетим формат, позволяващ повторна употреба. На основание чл. 156 и чл. 15г от ЗДОИ публикуването се извършва поетапно на Портала за отворени данни. От създаването на Портала за отворени данни (wvvw. opendata.government.bg) през месец ноември 2014 г. до неговото спиране и прехвърляне на http:;/old-Opendata.government.bg през месец февруари 2019 г. са създадени 501 профила и са публикувани общо 8927 набора от данни от 444 организации от обществения сектор.

Съгласно условията за ползване (лицензите) с най-висок дял са публикуваните набори от данни без ограничения (Creative Commons CCZero) - 8 279 бр.

Администрациите, които са публикували най-много набори от данни в профилите си в периода ноември 2014 г. - февруари 2019 г. са: Министерство на образованието и науката 414 бр., Община Лозница 124 бр., Община Троян 89 бр., Община Първомай - 85 бр., Община Летница - 84 бр. и Община Видин - 75 бр.

Копие от Решението е изпратено до Община Първомай, разписано от

министър-председателя Бойко Борисов и главния секретар на Министерски съвет Росен Кожухаров.

Това е безспорен успех за целия екип и най-вече за IT специалистите в Община Първомай.

Parvomai.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Им
  име
  15 -2
  10:18, 18 сеп 2019
  Заглавието е подвеждащо! Досега четящите сайта не сме били така грозно манипулирани! Ще ни обидите....
  • Ме
   Методи
   3 -11
   11:58, 18 сеп 2019
   Черногледи хора,аре стига вече с тая завист.Само п... Виж коментара
 • 2
  Ша
  шаро
  23 -3
  11:15, 18 сеп 2019
  По-голяма глупост не бях чел!Сред първите с какво,което да подобрява живота на хората в града?Аз не виждам такова нещо, освен боядисаните с 10 кила вар тротоари!За 12г няма никакво обществено строителство или частно за създаване на работни места ,няма и една улица асфалтирана изцяло-само кръпки,няма градски транспорт(то и няма как да го има в разделения ни град!)Това са част от факторите ,които влияят на обезлюдяването тукИ отчитайки тази градска среда и начин на живот населението в работоспособна възраст избяга от това вече умиращо място!
  • Кр
   Краси
   1 -17
   11:56, 18 сеп 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 11
   111
   4 -10
   12:58, 18 сеп 2019
   Ами просто не четеш. Когато имаш предварителна нег... Виж коментара
  • Дж
   джонгата
   22 0
   13:57, 18 сеп 2019
   Аз като човек работещ извън града няма как да не се съглася. За местните пишман бизнесмени труда на всички работници го приравняват като еднакъв, независимо, че едно нещо е общият работник, а друго е занаятчията, но за тях това няма значение. Та така реших да си продам труда в друг град, където го ценят. В Първомай повече пари се дават на роднини или сол тестиси без значение дали и колко акъл имат в главата. За това доста хора като мен пътуват всеки ден, защото нямаме нерви да работим за прости хора....
 • 3
  Nr
  nrb
  20 -5
  14:54, 18 сеп 2019
  В общината работят тай-бездарните папазови и миткови слугинажи.
 • 4
  It
  IT специалист
  13 -1
  07:39, 19 сеп 2019
  Не стига, че с подвеждащо заглавие, но и с невярна информация.
  Кои са тези IT специалисти в община Първомай хванати от кол и въже работещи за 500 лв. Какъв успех може да бъде публикуването на набор данни за един IT специалист?
  old-opendata.government.bg е изведен от употреба на 14.02.2019 г. Моля, използвайте новия портал на адрес data.egov.bg
  • Ар
   Архимед
   7 -2
   20:00, 19 сеп 2019
   Грамотния работи за себе си. Полуграмотния - държавна работа.
   Неграмотния е на гърба на грмотния.

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
20 ное 2019
Последни новини