24 °C

2 години условно за катастрофата на разклона за Виница

 

Шофьорът, обвинен, че по непредпазливост е убил Михаил Иванов в инцидент на пътя между Първомай и Виница получи 2-годишна условна присъда.

Преди месец на разпоредителното заседания 20-годишният Димитър Иванов каза, че не помни какво се е случило на 20 ноември 2018 година. Вчера той се яви с нова стратегия и призна вината си. Каза още, че съжалява за случилото се и че е искал да поднесе лично на родителите на Мишо съболезнованията си, но се притеснява от реакцията им.

От материалите по делото става ясно, че Димитър се е движел със скорост 140 км/ч, изпуснал е управлението на своето ауди А3 и е навлязъл в лентата за насрешно движение. При челния сблъсък е пострадал 32-годишният Михаил Иванов, който е починал на път за болница от загуба на кръв.

Съдът намери Димитър Йорданов за виновен и постанови 3 години лишаване от свобода, които се редуцират до 2 заради признатата му вина и отлага изпълнението с 4 години изпитателен срок. В същия срок рой е лишен и от правото да управлява автомобил. За присъдата е взето под внимание, че обвиняемият до този момент е имал чисто досие. Димитър Йорданов е осъден да плати и разходите по делото.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Дж
  джонгата
  21 0
  12:30, 21 авг 2019
  Ех, това наше кривосъдие, при явна вина на шофьора и смъртен случай и не лежи в затвора нито ден.... Имаме най-добрите следователи, прокурори и съдии, които парите могат да купят!
 • 2
  Пи
  питагор
  10 -1
  13:17, 21 авг 2019
  Сичку съ случва на то свят и на секи може да съ случи пудобну нещу ну ут кумува срама трябваше да го усъдят на пуне 3 гудини иефективну той пак няма да ги лежи сичките ама щеше да усети тежестта на закона куету е най важну за възпитателнуту действие на закона уабаче нъцки. Просту в България сичку е убъркану трябва и да плата ама не да гу усъдят примерну да плати 100 000 хиляди и той нивгъш да не ги плати а директну трябва да съ кунфискува имуществуту на рудителите му пропурционално на тува което би му се падналу ако настъпи такова събите той да е наследник аку сига няма никаква собственуст. Закото мъртвия ни може да съ върне ут оня свят ну убещетение на близките трябва да има така е било още ут древни времена така е и тъка ще бъде ну наща държава ни може да усигури правилния инструментариум близките да съ убезщетяват ефективну.
  • Лу
   Лудото Коле
   4 0
   13:21, 22 авг 2019
   питагоре, нали затова се плащат застраховки. Точно за такива случаи. Тука собствеността няма значение. Иначе за другото съм съгласен. Но в Бъглария е така и сякаш всички вече са свикнали и си знаят. Трепят се по пътищата и на никой не му дреме.
 • 3
  Ед
  Един от народа
  17 0
  13:21, 21 авг 2019
  После управляващите търсят причини, че народа нямал доверие в институциите. То не е НАП, НОИ, Здравна каса, Съд, Прокуратура.... Да не говорим за безбройните агенцийки. Дълъг списък. Каквато и да присъдата няма да върне убитото момче. Все пак тя трябва да има наказателен, възпитателен и поправителен ефект,а условната е далеч от всичко това.
 • 4
  Гр
  Гражданин
  8 0
  22:18, 21 авг 2019
  По непредпазливост?????Карал със сто и четиридесет километра!!!!!!
 • 5
  Ба
  бай уй
  9 0
  22:46, 21 авг 2019
  Няма такава държава и наистина след някоя година,няма да е има.....
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  5 0
  13:13, 22 авг 2019
  Всеки може да сбърка някъде, ама със 140 на тоя път...трудно може да се нарече глешка! Просто язък за невинния човек който си е отишъл ей така!!
 • 7
  Ни
  Николай
  2 0
  00:39, 25 авг 2019
  140 на завоя ?!
 • 8
  Ни
  Николай
  1 0
  00:42, 25 авг 2019
  Разбира се няма смисъл да се съсипва и неговият живот, но все пак поне 5-6 години ефективна присъда ще му се отрази добре....

Хороскоп за 19.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
19.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
19.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
19.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
19.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
19.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
19.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
19.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
19.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
19.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
19.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
19.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
19.09.2019
Последни новини