Версията, че Кристиян е пробил системата на НАП олекна. Преглед на печата

"Сега"

Версията на службите, че 20-годишният Кристиян Бойчев е хакерът, който стои зад атаката срещу информационната система на НАП, съвсем олекна, след като видни IT специалисти и адвокатите му показаха пробойните в представените доказателства. Една от най-важните е файлът, който ако бъде прочетен сякаш е писан на кирилица, е името на Бойчев - Крис (Kpuss). Според Светлин Наков, създателят на SoftUni, той е правен под Windows, а другите файлове от НАП са архивирани под Linux. Наков смята, че "инкриминиращият" файл е добавен впоследствие, възможно е и да е от друг човек, "не толкова технически грамотен". Прокуратурата сама поиска той да бъде освободен с най-леката мярка за неотклонение "Подписка", макар и с други основания.

"24 часа"

Луксозни коли и големи суми на депозит в банките имат водещите фигури в съдебната система. Бившият председател на ВАС Георги Колев си е купил чисто ново Infinity Q60S за 112 000 лв., а съпругата му се е обзавела с нова апартамент в София и автомобил Suzuki Swift Sport. Двамата имат стотици хиляди левове в банка. Шефът на болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев пък е най-богатият лекар, като притежава над 15 имота, банкови влогове и инвестиции за няколко милиона и дори къща в испанския курорт Кумбре дел Сол. Друг милионер е директорът на психиатрична болница “Св. Наум” акад. Иван Миланов, който притежава 4,1 млн. лв. в банка. От заплата е спестил 70 000 лв. През 2018 г. съпругата му е получила 3 апартамента в Поморие и къща в Пловдив.

"Монитор"

4258 ученици са участвали във второто класиране за прием след 7-и клас в столицата, като 699 от тях не са приети. Това означава, че всеки шести кандидат-гимназист не е приет и ще трябва да изчака резултатите от третото класиране. От общия брой участвали във втория етап за прием 3422 ученици са подали заявление за включване в него, тъй като не са доволни от училището, в което са били класирани първоначално. Останалите 836 кандидати са били включени автоматично в класирането, тъй като не са били приети в нито едно школо.

"Труд"

Ваканциите, които си купуваме чрез туроператор, могат да поскъпнат от есента. Причината за това е предстоящото влизане в сила на данъчната наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите чрез касови апарати, предупредиха от бранша. Вместо да увеличи приходите от техния сектор в бюджета, нормативният акт ще стане причина за разцвет на сивата икономика и за по-малко постъпления в хазната, категорични са от бизнеса. 
 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини