13 °C

Иванчева: Сценарият за преврата е кална историйка, родена от болен мозък. Печата

Подкрепа.

"Дума":

БСП подкрепя Мая Манолова за кмет на София

БСП в София подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата. Градската конференция на софийската организация прие решението категорично - 142 делегати гласуваха "за", двама се въздържаха. Единодушното делегатите приеха Калоян Паргов да е водач на листата за общински съветници на БСП.

След гласуването Паргов обяви, че оценява шансовете на Мая Манолова като значителни и допълни, че смяната на модела "ГЕРБ" трябва да започне именно от столицата. Решението, което днес взе Градската партийна конференция, е информирано, базирано на подкрепата и по-точно предпочитанията, които са изразили основните партийни организации, както и на съответните проучвания, които сме си направили до този момент, за да можем да излезем с най-доброто в София, категоричен бе лидерът на столичните социалисти.

Упълномощихме БСП София за среща с Мая Манолова, за да се намерят общите точки и политики от платформата ни за местните избори, обясни лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя допълни, че е имало общо 18 номинации за кандидати за кмет, 16 от тях са стигнали до конференцията, но днес са си направили самоотводи.

Скандал.

"24 часа":

Борисов обвърза шпионския скандал с покупката на F-16

Връзка между сделката за купуването на американски изтребители F-16 и развихрилия се шпионски скандал с Русия направи в сряда премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят отдели 15 минути в началото на правителственото заседание да коментира теми от последната седмица пред министрите - отношенията с Русия и ресора на Мария Габриел в новата Европейска комисия. Борисов често използва тази форма да изкаже мнението си пред телевизионните камери. Операторите снимат началото на заседанието, репортерите обаче нямат достъп до него.

"Няколко думи и за шпионския в кавички скандал с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, външно министерство реагира. Когато руски олигарси се опитват да правят проекти с нашите военни заводи, нашите служби работят заедно с партньорските.

Насилие.

"Монитор":

Лекарският съюз на среща с прокуратурата заради насилието

Ръководството на Българския лекарски съюз се срещна със заместниците на главния прокурор - Иван Гешев и Мария Шишкова по повод продължаващото насилие над медици, съобщиха от прокуратурата.

По време на срещата е бил обсъден и последният случай от края на миналата седмица , когато бяха нападнати лекари и медицински сестри от Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман" във Велико Търново. Обсъдено е било и създаването на съгласуван работещ механизъм и начините на прилагането на законовия инструментариум с цел защита на лекарите на работното им място.

Участниците в срещата са дискутирали и необходимостта от съвместни действия на институциите за промяна на обществените нагласи и възвръщане на доверието към работещите в системата на здравеопазването.

Преврат.

"Сега":

Десислава Иванчева: Сценарият за преврата е кална историйка, родена от болен мозък

"Поредният простичък елементарен сценарий - неудобни хора, борещи се със статуквото, събрани в една кална историйка, родена от болен мозък, пусната един час преди голям протест". Така бившият кмет на "Младост" и кандидат за кмет на София Десислава Иванчева определи сигнала за организиране на държавен преврат, в който беше замесено нейното име.

Сигналът беше внесен в прокуратурата от Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов - Чикагото. Бонев стана известен през 2014-а година, като сподвижник на Бисер Миланов-Петното.

"Моите наблюдения са, че Десислава Иванчева е взела 75 000 лв. Тя създава илюзия, че няма пари. Изведнъж стана диктатор. Иванчева и Георги Георгиев са по-фрапиращи случаи от Бисер Миланов. Очаквам удар от тях", заяви пред "Нова тв" Бонев, който в сигнала си твърди, че сред организаторите е и родният му баща.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини