Цвета Караянчева поведе шествие през Кърджали, хоро се изви над Водното огледало

Изображение 1 от 3

    Днес в Кърджали се изви най-дългото хоро по новия мост за „Възрожденци”. С него беше даден старта на проявите от втория ден на Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2019”, организиран от Областната администрация, Министерството на културата и Занаятчийската камара под патронажа та председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

    Шествието на фолклорните състави, участващи във фестивала бе поведено от Ученическия гвардейски отряд от Езиковата гимназия, който носеше  националния трибагреник. То тръгна от кръстовището на бул. „Христо Ботев” във „Възрожденци”.  Хорото започна точно над „Водното огледало”  и приключи до паметника на Васил Левски в центъра на града след около 45 минути.  Беше съпровождано от прочутия оркестър „101 каба гайди”. От началото до края го водеше председателят на Народното събрание и областен координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева. През цялото време тя високо развяваше българското знаме. До нея бяха се хванали  областният управител Никола Чанев и министърът на туризма Николина Ангелкова.  И те издържаха. На хорото бяха също заместник-областните управители Севда Камбурова и Леман Али. Стотици участници във фестивала и граждани се хванаха на хорото. Началото му беше на левия бряг на Водното огледало, а краят на десния бряг на Водното огледало. Когато стигна в центъра началото му беше пред Паметника на Васил Левски, а краят до кръстовището със светофарите на ул. „Републиканска”.

    Кърджалийци останаха възхитени от видяното, от ритмите, издръжливостта и пъстротата на хорото. На него за първи път имаше и международно участие – нашенско хоро тропна гръцката група, която участва във фолклорната програма. Публиката аплодираше участниците в хорото.

    Текст:Валери Ковачев

    Снимки:Арда нюз

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      13 -2
      15:34, 7 сеп 2019
      От инженер във фабрика за пластмасови ЩАЙГИ и с двойка по география до БЕКВОКАЛ на БОЙКО ето това е кариерата на дъвременния БАЙ ГАНьО
    • 2
      (:
      (:)
      9 0
      21:27, 7 сеп 2019
      Слабоумна селендурка.
    • 3
      По
      Порчо
      4 0
      21:29, 7 сеп 2019
      Цецо, Цецо, кат те знам къв инженер си, ме е страх да отида на лекар!
    • 4
      1
      1
      7 0
      22:47, 7 сеп 2019
      Каква хубава снимка са и турнали на госпожа гробарката , на пукнатините на моста потропва радостно хорце! Аналог на цялата разпадаща се държава, и хорото което играят всичките върху плещите ни!
    • 5
      Iv
      Ivan Ivanov
      1 0
      15:53, 8 сеп 2019
      Давайте Кърджалийки, вие сте номер едно, където идете все раздор и неразбории. Колко семейства изреваха от кърджалии, но идва вашият ред вече, време е.
    Последни новини