26 °C

2 години условно за катастрофата на разклона за Виница

 

Шофьорът, обвинен, че по непредпазливост е убил Михаил Иванов в инцидент на пътя между Първомай и Виница получи 2-годишна условна присъда.

Преди месец на разпоредителното заседания 20-годишният Димитър Иванов каза, че не помни какво се е случило на 20 ноември 2018 година. Вчера той се яви с нова стратегия и призна вината си. Каза още, че съжалява за случилото се и че е искал да поднесе лично на родителите на Мишо съболезнованията си, но се притеснява от реакцията им.

От материалите по делото става ясно, че Димитър се е движел със скорост 140 км/ч, изпуснал е управлението на своето ауди А3 и е навлязъл в лентата за насрешно движение. При челния сблъсък е пострадал 32-годишният Михаил Иванов, който е починал на път за болница от загуба на кръв.

Съдът намери Димитър Йорданов за виновен и постанови 3 години лишаване от свобода, които се редуцират до 2 заради признатата му вина и отлага изпълнението с 4 години изпитателен срок. В същия срок рой е лишен и от правото да управлява автомобил. За присъдата е взето под внимание, че обвиняемият до този момент е имал чисто досие. Димитър Йорданов е осъден да плати и разходите по делото.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Дж
  джонгата
  22 0
  12:30, 21 авг 2019
  Ех, това наше кривосъдие, при явна вина на шофьора и смъртен случай и не лежи в затвора нито ден.... Имаме най-добрите следователи, прокурори и съдии, които парите могат да купят!
 • 2
  Пи
  питагор
  10 -1
  13:17, 21 авг 2019
  Сичку съ случва на то свят и на секи може да съ случи пудобну нещу ну ут кумува срама трябваше да го усъдят на пуне 3 гудини иефективну той пак няма да ги лежи сичките ама щеше да усети тежестта на закона куету е най важну за възпитателнуту действие на закона уабаче нъцки. Просту в България сичку е убъркану трябва и да плата ама не да гу усъдят примерну да плати 100 000 хиляди и той нивгъш да не ги плати а директну трябва да съ кунфискува имуществуту на рудителите му пропурционално на тува което би му се падналу ако настъпи такова събите той да е наследник аку сига няма никаква собственуст. Закото мъртвия ни може да съ върне ут оня свят ну убещетение на близките трябва да има така е било още ут древни времена така е и тъка ще бъде ну наща държава ни може да усигури правилния инструментариум близките да съ убезщетяват ефективну.
  • Лу
   Лудото Коле
   4 0
   13:21, 22 авг 2019
   питагоре, нали затова се плащат застраховки. Точно за такива случаи. Тука собствеността няма значение. Иначе за другото съм съгласен. Но в Бъглария е така и сякаш всички вече са свикнали и си знаят. Трепят се по пътищата и на никой не му дреме.
 • 3
  Ед
  Един от народа
  17 0
  13:21, 21 авг 2019
  После управляващите търсят причини, че народа нямал доверие в институциите. То не е НАП, НОИ, Здравна каса, Съд, Прокуратура.... Да не говорим за безбройните агенцийки. Дълъг списък. Каквато и да присъдата няма да върне убитото момче. Все пак тя трябва да има наказателен, възпитателен и поправителен ефект,а условната е далеч от всичко това.
 • 4
  Гр
  Гражданин
  8 0
  22:18, 21 авг 2019
  По непредпазливост?????Карал със сто и четиридесет километра!!!!!!
 • 5
  Ба
  бай уй
  9 0
  22:46, 21 авг 2019
  Няма такава държава и наистина след някоя година,няма да е има.....
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  5 0
  13:13, 22 авг 2019
  Всеки може да сбърка някъде, ама със 140 на тоя път...трудно може да се нарече глешка! Просто язък за невинния човек който си е отишъл ей така!!
 • 7
  Ни
  Николай
  2 0
  00:39, 25 авг 2019
  140 на завоя ?!
 • 8
  Ни
  Николай
  1 0
  00:42, 25 авг 2019
  Разбира се няма смисъл да се съсипва и неговият живот, но все пак поне 5-6 години ефективна присъда ще му се отрази добре....

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
08 авг 2020
Последни новини