Прокуратурата публикува ЕГН-тата на Борисов, Пеевски, Цацаров. Изтекоха данните на 2000 прокурори

В усърдието си да изкара обвиняемите от "Тад груп" виновни, специализираната прокуратура допусна гигантски гаф - публикува ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Снимката, на която те фигурират, беше разпратена с още 12 файла с доказателства плюс снимков материал до десетки медии с твърдението, че от файловете са заличени всички лични данни, факти и обстоятелства, които според държавното обвинение биха навредили интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Нищо такова няма, напротив. Адвокати, с които "Дневник" говори, определиха действията на спецобвинението като престъпление.

Прокурорите направиха и втори тежък гаф - пуснаха връзка към сайт, на който се виждат данните на 2099 прокурори и следователи.

Малко по-късно спецпрокуратурата уведоми медиите за друга своя грешка, че протестира мярката за неотклонение "парична гаранция" единствено на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, не и на другите двама обвинени, както съобщи по-рано.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хм
    хм
    2 0
    18:05, 1 авг 2019

    В дира още си стоят

  • 2
    Ша
    Шайка
    3 0
    19:52, 1 авг 2019
    Поредният цирк на българската(Пеевската) прокуратура.
Последни новини