14 °C

2 години условно за катастрофата на разклона за Виница

 

Шофьорът, обвинен, че по непредпазливост е убил Михаил Иванов в инцидент на пътя между Първомай и Виница получи 2-годишна условна присъда.

Преди месец на разпоредителното заседания 20-годишният Димитър Иванов каза, че не помни какво се е случило на 20 ноември 2018 година. Вчера той се яви с нова стратегия и призна вината си. Каза още, че съжалява за случилото се и че е искал да поднесе лично на родителите на Мишо съболезнованията си, но се притеснява от реакцията им.

От материалите по делото става ясно, че Димитър се е движел със скорост 140 км/ч, изпуснал е управлението на своето ауди А3 и е навлязъл в лентата за насрешно движение. При челния сблъсък е пострадал 32-годишният Михаил Иванов, който е починал на път за болница от загуба на кръв.

Съдът намери Димитър Йорданов за виновен и постанови 3 години лишаване от свобода, които се редуцират до 2 заради признатата му вина и отлага изпълнението с 4 години изпитателен срок. В същия срок рой е лишен и от правото да управлява автомобил. За присъдата е взето под внимание, че обвиняемият до този момент е имал чисто досие. Димитър Йорданов е осъден да плати и разходите по делото.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Дж
  джонгата
  22 0
  12:30, 21 авг 2019
  Ех, това наше кривосъдие, при явна вина на шофьора и смъртен случай и не лежи в затвора нито ден.... Имаме най-добрите следователи, прокурори и съдии, които парите могат да купят!
 • 2
  Пи
  питагор
  10 -1
  13:17, 21 авг 2019
  Сичку съ случва на то свят и на секи може да съ случи пудобну нещу ну ут кумува срама трябваше да го усъдят на пуне 3 гудини иефективну той пак няма да ги лежи сичките ама щеше да усети тежестта на закона куету е най важну за възпитателнуту действие на закона уабаче нъцки. Просту в България сичку е убъркану трябва и да плата ама не да гу усъдят примерну да плати 100 000 хиляди и той нивгъш да не ги плати а директну трябва да съ кунфискува имуществуту на рудителите му пропурционално на тува което би му се падналу ако настъпи такова събите той да е наследник аку сига няма никаква собственуст. Закото мъртвия ни може да съ върне ут оня свят ну убещетение на близките трябва да има така е било още ут древни времена така е и тъка ще бъде ну наща държава ни може да усигури правилния инструментариум близките да съ убезщетяват ефективну.
  • Лу
   Лудото Коле
   4 0
   13:21, 22 авг 2019
   питагоре, нали затова се плащат застраховки. Точно за такива случаи. Тука собствеността няма значение. Иначе за другото съм съгласен. Но в Бъглария е така и сякаш всички вече са свикнали и си знаят. Трепят се по пътищата и на никой не му дреме.
 • 3
  Ед
  Един от народа
  17 0
  13:21, 21 авг 2019
  После управляващите търсят причини, че народа нямал доверие в институциите. То не е НАП, НОИ, Здравна каса, Съд, Прокуратура.... Да не говорим за безбройните агенцийки. Дълъг списък. Каквато и да присъдата няма да върне убитото момче. Все пак тя трябва да има наказателен, възпитателен и поправителен ефект,а условната е далеч от всичко това.
 • 4
  Гр
  Гражданин
  8 0
  22:18, 21 авг 2019
  По непредпазливост?????Карал със сто и четиридесет километра!!!!!!
 • 5
  Ба
  бай уй
  9 0
  22:46, 21 авг 2019
  Няма такава държава и наистина след някоя година,няма да е има.....
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  5 0
  13:13, 22 авг 2019
  Всеки може да сбърка някъде, ама със 140 на тоя път...трудно може да се нарече глешка! Просто язък за невинния човек който си е отишъл ей така!!
 • 7
  Ни
  Николай
  2 0
  00:39, 25 авг 2019
  140 на завоя ?!
 • 8
  Ни
  Николай
  1 0
  00:42, 25 авг 2019
  Разбира се няма смисъл да се съсипва и неговият живот, но все пак поне 5-6 години ефективна присъда ще му се отрази добре....

Хороскоп за 20.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
20 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
20 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
20 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
20 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
20 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
20 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
20 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
20 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
20 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
20 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
20 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
20 ное 2019
Последни новини