-1 °C

2 години условно за катастрофата на разклона за Виница

 

Шофьорът, обвинен, че по непредпазливост е убил Михаил Иванов в инцидент на пътя между Първомай и Виница получи 2-годишна условна присъда.

Преди месец на разпоредителното заседания 20-годишният Димитър Иванов каза, че не помни какво се е случило на 20 ноември 2018 година. Вчера той се яви с нова стратегия и призна вината си. Каза още, че съжалява за случилото се и че е искал да поднесе лично на родителите на Мишо съболезнованията си, но се притеснява от реакцията им.

От материалите по делото става ясно, че Димитър се е движел със скорост 140 км/ч, изпуснал е управлението на своето ауди А3 и е навлязъл в лентата за насрешно движение. При челния сблъсък е пострадал 32-годишният Михаил Иванов, който е починал на път за болница от загуба на кръв.

Съдът намери Димитър Йорданов за виновен и постанови 3 години лишаване от свобода, които се редуцират до 2 заради признатата му вина и отлага изпълнението с 4 години изпитателен срок. В същия срок рой е лишен и от правото да управлява автомобил. За присъдата е взето под внимание, че обвиняемият до този момент е имал чисто досие. Димитър Йорданов е осъден да плати и разходите по делото.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Дж
  джонгата
  22 0
  12:30, 21 авг 2019
  Ех, това наше кривосъдие, при явна вина на шофьора и смъртен случай и не лежи в затвора нито ден.... Имаме най-добрите следователи, прокурори и съдии, които парите могат да купят!
 • 2
  Пи
  питагор
  10 -1
  13:17, 21 авг 2019
  Сичку съ случва на то свят и на секи може да съ случи пудобну нещу ну ут кумува срама трябваше да го усъдят на пуне 3 гудини иефективну той пак няма да ги лежи сичките ама щеше да усети тежестта на закона куету е най важну за възпитателнуту действие на закона уабаче нъцки. Просту в България сичку е убъркану трябва и да плата ама не да гу усъдят примерну да плати 100 000 хиляди и той нивгъш да не ги плати а директну трябва да съ кунфискува имуществуту на рудителите му пропурционално на тува което би му се падналу ако настъпи такова събите той да е наследник аку сига няма никаква собственуст. Закото мъртвия ни може да съ върне ут оня свят ну убещетение на близките трябва да има така е било още ут древни времена така е и тъка ще бъде ну наща държава ни може да усигури правилния инструментариум близките да съ убезщетяват ефективну.
  • Лу
   Лудото Коле
   4 0
   13:21, 22 авг 2019
   питагоре, нали затова се плащат застраховки. Точно за такива случаи. Тука собствеността няма значение. Иначе за другото съм съгласен. Но в Бъглария е така и сякаш всички вече са свикнали и си знаят. Трепят се по пътищата и на никой не му дреме.
 • 3
  Ед
  Един от народа
  17 0
  13:21, 21 авг 2019
  После управляващите търсят причини, че народа нямал доверие в институциите. То не е НАП, НОИ, Здравна каса, Съд, Прокуратура.... Да не говорим за безбройните агенцийки. Дълъг списък. Каквато и да присъдата няма да върне убитото момче. Все пак тя трябва да има наказателен, възпитателен и поправителен ефект,а условната е далеч от всичко това.
 • 4
  Гр
  Гражданин
  8 0
  22:18, 21 авг 2019
  По непредпазливост?????Карал със сто и четиридесет километра!!!!!!
 • 5
  Ба
  бай уй
  9 0
  22:46, 21 авг 2019
  Няма такава държава и наистина след някоя година,няма да е има.....
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  5 0
  13:13, 22 авг 2019
  Всеки може да сбърка някъде, ама със 140 на тоя път...трудно може да се нарече глешка! Просто язък за невинния човек който си е отишъл ей така!!
 • 7
  Ни
  Николай
  2 0
  00:39, 25 авг 2019
  140 на завоя ?!
 • 8
  Ни
  Николай
  1 0
  00:42, 25 авг 2019
  Разбира се няма смисъл да се съсипва и неговият живот, но все пак поне 5-6 години ефективна присъда ще му се отрази добре....

Хороскоп за 26.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
26 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
26 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
26 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
26 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
26 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
26 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
26 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
26 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
26 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
26 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
26 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
26 яну 2020
Последни новини