Предстои юлска сесия на Общинския съвет

Днес от 17.30 часа, в Пленарна зала ще започне редовната сесия на Общински съвет Първомай.

7 са точките в проекта за дневен ред, по които трябва да бъдат взети решения .

За втори пореден месец се внася актуализация на общинския бюджет. Разчитайки на добрата събираемост на данъците за недвижимо имущество и за МПС, кметът предлага да бъде увеличена приходната част със 103 005 лв. Съответно тези средства ще бъдат използвани за преразпределение на текущи издръжки и инвестиции. Какво ще бъде финансирано може да бъде видяно в публикуваното в сайта на общината приложение. Най-голямата предвидена сума – 35 000 лв. е за субсидия на клуб „Атлет“, необходима за изграждането на тренировъчна зала. Тези средства ще са достатъчни само за да бъде направен покрива на избраното помещение. Треньори и родители се срещнаха вече няколко пъти с председателя на ОбС Дечко Петков и с представители на политическите сили. Те разясниха своята концепция и пред всички общински съветници като се опитаха да ги убедят, че това е единствената възможност да бъдат създадени подходящи условия за тренировки на бадминтонистите.

14400 лв. се предвиждат за осъществяване на техническа помощ при кандидатстване по проект „Рехабилитация и модернизация на уличното осветление в Първомай“.

Предвиждат се 13 300 за енергийно обследване на училището в Дълбок извор. 10 000 за инвестиционен проект на пътя Татарево – Дебър и т.н.

Сред останалите точки от дневния ред е отчетът на Дечко Петков за работата на Общинския съвет, продажба чрез търг на общинска собственост, намираща се в кв. Любеново, издаване на запис на заповеди от общината Първомай в полза на ДФ „Земеделие“, с които се обезпечават суми, необходими за разплащането по два проекта и които ще бъдат възстанови по-късно.  

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (27)

  • 1
    Ля
    лято иееее
    2 0
    11:31, 12 юли 2019
    Ееее, спукАхте се от работа, бе. За вас няма ли слънце, море и още нещо.
  • 2
    Въ
    въпрос
    16 -1
    12:09, 12 юли 2019
    Очакваме и от първомай нет информация за журналистическото разследване по повод злоупотребите с погребалната агенция на председателя. За никого не е новост, че системно се "насочват" от любезната и не дотам служителка Атанасова гражданите към нея. Заради тази агенция и осигуряването на поток от общински средства към нея, беше закрита и общинската фирма, предоставящата тези услуги. Въпросът е колко пари и до ден днешен и по каква тарифа плаща общината ежегодно на своя председател?
  • 3
    От
    Отговор
    5 -8
    13:00, 12 юли 2019
    Другарко, Хаджиева Иванке ! Ми то си има прокуратура за тази работа! Вместо да викаш на помощ един алкохолизиран репортер, гонен от всички телевизии и нахвърлящ се с блъсканици и ритници към служителите от Общината и МБАЛ, които според теб ти ядят хляба, иди и внеси твоите разследвания в прокуратурата! Там разговарят с тези, които нарушават законите с езика на правото а не с твоя и на един алкохолизиран дебил просташки език! Иначе ще си даваш парите на репортери бадева.
    • Др
      Другарка
      13 0
      13:39, 12 юли 2019
      Не става въпрос за репортер, алкохолът сляпо и системно вменявате на някого. Става въпрос за парите, които гражданите плащат на фирмата на общинския съветник за т.нар. социални погребения. Прокуратура няма в България, но граждани многократно употребени и ограбени сме всички ние. Защо още когато Дечко стана председател на общинския съвет, беше закрита общинската фирма? Вашето е обикновено г..облизане.
  • 4
    От
    отговор
    4 0
    13:07, 12 юли 2019
    Че то в погребенията има супер много келепир. Спомине се някой и жалеещите, имат-нямат, развързват кесиите. Просто погребение излиза 700 - 800 лева, а ВИП погребенията - с хиляди. При толкова много клиенти ...
    • Ан
      Ангел
      0 0
      02:51, 29 сеп 2019
      Това са цени на ”Хадес”.
    • Ан
      Ангел
      0 0
      02:55, 29 сеп 2019
      Това са цените на ”Хадес”.
  • 5
    Ба
    бати Марко
    2 -8
    14:01, 12 юли 2019
    Иванке, Иванке ! Ей сега аз да бях кмет щеше да в... Виж коментара
  • 6
    Мъ
    мълчаливи агнета
    9 0
    14:34, 12 юли 2019
    Платеното журнале пак се опитва да задава дневния ред и не разбира ,че отново е употребена.
    Що не написа и ред за възобновеното следствие в Специализираната прокуратура срещу длъжностно лице от общината, касаещо покупката на 2 сметосъбиращите машини за 300 000 народни пари?
    • Яг
      ягне
      5 0
      15:22, 12 юли 2019
      И боклукът, и погребенията се държат от мафията.
      Справка: Рим, Неапол!
  • 7
    Ми
    Миришеее
    11 0
    14:53, 12 юли 2019
    Миришееее и не само от Алкао. Мирише много. Мирише от управляващите. Кметът и Дечето. Нали заедно делят процентите за “мъдрото” си управление. Ще има ли правораздаване? Или стимул за още четири години ограбване?
  • 8
    Бе
    Безплатен обяд
    6 0
    15:41, 12 юли 2019
    Безплатно погребение няма!
  • 9
    ??
    ????
    0 0
    17:35, 12 юли 2019
    А философът Питагор защо мълчи сега?
    • Пи
      Питагор
      4 -1
      17:43, 12 юли 2019
      Момче питагор е винаги онлайн ва просту чака да се натрупа критична маса ут глупости ва иначе за ко да си хабя кунките. И батя ви питагор със радуст забелязва чи има малку по узрели кратуни в тя форумя
  • 10
    Пи
    Питагор
    7 0
    17:39, 12 юли 2019
    А добър ден ва ве открихте Америка а преди някулку деня един луд питаше попа ли бил по важен или грубаря ся го намерите то льохман и му убяснете. Гледам в та статия щяли да утпускат 35 бона за федербал явну на някой му се краде предизборну с тя 35 нищу няма да напраят саму жъ гепнат кинтите и после 100 гудини жъ струят зала дано ни гу гласуват тва иначе пак жъ стане смешну
    • Пр
      практик
      0 0
      08:12, 15 юли 2019
      Без гробар или без крематориум нищо не става.
  • 11
    До
    до Философъ
    5 0
    19:13, 12 юли 2019
    Ава филсофе ти акъла ми искаръ кът спря да пишиш ва.Я помислиф чи си фърлил петълъта ва.М чи ти само за попвя гробаря и гробята пишеше пък и ся за погребални агенции става дума...Помислиф си хайдъ още ънно служебно погребение .А за федърбалъ си много прав .Ангу 16 години ко дряма и ся съ сети зала да праи три месъца преди избуръту
  • 12
    Пи
    Питагор
    3 -4
    19:39, 12 юли 2019
    Нимой съ плаши мумче ни може да се изкара туй което гу нямаш тува е дуказано математически. Яз много пъти съм казвал чи гробето жъ събере сички пърумайци преди да закрият пърумай затува трябва там дъ съ сложи тъбела расте но не старее. Накрая сички къту идем там жъ си избиреме АНГУ за кмет дукато свят светува на оня свят дано ме разбираш правилну
    • До
      до Философъ
      1 -1
      20:32, 12 юли 2019
      Него го избирате вие умните ние избираме други, но умните като тебе са много повече и затова Ангу ще бъде завинаги.
  • 13
    Пи
    питагор
    5 -3
    20:53, 12 юли 2019
    ъм ве тъпите избирахте достатъчно кметове и приз кумунизмъ и приз димукрацията за тва сига ангу жъ управлява дукъту ни земе да съ насира в гащите а може и след тува да упръвлява се жъ съ намери някой да му бърше гъзъ.
    • Г.
      Г.Василев
      6 -1
      21:31, 12 юли 2019
      А ти къде беше и през комунизма а и сега .Казах ти пиши си името и ще разбереш много неща за себе си .Ама така е лесно, тролиш анонимно ,отклоняваш вниманието от важните неща, внушаваш ,че Ангу до насиране ще управлява и затова всички са виновни само" математика-Философ" е безпогрешен.А не се прави на такъв какъвто не си и ти си в играта .Бил си и сега си също!!
  • 14
    Пи
    питагор
    3 -4
    07:40, 13 юли 2019
    А ва момче и приз кумунизмъ и приз димукрацията съм бил в пърумай и съм бил скромен наблюдател на историята и съм гледал сииря на тъкъви къту тебе дету съ плюнчът.Ангу веке управлява 16 гудини след още един мандат жъ почне да са напикава след още два мандата жъ почне да се насира няма кой да гу смени ти ни виждаш ли чи той ие угоден на сяка партия ду сига беше с комунистите сига герб съ му отправили придложение на което той ни може да откаже щото има един дибел чичко прокурор койту можи да му спретне иедна акция. Герберастите видяха чи с техния путенциал са за никъде щото членската им маса и ръкувудителите съ къту тебе и сега искът да са във влъстта ама някой друг да опира пешкира а ангу е стар пирач на пешкири и жъ си кара дукъту свят свитува а ти ходи питай кой кък съ казвал кой бил такъв кой бил унакъв кирвана си въри ангу си кметува а некви къту тебе питат ама и те ни знаят къко питат.
    • Г
      г
      4 -1
      12:05, 13 юли 2019
      Няма да е кандидат на ГЕРБ ,но стратегията е пак старата.Дечката реди листата на Ангу щото на Ангу хич не му е на......кой е общински съветник.Герб със слаба кандидатура и 3-4 място , Митков и приятели пак в управлението , но този път с по-малко общински съветници.Дпс в изчаквателна ,но печеливша позиция.Има и друг проект но е рано за оповестяване.Различен е от другите, но е за предпочитане.Аааа ...взе ли си хонорара - от оня дето като кмет ша са напикава и насира.А... и ако през тези години си бил скромен наблюдател ,то нищо друго не си освен една, комплексирана и вечно мрънкаща мижитурка.А... и само не се изнервяй ,вредно е за здравето а здравето е и пари.
  • 15
    Пи
    Питагор
    1 -1
    12:16, 13 юли 2019
    Кметувете се бруят на есен мойту мумче. Като дойде есента ще си говорим. АНГУ е с герб аку тува ни можеш да схваниш значи нищо не разбираш саму приказваш и си мислиш че си единствения посветен в някаква гуляма тайна убаче тува не е вярну пърумай е малък град и гулямо село сичку съ знае само май ти си пропуснал да разбиреш
  • 16
    Г.
    Г.Василев
    4 0
    12:47, 13 юли 2019
    Ха на бас де....Ако не познаеш си пишеш името .А и да не го напишеш аз ще те осветля-отворко...
  • 17
    Пи
    Питагор
    1 -2
    13:26, 13 юли 2019
    Упасявам се чи нищо няма да усветлиш а кметя къкту казах на есен и то със същата песен саму чи текста и аранжиментА жъ е на герб
    • Г.
      Г.Василев
      1 -1
      13:42, 13 юли 2019
      Топло е ! Търси сянка....
Последни новини