Протестите продължават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол. Печата

Чума.
 
"Дума":
 
Протестите продължават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол
 
Собственици на домашни прасета протестират и днес в различни места на страната. Те продължават с отказа си за унищожат животните си, както разпореди БАБХ преди няколко дни. Безуспешни се оказаха и опитите на премиера Бойко Борисов да успокои страстите. Снощи той се срещна със стопани и кметове от Пазарджишко и ги помоли да се успокоят, обеща им по 300 обезщетения на двор и разказа, че и той от 25 години гледа прасе. Стопаните обаче продължават с протестите си, въпреки че точно в Пазарджик получиха отсрочка до 11 август за унищожаване на всички животни, отглеждани в т.нар. "заден двор". За останалите области, в които е въведена тази мярка, срокът за доброволно колене на прасетата изтече вчера.
 
Премиерът Борисов призова кметовете да убеждават хората: "Идете, говорете, кажете - да се усвои месото, това, което има". Според него свинекомплексите ще трябва снабдят частните стопани с прасета при новото зареждане.
 
Според медии от Пазарджишко премиерът е бил посрещнат от стопаните с освирквания и викове "Оставка".
 
Катастрофа.
 
"24 часа":
 
Бус и кола се блъснаха челно край Пловдив, петима са ранени
 
Петима души пострадаха при тежка катастрофа край Пловдив. Инцидентът станал между разклоните за селата Скутаре и Войводиново, съобщава Дарик радио.
 
По първоначални данни челно са се сблъскали лек автомобил и микробус.
 
Бедствие. 
 
"Сега":
 
Счупени електрически стълбове и паднали дървета след бурите
 
Седем електрически стълба на "ЧЕЗ - Разпределение" са счупени при днешните бури в Западна България, съобщават от дружеството. Допълнителни аварийни екипи работят за отстраняване на повредите. Силен вятър, дъжд и мълнии са нанесли щети по електроразпределителната мрежа. Освен счупените стълбове, има изгорели трансформаторни машини в трафопостове, а множество проводници са разкъсани от паднали дървета. Повредите са в София, в Софийска област, Кюстендил и Перник, обобщава БНР щетите след бурите в страната днес.
 
Пороен дъжд и гръмотевична буря се разразиха в много населени места на Благоевградска област. Банско беше ударено от градушка с големина на лешник. В областния кризисен щаб към момента не са постъпили сигнали за пострадали хора, наводнени къщи и проблеми по основните пътни артерии. В някои населени места беше прекъснато и електрозахранването.
 
Внезапна буря, придружена с дъжд и вятър, достигащ на пориви до 12-16 метра в секунда доведе до падане на клони и дървета в централната част на Варна. 15 са сигналите за паднали дървета в града, както и за запушени отточни шахти. На улица "Братя Миладинови" дърво е паднало върху лек автомобил. Същата е ситуацията и на други улици, щетите са само материални. Пристанището е отворено.
 
Избор. 
 
"Монитор":
 
Кристалина Георгиева е европейският кандидат за директор на МВФ
 
Кристалина Георгиева беше избрана за европейски кандидат за поста управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ).
 
Българката остана в надпреварата, заедно с холандеца Йерун Дейселблум, след като трима кандидати се оттеглиха.
 
Финансовите министри на страните от ЕС гласуваха онлайн, но двамата претенденти не успяха да получат нужното мнозинство за избора - 55% от гласовете на 28-те страни-членки.
 
Кристалина Георгиева спечели номинацията след повече от 12 часа преговори, при силно разделение между страните членки на ЕС, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че тя има зад гърба си опита от Световната банка и подкрепата на Франция.
 
Георгиева е кандидат за овакантелия пост на Кристин Лагард, която оглави Европейската централна банка. Фондът иска да приключи процеса за определяне на наследник на Лагард до 4 октомври.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Я
    Я
    0 0
    13:07, 4 авг 2019
    Дано това събуди народа!
Последни новини