Симеонов и Каракачанов изхвърлиха Сидеров от "Обединени патриоти". Преглед на печата

След атаката.

"Дума":

Трима от "ТАД Груп" с обвинения за атаката срещу НАП

Спецпрокуратурата повдигна обвинения за атаката срещу НАП срещу трима души от фирма "ТАД Груп". Това са Кристиян Бойков, който бе първият задържан по случа, търговският директор на компанията Георги Янков и собственикът Иван Тодоров.

Бойков е обвинен за извършване на престъпление с цел да създаде смут и страх в населението, за което се предвижда затвор от 5 до 15 години. Търговският директор в и собственика на фирмата са обвинени като подбудители.

Търговският директор на "Тад Груп" е обвинен за това, че като подбудител, умишлено склонил Кристиян Бойков да извърши престъпление с цел да създаде смут и страх в населението. Взета му е мярка за неотклонение "Гаранция в пари" в размер на 20 000 лв.

Същото обвинение като подбудител е повдигнато на собственика на "ТАД Груп". За него се знае, че в момента е извън България и затова ще бъде обявен за общодържавно издирване, ще бъде издадена и Европейска заповед за ареста му.

Събраните доказателства сочат, че базата данни на НАП не е единствената, незаконно атакувана от тримата обвинени. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано копиране на информация от сървъри на застрахователна компания, фирма, предоставяща интернет услуги и други. В интерес на разследването, на този етап имената на институциите и дружествата няма да бъдат огласявани, пише в съобщението на Спецпрокуратурата.

Скандал.

"Сега":

Симеонов и Каракачанов изхвърлиха Сидеров от "Обединени патриоти"

"Атака" - партията на Волен Сидеров, беше изгонена от националистическата коалиция "Обединени патриоти". Новината съобщиха останалите партии в коалицията с нарочна декларация.

Ето и пълния й текст:

"На проведена среща днес, 25.07.2019 г. партиите от КП "Обединени патриоти", а именно: НФСБ, ВМРО-БНД, Средна европейска класа и СПС "Защита" констатираха следните факти:

- Повече от година ръководството на ПП "Атака" води системна война срещу единството на патриотичните сили чрез постоянни атаки и клеветнически кампании срещу партньорите си от КП "Обединени патриоти", с което минимизира влиянието на коалицията и дискредитира образа й пред обществото;

- С действията си в рамките на коалиционния съвет с ГЕРБ и в работата на Парламента нейните представители блокират опитите да бъде проведен дебат и постигнати действия по възлови политики от важност за избирателите на ОП;

- Представителите на "Атака" саботират системно работата на Съвета на коалиция "Обединени патриоти" и парламентарната група, като по този начин правят невъзможно нейното реално функциониране;

Гешев.

"24 часа":

Протестиращи активисти с първи опит да откажат Гешев, 130 прокурори и следователи: Няма как да стане!

Нормално е всеки да изразява всякакви интереси, но дали те са свързани с обществените, е друг въпрос, коментира случилото се пред ВСС зам. главният прокурор в Добрич

Петдесет, сто, двеста, две хиляди... Това е броят на протестиращите активисти, които направиха първи опит да откажат Иван Гешев да участва за главен прокурор.

В четвъртък в 9 часа сутринта пред Висшия съдебен съвет (ВСС) на ул. "Екзарх Йосиф" 12 хора, облечени с тениски на "Демократична България" и с професионално изработени плакати "Да спрем Гешев - новата бухалка!", поискаха прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да оттегли кандидатурата на Гешев.

"Политическият натиск е напълно заслужен", обяви лидерът им Христо Иванов, бивш министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов.

Болест.

"Монитор":

Над 2500 тона месо отиват в земята само от фермата в Бръшлен

Над 2500 - 2600 тона месо грубо ще отидат в земята със загробването на труповете на умъртвените животни само от индустриалната свинеферма в русенското село Бръшлен, каза пред "Монитор" собственикът й Димитър Димитров.

Комплексът, в който се отглеждат 40 000 животни, сред които и много малки прасенца, бе засегнат от африканската чума по свинете. Той е най-големият в Русенска област, един от трите големи в България и вторият поразен от болестта индустриален обект у нас след този в русенското село Николово.

За огнището в Бръшлен бе обявено в сряда, след което веднага започнаха действията по локализирането му. В късния следобед в четвъртък евтаназирането на животните не бе започнало и все още се извършваше подготовка. Предварително определените места за загробване са на земя, собственост на свинекомплекса извън територията му, но не е ясно дали там ще се полагат труповете, тъй като местни хора не са съгласни.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини