16 °C

Панаирът и Празникът на тракийската народна музика в Първомай започват на 12 септември

Изображение 1 от 3

  Наесенява. Въпреки 32-33 –те градуса по обед. Предесените ги помня с това спeцифично ухание на печени чушки, косове, които се карат за зрънце грозде или презряла смокиня. В средата на септември се провеждаше, както и сега, традиционния есенен панаир в Първомай. Естествено най-чакан от децата – те искат да се люлеят на всички люлки, да скачат на батут, да се поблъскат на количките в лунапарка, да изпробват всички атракциони.

  Толкова много сергии примамват с лакомства – огромно разнообразие от локум, сушени плодове, ядки, печена ябълка на клечка, варена царевица,захарни петлета и т.н.Изобилие. Къделки със захарен памук и кехлибарени на цвят сусамки, ореховки и разни други. Изобилие от бонбони и сладкиши, димящи скари и студени напитки...

  Неволен е паралелът с панаира от детството на нашето поколение – детство без интернет, мобилни телефони, таблети, лаптопи и т.н. Чакахме с нетърпение, даваха ни по едно левче, обличахме новите дрешки и бегом там – при пъстрата магия.

  Сега различните люлки и атракции са средно между 3 и 5 лева. Започнаха да монтират съоръженията, а най-нетърпеливите вече изпробват.

  12,13 и 14 септември са датите, които обединяват панаира и Празника на трaкийската народна музика, който се провежда за двадесет и първи път. 13 състава ще представят най-новото от репертоара си. Ценителите безспорно очакват с нетърпение и участето на Иво Папазов /Ибряма/- музикант, който отдавна е познат извън пределите на България.

  Красимира Ст. Славова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ар
   Архимед
   20 -6
   07:14, 11 сеп 2019
   Напускайте града до понеделник
   • 43
    4321
    6 -16
    11:53, 11 сеп 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Пъ
    Първомай
    9 -5
    13:10, 11 сеп 2019
    То достатъчно млади хора го напускат стига толкова.
  • 2
   Ив
   Иван
   9 0
   08:11, 11 сеп 2019
   Даваха ни 1 левче, но и заплатите бяха 100 лв
  • 3
   Ар
   Архимед до 4321
   10 -4
   20:12, 11 сеп 2019
   Вече го напуснах. Следя от разстояние застоя в селото ви.
   • Дж
    джонгата
    8 -8
    08:20, 12 сеп 2019
    Изобщо не се ѝ връщай в селото НИ, от такива като теб наистина няма полза!
  • 4
   Ас
   Асен
   3 -1
   10:49, 12 сеп 2019
   Кога ще свири Иво Папазов?
   • 11
    111
    4 0
    11:39, 12 сеп 2019
    13 септември, 22,00 часа.
  • 5
   22
   22
   8 0
   17:57, 12 сеп 2019
   Хляб и зрелища. Разделяй и владей. Все римски постулати.
  • 6
   Ше
   Шекеровото коле
   9 -1
   20:58, 12 сеп 2019
   Бягайте далече от настъпващата цигания!

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини