Малки футболисти се срещнаха с легенди на "Ботев"

Малките футболисти от Първомай имаха удоволствието да се срещнат с легендите на пловдивския футболен клуб „Ботев“ Петър Зехтински, Георги Попов – Тумби и Иван Глухчев   и да се запознаят със спорния журналист Диян Никифоров. Момчетата са от отбора на Росен Атанасов и са родени през 2009-2010 г. .

Срещата бе организирана от кмета на общината Ангел Папазов. Тя бе посветена на 25 години от незабравимото за българския футбол Американско лято – далече преди момчетата да бъдат родени, когато дори и родителите им са били невръстни.

Малчуганите се запознаха с книгата на Никифоров „17 крачки към безсмъртието“. Тя е сборник от разкази за всичко което се е случило с българския футбол от квалификациите, започнали през 1992 г. до участието на националния отбор на Световното в САЩ 1994 г.

Особено вълнение у децата предизвика разговорът им с Петър Зехтински, Георги Попов – Тумби и Иван Глухчев – от шампионския отбор на „Ботев“ – Пловдив. Тримата разговаряха с тях като бивши шампиони с бъдещи шампиони. Това, което подчертаха е, че футбол се играе повече с главата, отколкото с краката и им препоръчаха да залягат над учението.

След срещата Диян Никифоров раздаде от своята книга и постави своя автограф и посвещение. Всички присъстващи си направиха обща снимка с него и гостуващите футболни легенди.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини