Осама бин Ладен атакува Обама

Лидерът на международната терористична мрежа "Ал Кайда" Осама бин Ладен вчера изплува от сенките, за да нанесе силна атака по президента на САЩ Барак Обама, минути след като американският президент пристигна в Саудитска Арабия, за да започне своята съдбовна визита в Близкия изток, пише британският вестник "Таймс".

В навечерието на силно очакваното обръщение на Обама в Кайро към мюсюлманския свят, бин Ладен обвини американския лидер в "демонизиране на мюсюлманите" и в разпалване на омраза срещу Америка, подкрепяйки офанзивата на Пакистан срещу екстремистите в долината Сват.

Посланието на бин Ладен се появи само ден, след като неговият заместник Айман Зауахири се появи, за да атакува новия собственик на Белия дом. Анализатори казват, че двата записа подчертават нарастващото безпокойство на ръководството на "Ал Кайда" от пристигането на Обама на международната сцена на фона на тяхното намаляващо влияние върху разпадащата се терористична мрежа.

Докато Обама говореше с краля на Саудитска Арабия Абдула, местен новинарски канал разпространи по целия свят аудиозапис на лидера на "Ал Кайда". Това е третото публично послание на бин Ладен за тази година, но бе първото, в което той използва смъртоносен и заплашителен език срещу Обама, отбелязва изданието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини