Как да забавим стареенето

Според Д-р Ал Сиърс, който е най-популярният американски специалист по антиейджинг, има редица начини, чрез които да се забави процесът на стареене.


Ето, например, как:

Поддържайте ниски стойности на хомоцистеина в организма.
Високите нива на хомцистеина са силно свързани с най-дегенеративните болести на старостта, особено инфарктите и инсултите.
Хомоцистеинът се изследва с най-обикновен кръвен тест. Ако е висок, той се понижава по-най лесния и евтин начин с приемането на В комплекс, в комбинация В12, фолиева киселина, В6 и В2 /рибофлавин/.

Намалете храната.
Пресмятайте калориите. Трябва да сте сигурни, че всяко ядене ви набавя необходимите хранителни вещества, особено протеини. Не прекалявайте с нишестето.Намалете калориите до около две трети от количеството, с което поддържате нормалното си тегло.

Спортувайте.
Физическата активност може да предотврати или да забави появата на високо кръвно налягане, сърдечни болести, затлъстяване, остеопороза и фрактури.

Включете много антиоксиданти в храната си.
Богатата на антиоксиданти диета ще ви предпази от вредното действие на свободните радикали. Насладете се на чаша червено вино и яжте много горски плодове.

Пийте допълнително витамин С.
Приемайте добавки от коензим Q10.
Това вещество е вашият щит срещу сърдечни болести. Не се вълнувайте прекалено за вашия общ холестерол.

Правете си лабораторни изследвания.
Изследвайте не само стойностите на хомоцистеина, но и на тестостерона, естрогена, CoQ10, и HGH/ хормона на растежа/. Спазвайте природосъобразен режим, за да коригирате нарушенията.

Обсъдете с лекар допълнителен прием на хормон на растежа.
Инжектирането на този хормон, под лекарско наблюдение може да премахне някои признаци на остаряването - да се увеличи мускулната маса и сила, да се изгладят бръчките на кожата, да намалеят ставните болки и възпаления.

Не живейте под напрежение и стрес, грижете се за добро настроение.
Проучване на 1500 столетници е установило големи различия в начина им на хранене, физическата активност и дори вредни навици като тютюнопушенето. Почти всички обаче притежавали добро чуство за хумор и не си губели времето в излишни притеснения.

Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини