3 °C

Иван Гранитски и академиците Гюзелев и Сгурев гостуваха в Дебър

В навечерието на Съединението Иван Гранитски – директор на издателство „Захари Стоянов“ и академиците Гюзелев и Сгурев бяха гости на НЧ“Пробуда“ - Дебър.

Съвременни будители ги нарече Нели Атанасова – секретар на читалището, преди да им даде думата.

Иван Гранитски говори за значението на Съединението в нашата история и представи академиците.

Те също подчертаха важността на това толкова жадувано обединение и подчертаха, че за тези светли и героични дати за България трябва да се говори, за да има памет и у идните поколения.

Кметът на община Първомай Ангел Папазов в своето изказване, подкрепено с редица интересни примери, говори за героизма проявен преди и по време на събитията тогава, той каза, че трябва да помним историята си, но днес, когато създаваме нова – то тя трябва да е в дух на приятелство, разбирателство и мир.

Читалище „Пробуда“ получи подарък осигурен от кмета Папазов - нови книги на издателство „Захари Стоянов“.

Всички присъстващи също бяха изненадани с луксозно издание на „Дълг и чест“ с автори Антон Дончев и Васил Гюзелев, с автограф от академика.

Предстои представяне пред първомайска публика на нова книга на академик Сгурев, който е роден в Първомай, математик, работещ в областта на високите технологии и редактор на списание „Техно сфера“.Красимира Ст. Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  ?
  ?
  9 -1
  13:27, 3 сеп 2019
  Като публика освен Ангу Папазян имаше ли други?
 • 2
  Ар
  Архимед
  10 0
  20:23, 3 сеп 2019
  И пингвини да докарат Папаза ще е с тях на корицата.
 • 3
  Мъ
  Мъка
  10 0
  21:20, 3 сеп 2019
  Омръзна ни тоя!
 • 4
  Чу
  Чума по свинете
  10 0
  21:31, 3 сеп 2019
  Каква история създава Тоя!!!??? История за гибелта на съгражданите си, за упадъка на един град който той и кукловодите му превръщат в село , заселвано с разбукани украинки.
 • 5
  Чу
  Чукча Читатель
  8 0
  22:11, 3 сеп 2019
  Гранитски е хищна хиена. Усети отдавна, че Ангата поддава и периодично го посещава и му изтръсква джоба. Общинският бюджет е олекнал със 7-8 бона, отишли по сметката на издателството.

Хороскоп за 20.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
20 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
20 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
20 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
20 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
20 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
20 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
20 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
20 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
20 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
20 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
20 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
20 яну 2020
Последни новини